Persoonlijk

Trailrunnen in de Onlanden

En dan sta je in eens aan de andere kant van Nederland, midden in een moeras, in de wind, met een spatje regen, een fotograaf, en drie andere trailrunners. Op het asfalt. Maandag was ik namelijk onderdeel van een shoot voor Natuurmonumenten.

[heading size=4 style=underline]Onlanden[/heading]Daarvoor moest er eerst even een stukje gereden worden, want natuurgebied de Onlanden ligt op de grens van Drenthe en Groningen. Jaja, laat ik daar niet nog een keer de fout maken door alleen Groningen te benoemen. Ik kreeg een lesje topografie van Robert Jan, die daar om de hoek woont. In Drenthe. Niet in Groningen. Ook Daniël komt uit de omgeving (Friesland, laten we die provincie ook niet vergeten) en Ludy en ik kwamen samen uit het verre zuiden. Althans, Amsterdam is best wel zuidelijk als je zo ver moet rijden. Samen met fotograaf Andries was het onze taak om de trailrunroute door de Onlanden op de gevoelige plaat te leggen. Een route van 19 kilometer, waar wij ons concentreerden op een deel van de route. Zo gezegd zo gedaan.
Onlanden 1
[heading size=4 style=underline]Diversiteit
[/heading]We hadden afgesproken aan de rand van de Onlanden en vandaar ging het met de auto het gebied in. Zo konden we snel op verschillende plekjes de route fotograferen. Ik was verrast door de diversiteit van de Onlanden. Een prachtig moerasgebied met veel verschillende vogelsoorten en flora. Handig om dan Ludy de vogelaar mee te hebben, die het geluid van de roerdomp herkende. Helaas zagen we hem niet.
Onlanden 2
[heading size=4 style=underline]
Last minute[/heading]Nu was het afgelopen weekend nogal een last minute klusje om de groep compleet te krijgen, vanwege die enkelblessure van de vriend van Ludy. Maar een oproepje afgelopen weekend leverde heel veel reacties op. Robert Jan en Daniel waren er snel bij, even snel bellen met de fotograaf en een akkoord. Ik had me geen betere modellenmaatjes kunnen wensen! We hebben enorm veel plezier gehad, moesten een beetje op zoek naar modder, renden door het moeras heen en weer, hielden elkaar warm en ouwehoerden de oren van elkaars kop.
Onlanden 3
De resultaten? Die gaan we zeker met je delen! Maar we moeten nog even geduld hebben… Tot die tijd genieten wij nog even na van de behnd the scene shots! Enne… breng een bezoekje aan de Onlanden!

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!