Persoonlijk

Vrijdag de 13e…

Vandaag is het vrijdag de 13e… Niet dat ik bijgelovig ben, maar ik ben toch alert op dingen die misgaan. En mezelf kennende gaat er iedere dag wel genoeg mis, maar op een vrijdag de 13e heb ik in ieder geval iets om het op af te schuiven. Hoe kom je als brokkenmaker deze dag een beetje veilig door? Met deze tips overleven we vrijdag de 13e! Of je nu binnen of buiten bent.

[heading size=4 style=underline]Opruiming[/heading]De meeste ongelukken gebeuren thuis en een onderzoekje op internet wijst uit dat veel dingen ìn je huis ook nog eens voor ongeluk kunnen zorgen. Dubbel risico dus! Een opruiming in huis kan de kans op ongeluk verkleinen. Krijgen je aardappels uitlopers? Hup het huis uit! Bloeiende zoete aardappelen brengen ongeluk. Maar zet nooit de voor- en achterdeur tegelijk open! Beter laat je de deuren gewoon dicht om te voorkomen dat dieren binnen komen: zwarte katten, hommels in huis, tsjirpende krekels in huis, spinnen in de morgen (brengen zorgen voor morgen: alsof ongeluk op vrijdag de 13e alleen nog niet genoeg is!), kikkers (absoluut niet doodtrappen!), wilde vogels in huis, kraaien zien, vleermuis in je haar, per ongeluk een lieveheersbeestje doden… Heb je de afgelopen dagen een vuurtje gestookt? Ruim dan de as bij daglicht op. As opruimen in het duister…. Ooooeee ik sta niet voor de gevolgen in! En blijf uit de buurt van alle spiegels. Als je die breekt heb je 7 jaar ongeluk!
Oplossing: opruimen
Risicominimlaisering: 60% (je zal vast iets over het hoofd zien of jezelf bezeren tijdens het opruimen)

[heading size=4 style=underline]Op goed geluk…[/heading]Gelukkig is er ook een mogelijkheid je geluk te vergroten. Zou daarmee automatisch de kans op ongeluk verkleinen? Het valt te proberen. Zoek tussen de kussens van de bank naar een cent, neem een hond mee naar huis, breek een paar borden (houd de pleisters voor de zekerheid wel in de buurt), laat een vogel op je hoofd poepen (ok, dit kan ook geïnterpreteerd worden als ongeluk), ga op zoek naar hoefijzers (en houd de uiteinden altijd omhoog, anders loopt het geluk er uit), strijk je lakens en ga er onder liggen slapen, pluk een klavertje 4, maak een talisman of ga in de regen wandelen.
Oplossing: zoek geluk
Risicominimalisering: 45%

[heading size=4 style=underline]Zwarte kat[/heading]Ik vind katten enorm schattige beestjes. Maar op vrijdag de 13e kun je zwarte katten beter bij je uit de buurt houden. Je weet maar nooit! Katten zijn de metgezellen van heksen en een zwarte kat zou een heks in vermomming kunnen zijn. Je kunt allerlei kruidenmixjes gebruiken om heksen af te weren maar het water uit je bidon naar de kat spuiten werkt net zo goed.
Oplossing: bidon met water
Risicominimalisering: 100%
317347_149308978580432_337482031_n

[heading size=4 style=underline]Ladders[/heading]Vermijd ladders en loop er al helemaal niet onderdoor. Dan ben je echt verdoemd, want je hebt een heilig Egyptisch driehoek doorbroken. De enige remedie die je dan nog rest is je vingers gekruist houden tot je een hond ziet. Voor de zekerheid kun je ook nog over je linker schouder spuwen. Neem die hond dan meteen mee naar huis voor dat beetje extra geluk (zie punt hierboven).
Oplossing: niet onder ladders doorlopen
Risicominimalisering: 80%

[heading size=4 style=underline]Van onderen!![/heading]Ga je vandaag buiten trainen? Houd er dan rekening mee dat er van alles uit de lucht kan vallen. Dan heb ik het niet alleen over regen en hagel… Het begint al echt herfst te worden en ik ben al een paar keer getorpedeerd door eikels. Van die eikels die uit een eikenboom vallen dan he. Niet fijn om die op je hoofd te krijgen en helemaal niet op vrijdag de 13e. Het zou je zomaar een hersenschudding op kunnen leveren! Met al die storm van de afgelopen dagen is de kans op vallende takken ook groot. Nog een grotere hersenschudding, of misschien wel erger….
Oplossing: helm op tijdens de training!
Risicominimalisering: 70%
1236662_10201991590498494_253318247_n

[heading size=4 style=underline]13[/heading]Blijf uit de buurt van het getal 13. Heeft je mandarijn 13 partjes? Eet hem niet op, Moet je 13 euro voor je boodschappen betalen? Dan stel je je boodschappen beter uit naar mogen. Een duurloop van 13 kilometer is af te raden. Zeker als de route door het bos gaat (denk aan die eikels en takken), via een route met 13 zwarte paaltjes, langs 13 koeien in de wei, een heksenkring van 13 paddenstoelen en 13 kruispunten die je over moet steken. En je zal maar op de 13e verdieping wonen! Voor een dagje maar niet de lift nemen, want stel je voor…
Oplossing: vermijd 13
Risicominimalisering: 13%

[heading size=4 style=underline]Hoekjes[/heading]Een ongeluk zit in een klein hoekje. Kijk dus goed om je heen of er in een hoekje niet een ongeluk je op staat te wachten! Nog beter is om de hele dag in een omgeving met ronde vormen te vertoeven, daar heb je geen hoekjes. Pas ook op voor omhoog stekende stoeptegels, boomwortels en andere dingen waar je over kunt struikelen. Als je gaat trainen neem dan je voorzorgsmaatregelen. Mocht je toch vallen, beperk dan de risico’s.
Oplossing: draag knie-, elleboog – en polsbeschermers, bindt een kussen onder je kont en leg je icepack vast klaar in de vriezer
Risicominimalisering: 57%

Mocht je onverhoopt door deze adviezen toch verongelukken? Denk maar zo: morgen is het weer een nieuwe dag!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!