Persoonlijk

Time flies #February

De tijd vliegt helemaal als de maand ook nog eens korter is dan normaal! Tijd voor een terugblik naar de afgelopen maand, want wat heb ik eigenlijk veel gedaan…

[heading size=4 style=underline]Stuff to read[/heading]Vanwege een druk schema lukte het me niet iedere dag een blog de ether in te knallen. Maar dat had zo nu en dan een hele goede reden. Er moet ook getraind gewerkt worden. Want er zit ongelooflijk veel in de pijpleiding! De best gelezen artikelen van de afgelopen maand zijn:

1. Ronduit klote
2. Asics Frontrunners bekend
3. WIN: Onwijs gave clinic van Robert Lathouwers
4. #Bounzyourbodynotyourboobs
5. Zij gaan het doen…
Conclusie van deze maand: sex sells…

[heading size=4 style=underline]Weer lekker op weg[/heading]Het lijkt er op dat mijn voetjes EINDELIJK weer weten wat ze moeten doen! In december had ik de laatste behandeling bij Huub en hij zei al dat het een aantal weken duurt voordat het lichaam de signalen weer goed doorstuurt en oppakt. Maar ineens… Heb ik eigenlijk nog nauwelijks last van de voeten! Zo nu en dan een kleine reactie, maar dat mag geen naam hebben. Ik denk dat het slacklinen hier ook een positieve rol in heeft gespeeld, want als er een oefening is die perfect je balans en enkelstabiliteit traint is het wel slacklinen!
Deze maand werden er geen wedstrijdjes gelopen. Alles was gericht op het versterken van de basis en deze uitbouwen. Van 53 schamele kilometers in januari naar 91 in februari. We komen er wel! Zeker als je deze loopt op nieuwe plekjes, want de meeste kilometers liep ik op plekken waar mijn hardloopschoenen nog nooit waren geweest. Iets met #Explore #bucketstuff.
16729287_1320879491306747_8758288166105410196_nZo liep ik een trailrun van iets te veel kilometers door de Loonse en Drunense Duinen, exploorde ik er op los in Haarlem en omgeving en Amsterdam met de Mikkeller Running Club, spartelde ik met Sanne in de sneeuw in een prachtig natuurgebied bij Elst, liep ik een gek ‘snelweg’ rondje bij de Crossfitbox, was een bezoekje aan een schaapskudde met onwijs veel lammetjes mijn toetje na een rondje Posbank en gisteren heb ik eens de hardloopforens uitgehangen. Lekker afwisselend maandje dus!
IMG_20170224_144053-01
[heading size=4 style=underline]En verder[/heading]Er werd niet alleen hardgelopen. De Crossfitbox bezoek ik ook meerdere keren per week. Voor Ccrossfit, weightlifting en na de training hang ik mijn slackline nog wel eens op. Ik merk al echt verbetering in mijn koorddans kunsten! Ik wiebel niet meer enorm en kan al best wat pasjes maken. Soms. Nog even en ik kan bij Cirque du Soleil!
Ook De BUNKR werd bezocht, dit keer samen met Chantal. De mogelijkheden zijn er eindeloos en nadat ik als een blinde kip binnen alles wat los en vast zat zonder plan bij de lurven greep (oeee flying monkey oefenen, o nee weightliften, he een touw!, of toch pegboard?, oooooeeeee ik wil naar buiten!, waar is de sauna?) was ik toch aardig gesloopt toen ik naar huis ging.

Meedoen aan de Crossfit Games doe ik (officieel) niet. Ik wil geen druk voelen. Maar ik vind het wel leuk om de WOD 17.1 te doen! Dus zondag stond ik te snatchen te burpeeën of mijn leven er (niet) vanaf hing. Met als resultaat toch een RX ruim binnen de timecap!
Crossfit 17.1
[heading size=4 style=underline]Explore February[/heading]Explore February was de #bucketstuff challenge van deze maand. En ik had niet gedacht dat ik zó veel te exploren had! Het was zelfs zoveel dat het onmogelijk was om over iedere ontdekking apart te bloggen! Mijn Explore February begon al op de Gezondheidsbeurs, waar ik met een trainingsbuddy een crashtest deed nadat ons haar in de krul was gezet en we de gekste capriolen uithaalden. Ik ontdekte de mooiste plekjes om hard te lopen, want geen enkele keer liep ik deze maand mijn standaardrondje. Zelfs niet in omgekeerde richting! Oe en de nieuwe Oreo mint… te lekker!!
16425794_1314619561932740_5848331220485148711_nMijn eigen grenzen werden ook geëxploord. Vooral met mobiliteitsoefeningen tijdens oly!

Bijzonder om te merken dat je lichaam zich wonderwel snel aanpast aan veranderingen. Het lichaam is me toch een mooi systeem hoor! Ik knalde er deze maand ook nog eens een pr op de jerk uit!
Enorm veel inspiratie werd opgedaan tijdens het NK Gewichtheffen in Amsterdam, waar trainingsmaatje Jennifer Nederlands Kampioen werd in de klasse -90 kilo! Het mooie van deze wedstrijd: je zit bijna bovenop de atleten en de sfeer was echt zo gaaf! Ik zou bijna een carriereswitch overwegen…
NK GewichtheffenOok leuk was het Gluren bij de Buren in Amersfoort op zondag 19 februari. Dat doe ik anders echt nooit hoor! Bij vreemde mensen binnen lopen en in de huiskamer neerploffen. Maar dit keer waren er ruim 124 huiskamers waar de voordeur wagenwijd open stond voor leuke mini optredens van lokale artiesten. Een heerlijke middag ondergedompeld in cultuur.
GlurenEHoog op mijn wishlist deze maand stonden… lammetjes! Want als die weer rondhuppelen is het echt bijna lente! Aangezien ik een plek wist waar ik ze gegarandeerd zou zien, reed ik vrijdag naar Rheden. Allereerst een prachtige trailrun over de Posbank om vervolgens een bezoekje te brengen aan de schaapskooi met maar liefst 126 (!) lammetjes! Cuteness overload!!
16995958_1333485580046138_4668403875701347037_nNog meer ‘cultuur’ kreeg ik afgelopen zondag voor de kiezen tijdens de carnavalsoptocht in Hoogland… Ik hou er helemaal niet zo van, ook al vierde ik mijn vorige woonplaats eigenlijk wel carnaval. Maar in het kader Explore dompelde ik me onder. In een kookpot…
16995972_1335446903183339_1064922955917982671_nEn valt het testen van nieuwe schoenen ook onder exploren? Dan mag ik mijn forensenloopje daar ook toe rekenen, want ik testte de nieuwste Adidas UltraBoost X. Toch even flink wennen op deze überflexibele schoentjes. Mijn voetspieren moesten aardig werken! En testen deed ik nog meer! De heerlijke wool-tech baselayers van Falke bijvoorbeeld en de Polar M200, die zelfs je verjaardag niet vergeet! En ik ben  mijn hart verloren aan het nieuwste rugzakje van Osprey.
Rheden trailrunning OspreyDe #bucketstuff challenge is voor mij al meer dan geslaagd! Hoe is die van jou verlopen? Je kunt al je avonturen en overwinningen op jezelf vandaag nog posten in het event.

Wat waren jouw hoogte- of misschien wel dieptepunten deze maand?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!