Persoonlijk

Unbelievable…

De afgelopen dagen stonden volledig in teken van sport en van marathons in het bijzonder. Duizenden lopers liepen zondag de marathon in Rotterdam. Op twitter was #MR13 urenlang trending topic. Als je zelf niet liep voelde je toch de adrenaline van de marathon! Na afloop beleefde ik de euforie van de gelopen tijden en de desillusie van mislukte pr-pogingen. Vele foto’s ondersteunden dit.

[heading size=4 style=underline]Boston[/heading]Maandag stond er ook een marathon in de aandacht. Meerdere twitterloopmaatjes liepen in Boston hun 42,195 kilometer en de tussentijden en digitale aanmoedigingen van de thuisblijvers vlogen aan het begin van de avond door de timeline. Ook deze marathon werd trending topic. Helaas niet door deze tweets, maar door 2 ontploffingen op 4 uur en 9 minuten van de marathon. Lopers worden door de luchtdruk om ver geworpen, weten niet wat hen overkomt. Grote rookwolken cirkelen omhoog tussen de gebouwen. Ik ben in shock. De beelden zijn onwerkelijk, het lijkt wel een oorlogsgebied. De marathon wordt direct stil gelegd. Lange tijd is onduidelijk of het gaan om een aanslag of niet. De Verenigde Staten worden meteen in opperste staat van paraatheid gebracht. Ook is er grote onduidelijkheid over gewonden. Ongeveer een uur na de explosief blijken in ieder geval 2 mensen te zijn overleden en zijn er 22 gewonden te melden. Gelukkig heeft twitter op zo’n moment ook een positieve werking: we weten ook dat onze Nederlandse loopmaatjes niet in de buurt van de explosies waren en veilig zijn.532081_248504018628015_592940590_n

[heading size=4 style=underline]Nachtmerrie[/heading]Het wordt erger en erger… Ook bij de JFK Library is een bom afgegaan. Nog een bom is gevonden en onschadelijk gemaakt. Via niet formeel bevestigde berichten loopt het aantal gewonden hard op. Dan bevestigd ook CNN eerst 49 en nog geen 10 minuten later meer dan 100 gewonden. In en in triest word ik hiervan. Niet wetend waar dit gaat eindigen, flash backs naar 9/11. Ik kon de slaap gisteren maar moeilijk vatten en was bang vanochtend het nieuws aan te horen. Mijn angstige gevoelens kwamen uit, 3 doden en ruim 140 gewonden. Wanneer stopt dit??

[heading size=4 style=underline]Runners United to Remember![/heading]Zelfs hardloopevenementen zijn blijkbaar niet meer veilig. Diverse grote loopevenementen nemen al voorzorgsmaatregelen. Veiligheid voor alles. Onze sport, waarin gemoedelijkheid en respect naar elkaar toe een paar van de belangrijkste drijfveren zijn. Onze sport, toegankelijk voor lopers van alle niveau’s, leeftijden en achtergronden. Onze sport, die mensen verbroederd en met elkaar verbindt. Onze sport, de mooiste die er is! Dat zal niemand ons afnemen! Maar er verandert wel iets.
Laat ik dan afsluiten met iets positiefs. Want op zo’n moment zie je ook de kracht van social media. De laatste ontwikkelingen, steunbetuigingen, de bevestiging dat onze Nederlandse maatjes veilig zijn… Je bent snel op de hoogte van alles. En nu komt ook een tegengeluid op gang. Een schreeuw tegen de aanslagen. Runners United to Remember van Run Junkees is er 1 van en vandaag loop ik met deze bib op mijn shirt. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers en als steunbetuiging aan alle mensen die op welke manier dan ook slachtoffer zijn geworden van deze schandalige aanslag…

Run Junkees

Heb jij nog andere initiatieven gezien, laat het weten! Feel free om ze als reactie te posten!!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!