Persoonlijk

Top 10 leukste obstakels

Eén van de leukste dingen van obstacle racing is de enorme diversiteit aan obstakels die je onderweg tegen komt. De ene vind ik leuker, spannender, uitdagender, dan de andere. Maar wat is nu mijn ultieme top 10 leukste obstakels? Past ook mooi in de themamaand May we get dirty, toch?

[heading size=4 style=underline]10. Muurtjes[/heading]Ik vind muurtjes leuk. Niet alleen vragen ze wat vaardigheid, maar bij de hoge exemplaren is teamwork noodzakelijk. Het lukt me echt niet om alleen over een muur van 2,5-3 meter te komen. Stiekem vind ik de lagere muren waar ik wel alleen over heen kom leuker. Vooral de inverse variant, waarbij je aan de ‘open’ kant aan komt lopen en je aan de schuine kant weer naar beneden glijdt vind ik heerlijk!
RunAndreaRun WK OCR

Ook een mooie variatie is Mud Masters’ bijna-eind-obstakel: de pipe-runner. Een halve skate-ramp waar je tegen aan moet rennen om je vervolgens aan de bovenrand vast te grijpen om je omhoog te hijsen.

[heading size=4 style=underline]9. Trenches[/heading]The muddier the better! Tegen een spekgladde modderbult opklauteren om vervolgens weer naar beneden te glijden de modder in. Een obstakel met een hoog, heel hoog, fun gehalte! Liefst nog in combinatie met tijgeren door de modder en mudpipes.
RunAndreaRun Mud masters ocr
[heading size=4 style=underline]8. Klimmuren[/heading]Ze zijn er in vele soorten en maten. Muren waar je middels blokjes, gaten of boulders omhoog moet klimmen of je juist horizontaal moet verplaatsen. Ik merk in ieder geval dat mijn bouldertechnieken hier van pas komen! De muren kunnen me niet lang genoeg zijn.
10308242_642767219145341_3964818393524474714_n

[heading size=4 style=underline]7. Dragon’s back[/heading]In Nederland heb ik dit obstakel nog niet gezien, maar bij Toughest in Zweden is het een begrip: de Dragon’s Back. Je springt van platform naar platform om zo snel mogelijk naar de overkant te komen. My dreamobstacle omdat ik zonder bril aardig moeite heb om afstanden in te schatten en ik mezelf bij dit obstakel moet overwinnen.

[heading size=4 style=underline]6. Slides[/heading]Een hilarisch obstakel, waarbij je je echt weer even kind voelt, zijn de glijbanen. Maar de ene glijbaan is de andere niet… Zo komt het wel eens voor dat de glijbaan zo stroef is dat je met handen en voeten jezelf naar beneden moet bewegen, of je gaat zo hard dat je uit de baan vliegt en met je kont door het grind stuitert… De meest extreme slide was die tijdens het WK OCR, waar ik naderhand er achterkwam dat er mensen met GPS vanaf waren gegaan en snelheden tot 50 kilometer hadden gemeten… Als ik dat vooraf had geweten, was ik naar beneden gelopen…
RunAndreaRun WC OCR 8
[heading size=4 style=underline]5. Water Cage[/heading]
Een mental issue voor velen: de watercage. Op je rug beweeg je je onder een hek door met nauwelijks ruimte om adem te halen. Het water golft over je gezicht en op de tast trek je je voort aan het hekwerk boven je. Met een beetje pech is het water zó koud dat je met een brainfreeze het water uitkomt…

[heading size=4 style=underline]4. “Wringer”[/heading]Hoe noem je dit ding? Een wringer? Feitelijk moet je jezelf door banden heen wringen en kom je geheid klem te zitten, zoals bij Rat Race. Tijdens het WK OCR was er nauwelijks ruimte tussen de banden en de grond (lees: modder) zodat je met je gezicht plat in de modder jezelf onder de banden door moest zien te wrikken. Fun gegarandeerd, zoals Sebastièn en ik vorig weekend ondervonden.

[heading size=4 style=underline]3. Modder[/heading]Modder in alle soorten en maten. Ik denk dat ik hieraan nog de allermeeste lol beleef! Kleffe modder, derriemodder, stinkende modder, kleimodder, dunne modder, plakmodder. Eigenlijk heeft iedere soort modder wel zijn charme. Of je komt er totaal niet in vooruit, of je zit er helemaal onder en weegt 10 kilo zwaarder.
11061958_10152712829287161_2789888271546110030_n

[heading size=4 style=underline]2. (Inverse) monkeybars en ringen[/heading]Onmisbaar in een obstaclerun zijn de monkeybars en ringen. De ene keer heb ik er meer moeite mee dan de andere keer. Zeker als ik natte handen heb of de bars nat zijn dan glijd ik direct al weg om met een plons onder water te verdwijnen… Dan kan ik mezelf wel voor de kop slaan! Maar droge handen en droge bars, dan heb ik de grootste lol! Zo ver mogelijk slingeren (Rat Race haalde ik 100m) of inverse exemplaren, waarbij je ook nog eens hoogtes moet overwinnen. Love it!
RunAndreaRun WK OCR
[heading size=4 style=underline]1. Platinum Rig[/heading]
Met stip op nummer 1 voor Susanne en mij (en ik denk niet dat wij de enige zijn in deze): de Platinum Rig, waar we tijdens het WK OCR kennis mee maakten. Een hels obstakel, die veel vraagt van je kracht en behendigheid. Hij is op allerlei verschillende manieren in te richten. Tijdens het WK een killer, tijdens Strong Viking een genot! Let’s meet again this Saturday darling…
RunAndreaRun WC OCR 2

Wat zijn jouw ultieme (droom) obstakels?

Foto’s: Harm Dommisse, Mud Masters, Strong Viking, Marvin van der Sloot
Filmpjes: Strong Viking, Sebastièn en LJOCR

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!