Persoonlijk

Verrek!!

Het kan altijd gebeuren. Een pijntje, of blessure oplopen, terwijl je er niet op zit te wachten. Tja, wanneer komt een blessure wel gelegen… Voor een fanatieke sporter nooit natuurlijk!

[heading size=4 style=underline]At the office[/heading]Als je dan een blessure oploopt, hoop je dat je er nog enigszins een stoer verhaal aan kan hangen. Maar nee, ik heb dit weekend geen marathon gelopen, ik ben niet aangevallen door een een kudde stieren, ik heb niet gesprint tegen Dafne Schippers. Nee… ik heb maandag gewoon op kantoor gezeten. Op een bureaustoel. Achter een computer. Met collega’s om me heen. Schijnbaar levert dat levensgevaarlijke situaties op… Als zittend werk al niet slecht voor de gezondheid is, heb ik dus bij deze het bewijs dat je dit soort werk het beste kunt vermijden om blessures te voorkomen.

[heading size=4 style=underline]Verrek ’t[/heading]Wat is er dan gebeurd? Ik durf het bijna niet te tikken… Het is namelijk echt de meest suffe manier om een pijntje op te lopen. Zittend that is… Ik zat dus op mijn derrière op een stoel. Totdat een collega aan de andere kant van de kamer wat wilde laten zien op haar beeldscherm en ik al rollend op mijn stoel de afstand naar haar bureau wil overbruggen. Ik plant mijn rechterhak in het hoogpolige tapijt een ‘wandel’ al zittend zo haar kant op. Je kent dat wel: links, rechts, links… AU!! Ik voel een stekende pijn via mijn linkerbil richting mijn hamstring schieten… Verrek! Heb ik dat nou?

[heading size=4 style=underline]De redding[/heading]Dat pijntje bleef de hele dag aanwezig en zakte een beetje af richting de hamstring. Ik had de hoop dat ie zo ver door zou zakken, dat hij vanzelf via mijn tenen mijn lijf zou verlaten. Helaas… ’s Avonds stond er een Crossfit training in de planning. Wat vroeger dan anders ging ik er heen om eerst even goed op te warmen en de foamroller te mishandelen. Beter gezegd: mijn eigen been te mishandelen. Deze foamroller heeft namelijk punten die net even wat extra druk geven… AU2! De Wod werd echter zonder problemen doorstaan. Gelukkig maar… ik zal toch niet met een kantoorblessure aan de kant komen te staan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!