Persoonlijk

Van hardlopen word je rijk!

Ik kan me geen beter gevoel voorstellen dan het gevoel van mijn voeten die roffelen in een tempo dat we hardlopen noemen. Even ‘me’-time: geen social media om me heen, alleen met mijn gedachten (of geen gedachten), of met de trainingsgroep. Zolang ik maar kan lopen, want hardlopen maakt mij rijk… Figuurlijk èn letterlijk… O ja?

[heading size=4 style=underline]Rich girl[/heading]Het is echt waar. Van hardlopen word je rijk! Allereerst neemt niemand jou dat gelukzalige gevoel meer af dat jij hebt nadat je een lekkere training achter de rug hebt. De endorfine, die je hersenen aan maken tijdens het lopen, is het ultieme geluksstofje. En wie gelukkig is, voelt zich (figuurlijk) rijk. De donderwolken in mijn hoofd verdwijnen zodra ik mijn loopschoenen aan trek. Zorgen vallen van me af zodra ik op de startknop van mijn Garmin druk. Ik heb er geen erg in dat het regent zolang mijn benen maar in beweging zijn. Het lijkt wel of ik alles door een roze bril zie. Al hardlopend is de wereld echt een stukje mooier.

[heading size=4 style=underline]Lucky girl[/heading]Maar van hardlopen kun je ook letterlijk rijk worden. Ondervond ik zondag. Ik geniet tijdens een duurloop van alles om me heen. Het bos, de geur van pas gehakt hout, fluitende vogeltjes (hoe idyllisch allemaal…) en ik sta regelmatig stil om een fotootje te maken. Zo nu en dan kijk ik ook naar beneden. Dat is nodig om te zien waar ik mijn voeten zet, als ik op ongelijke ondergrond loop. Waarom keek ik dan op dat ene moment naar beneden, terwijl het vlakke asfalt onder mijn voeten door schiet? Want precies op dat ene moment valt mijn oog op een briefje van vijf euro in de berm… Vòl op de rem! Het is een vers briefje, nog helemaal schoon, niet natgeregend of door de derrie gehaald. Zorgvuldig berg ik als eerlijke vinder het briefje op in mijn belt. Ja, zo word je van hardlopen ook letterlijk rijk. Mits ik nog heeeeeeel veel geld vind.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!