Persoonlijk

Wat wil jij?

Het liefste zou ik de hele dag niets anders doen dan hardlopen, andere mensen motiveren, met mijn blog bezig zijn, mensen ontmoeten, geïnspireerd raken, enzovoorts. “Jammer genoeg” zit er een fulltime baan in de weg. Laten we wel wezen: ik ben dolblij met het feit dat ik een zorgeloos leven kan leiden dóór mijn baan, maar liever zou ik mijn hart achterna willen gaan.

[heading size=4 style=underline]Gebruik[/heading]Waarom leef ik niet gewoon mijn droom? Steevast kom ik dan bij hetzelfde antwoord uit: geld. Hoe hou ik mijn broek op (lees: hypotheek, verzekeringen, pensioen, eten, sportcontributies, etc.) als ik geen vast inkomen heb? Kan ik met wat ik wil en waar ik van droom, waar ik ècht gelukkig van wordt, wel overleven in deze maatschappij waar je zonder geld niets kan? Deze twijfel zorgt er keer op keer voor dat ik in de oude vertrouwde comfortzone blijf. Ja ook in het dagelijks leven is er een comfortzone.

[heading size=4 style=underline]Gebruik[/heading]Wat wordt ik geïnspireerd door websites als Wonderlijke Werken of Ygenwijs, een platform voor wie wil werken vanuit  een talent en passie: werken moet leuk zijn, zelfontplooiend, zinvol zijn en voldoening geven. Of door vrouwen als Anne, die op haar blote voeten door het land loopt om zwerfafval op te ruimen. Jantiene, die haar succesvolle webshop Altijdsporten.nl heeft opgezet. En Sanne die vanuit haar eigen huiskamer De Kleine Huiskamer is gestart. Sanne poste vandaag een filmpje, die precies de spijker op de kop slaat.

Sanne: soms (lees: vaak) zitten we zo vastgeroest in het denken vanuit geld, dat we onze dromen niet durven toe te laten. Terwijl je via die weg juist ook geld zou kunnen verdienen!

Daar zit wat in, maar hoe maak je die stap? Hoe vastgeroest zit jij in je oude gewoontes van opstaan, ontbijten, werken, eten, slapen, met hier en daar een plekje om te doen wat je het liefst doet?

 

 

2 reacties

  • Elsa

    Ik zie het bij jou nog wel gebeuren dat je van je hobby (deels) je werk maakt. Trainingen en workshops geven, begeleiding, misschien wel hardlooptours in je omgeving met toeristen?
    Ik heb mezelf ook weleens afgevraagd wat mijn droom zou zijn, maar ik weet het niet. Ik zou best wat meer tijd willen hebben voor het hardlopen, misschien schuilt er dan nog wel een ultratrailer in mij. Aan de andere kant vraag ik me af of ik wel gelukkig zou worden van elke keer hetzelfde doen. Op een gegeven moment wordt het weer “gewoon”, of zelfs een verplichting.
    Mijn werk bevalt me, ik heb er niet voor niks voor gekozen. Als ik alleen zou werken om veel geld te verdienen, zou ik beter een andere baan kunnen nemen.
    Toch denk ik de laatste tijd steeds vaker aan een dagje minder werken. Dan kom ik misschien nog eens aan de tuin toe, wat ik ook heerlijk ontspannend vind, maar die nu door al mijn hardlopen wat verwaarloosd is. Wie weet, als mijn werkgevers over te halen zijn…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!