RunAlongRun

RunAlongRun #Elsa

Ik moest er vroeg mijn bed voor uit, maar dat maakte me even helemaal niets uit! Elsa zou me haar trainingsomgeving laten zien, landgoed Twickel. Hierover schrijft ze regelmatig op haar blog vergezeld van vele prachtige foto’s. Nu train ik zelf in een machtig mooie omgeving, maar Twickel dat lijkt me ook wel wat! Dus toen Elsa vroeg te gaan RAR-en, was een afspraak snel gemaakt. Helaas gooide een griepje eerst roet in het eten, maar zo had ik nog iets om naar uit te kijken. En niet voor niets. Dit was een top RAR!

[heading size=4 style=underline]Twickel[/heading]Aangekomen bij Elsa rennen de katjes snel voor me weg, maar is de klik met haar en haar vriend snel gemaakt. Elsa heeft een route van 18 kilometer uitgestippeld, die me langs de mooiste plekjes van Twickel gaat brengen. De manier waarop ze over haar trainingen schrijft op haar blog zijn zo inspirerend, dat ik niet kan wachten om het met eigen ogen te zien. Het landgoed behoort tot kasteel Twickel en beslaat zo’n 4.000 hectare. Een afwisselend landschap van glooiende velden, bossen, heidevelden, moeras en vennen. De boerderijen op het landgoed zijn alle te herkennen aan de zwart/witte luiken.
Vanaf Elsa haar huis zijn we binnen een kilometer in het bos. Het is maar goed dat ik mijn trailschoenen aan heb gedaan. We doorkruisen weilanden en modderpaden en zitten binnen de kortste keren onder de bagger. Ik verbaas me over het snel wisselende landschap. Om de haverklap sta ik op de rem met een ‘oooooo wat is dit mooi, dit moet ook op de foto!’ Elsa heeft dan ook alle mooie spots van landgoed Twickel aan elkaar geknoopt. Wat ook op de foto moet is het kraampje bij een boerderij waar allerlei streekproducten te koop aan worden geboden. Zo eentje die je wel vaker langs de weg zien, alleen dan in een uitgebreidere versie: jammetjes, koekjes, etc., maar ook frisdrankjes, soep, koffie.
Elsa 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Strebertje[/heading]
Hardlopen is voor Elsa uitgegroeid tot een passie. Toen ze op haar werk merkte dat het lopen van een trap niet zo moeiteloos ging, vond ze het tijd wat aan haar conditie te doen. Haar eerste kilometer liep ze hard op haar All Stars! Die werden al snel ingeruild voor echte hardloopschoenen. Ze begon zichzelf steeds meer uit te dagen. Eerst een 5 kilometer wedstrijden, toen een 10 kilometer en ach, een halve marathon moet toch ook kunnen? Haar grenzen opzoeken houdt haar scherp. In de trainingen probeert ze in de kop mee te komen, alle dames achter zich latend. Maar echt een kick krijgt ze van het lopen van wedstrijden waar iedere seconde op de klok telt. En een podiumplek? Dat is haar ook niet vreemd en maakt haar hongeriger naar meer. Maar het draait niet alleen om sneller worden. Genieten staat eigenlijk bovenaan de prioriteitenlijst. In de prachtige omgeving loopt Elsa graag om haar hoofd leeg te lopen en te genieten van de natuur. De fotocamera gaat dan eigenlijk ook altijd mee. Met zelfontspanner! Dat levert ons leuke hardlopende plaatjes op, terwijl we over een pad door het moeras lopen.
Elsa 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Berlijn[/heading]
Net als ik blijkt Elsa een zwak voor Berlijn te hebben. Afgelopen jaar liep ze daar de halve marathon. Aangemoedigd door haar vriend die met de metro dwars door Berlijn scheurde om op tijd bij de volgende afgesproken plek te zijn. Die halve liep ze met gemak, onderwijl sms’end naar haar vriend bij welk kilometerpunt ze nu was en foto’s makend. Met de gedachte: ‘als ik een halve marathon kan lopen, dan kan ik ook een hele lopen’ schreef ze zich in voor de marathon van Berlijn in 2014. Dat is haar grote droom, een marathon uitlopen. Maar dan wel in een mooie tijd. Haar streeftijd is 3.50 en met de omvang die ze nu met gemak loopt, is dat heel realistisch. Hoe dan ook, een hele is geen halve en er zal werk verzet moeten worden. Het strijdplan heeft ze al in haar hoofd. Met haar trainer zal ze een schema op gaan stellen. Nu loopt ze drie keer per week hard, maar daar voegt ze in ieder geval een fietstraining naar haar werk aan toe.
En zo lopen we allebei al met de Berlijnkriebels in ons buik door het Twickelse landschap. Via een houten vlonder doorkruisen we een moeras en komen we bij landhuis Twickel uit. We lopen zo langzamerhand weer richting huis, maar moeten daarvoor eerst nog een hindernis overwinnen. Een boom is met de 5 december storm omgevallen en ligt dwars over het pad.
Elsa 4 Collage
[heading size=4 style=underline]Lunchtime[/heading]
Aangekomen bij Elsa’s huis zit de modder nog net niet achter onze oren. We tanken we eerst even bij met kokoswater uit het gewonnen kokoswaterpakket van Healthy People. Na een verfrissende douche staat er een heerlijke lunch met soep en broodjes voor ons klaar. Wat is dat een fijne manier om een RunAlongRun mee af te sluiten. Zo kunnen we nog heerlijk nababbelen. Elsa hartstikke bedankt voor de mooie route, de gezelligheid en jullie goede zorgen!

[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en[/heading]Lijkt het jou ook leuk om eens samen te trainen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in RAR-shirt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!