Persoonlijk

Van farmersgrip tot LoveFitFood challenge

Ik ga een uitdaging niet uit de weg. Toen ik zondag bij het OCR EC aanwezig was en bij de stand van LoveFitFood de kettlebell farmersgrip challenge zag, wilde ik die gewoon meedoen. Dwarse pink of niet. Wat ik moest doen? Twee kettlebells van 32 kilo zo lang mogelijk vasthouden.

[heading size=4 style=underline]Vasthouwuuuuh![/heading]Maaike stond met haar LoveFitFood stand in het EK dorp en iedereen wist de weg te vinden naar het bananenbrood. En wie die weg vond werd meteen met de neus op de kettlebell challgenge gedrukt. Ik twijfelde wel even, zou dat wel verstandig zijn met de pink? Ach wat, als het niet gaat laat ik los. En zo stond ik met een grijns op mijn porum, omdat ik toch nog best goed grip had. Na een minuut stond ik nog steeds te grijnzen. Even later begon de kettlebell rechts een beetje te glijden. Na 1.32 minuut was het gedaan met de pret en donderde de kettlebell rechts toch echt op de grond. Ik stond nog best van de tijd te kijken. Dat ie nu op rechts weg glijd is niet gek met die pink en een  berg tape en dat terwijl rechts normaal mijn sterke hand is. Links had het nog prima naar de zin! Met deze tijd zette ik voorlopig de beste tijd bij de dames neer. Zonder verdere verwachtingen vertrok ik aan het einde van de dag met een smile van alle indrukken van het OCR EC naar huis.
Blijf-je-staanOf-laat-je-m-gaan (1)
[heading size=4 style=underline]Let’s battle[/heading]De volgende dag werd mijn oog op facebook getrokken naar dit bericht op de site van LoveFitFood. Oooeeee toch ff kijken hoe ik het er vanaf heb gebracht! Whut! Had ik de tweede tijd van de dag neergezet! En dat met een half lam handje! Ik was zelfs nog in de race voor de prijzen! Omdat heren en dames een eigen klassement hadden, zou de volgende dag een loting plaatsvinden tussen de dames en heren. Thijmen (2e bij de heren) of ik zou dan kans maken op de LoveFitFood Challenge. Spannuuuuunndd!

[heading size=4 style=underline]I win, we win[/heading]En voila, Maaike en Sjanett zitten dinsdag live ergens in een cafeetje (?) te fluisteren op facebook. Hoor ik dat nou goed? Winnen Thijmen en ik allebei de LoveFitFood Challenge! Onwijs gaaf! Dit komt voor mij als geroepen. Met het EK Spartan Race in aantocht moet ik een paar dingen gaan veranderen, te weten:
– een paar kilootjes verliezen, zolang het maar geen spieren zijn
– een beter eetpatroon om de optimale voedingsstoffen binnen te krijgen
– een mentale opkikker, zodat ik me wat beter in mijn vel voel als ik straks over het parcours heen dender.
Dat gaat me met deze challenge wel lukken. Of in ieder geval kan ik een flinke stap maken naar een fitter lijf en hoofd.

[heading size=4 style=underline]LoveFitFood Challenge[/heading]Maar wat ga ik dan precies doen? Dat vraag ik me eigenlijk ook af… Stiekem vind ik het wel een beetje spannend, maar de mail van Maaike en Sjanett stelt me ook wel gerust. Op 4 juli start ‘mijn groep’ en gedurende 45 word ik gecoacht naar mijn ‘persoonlijke formule tot awesomeness’.

Je leven leiden zoals het bedoeld is, waarbij  zelfvertrouwen, een fit en gezond lichaam en geluk hand in hand gaan. 

De invulling is voor iedereen anders, maar ik heb mijn doelen wel helder. Dat voeding daar een belangrijke bijdrage in levert is me ook niet onbekend. Maar ik moet bekennen dat ik soms best gemakkelijk ben, verstokt raak in een vast patroon van dezelfde maaltijden, te weinig variate en ja ik kan best goed snoepen. Tijdens de challenge zal ik eerst 30 dagen volgens een ‘protocol’ eten, wat eigenlijk inhoudt dat ik bepaalde zaken (gluten, lactose, suiker, alcohol) laat staan. Help… is het eerste wat ik denk. Want in bijna iedere maaltijd die ik eet zit of lactose, of gluten. Om van suiker nog maar niet te spreken en een biertje lust ik ook graag. Ik voorzie een uitdaging… Na die 30 dagen ga ik lactose en gluten weer terug in de voeding brengen en kijken hoe ik er op reageer. Van daaruit kan ik dan verdere keuzes maken voor hoe ik het liefste eet op basis van hoe ik me voel, hoe ik sport en hoe ik presteer. Ik ben benieuwd en kan eigenlijk niet wachten om te starten! Dus vanaf 4 juli gooi ik mijn voedingspatroon best wel drastisch om en daar ga ik jou van op de hoogte houden. Nieuwsgierig geworden en zou dit ook iets voor jou zijn? Check dan LoveFitFood Challenge voor meer informatie en aanmelden.

I’m on my way to awesomeness!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!