RunAlongRun

RunAlongRun #John

We kennen elkaar al zooooo lang, maar nog niet eerder liepen we een RunAlongRun. Donderdag was het eeeiindelijk zo ver en zou ik met John Hardlopendeboer eens even een fijne duurloop gaan lopen. Wie had alleen die temperatuur besteld? Hadden we toch beter in januari kunnen gaan lopen, zoals we al maaaaaanden geleden hadden afgesproken.

[heading size=4 style=underline]Idioten[/heading]In het weekend hadden we nog het lumineuze plan omvat om een 20+ te gaan lopen. Maar toen ik in de loop van de week de weersverwachtingen zag begon ik toch een beetje te twijfelen… Wie gaat er op een tropische dag en dan ook echt MIDDEN op de dag zo’n takke end lopen? Daar moet je toch echt helemaal idioot voor zijn. Nou, dat zijn John en ik dus. Een soort van Jut en Jul, Bassie en Adriaan, Jip en Janneke, maar dan John en Andrea. Dat we uberhaupt nog vooruit zijn gekomen met al dat lachen…

[heading size=4 style=underline]Volslagen gek[/heading]Afijn, ik bel rond de klok van 2 bij John aan, even snel omkleden want als we niet direct weg gaan denk ik dat we helemaal niet meer gaan lopen. Dit keer een RunAlongRun waarbij we de shirts niet aan hebben. We gaan toch zeker niet in een zwart t-shirt lopen dat nog niet is gewassen? We zitten allebei een beetje (erg) tegen de warmte aan te hikken. Eenmaal de deur uit lopen we in de luwte van de huizen en plakken we zowat aan het asfalt vast.
20610_10207510584869904_6186528891566328455_nOp de brug van John (geen idee hoe deze brug heet, maar hij staat er altijd mee op de foto) maken we een selfie en dan gaan we echt van start. Gelukkig vangen we al snel een beetje wind en is het eigenlijk niet eens echt heel erg onaangenaam. Al kijkt iedere voorbijganger ons aan als we volkomen van de wereld zijn. “Hoi!”.

[heading size=4 style=underline]Goofy[/heading]Al binnen de kortste keren stroomt het zweet van mijn hoofd en in mijn ogen. Kak! Buff vergeten! Maar daar komt het RAR-shirt toch goed van pas. Als buff om de arm geknoopt kan ik zo het zweet van mijn hoofd vegen.
11846677_10207510584149886_3730390248488330608_nWe lopen vanuit De Meern richting Haarzuilen en via landweggetjes en mooie vergezichten. Toch raar dat John en ik niet eerder de tijd vonden om eens samen te trainen. Zo ver wonen we niet van elkaar vandaan en het is nu ook niet zo dat we dag in dag uit vol in het werk zitten. Maar over werk zijn we snel uitgepraat, er zijn veel leukere dingen om het over te hebben. Hardlopen ofzo. Zoals het vraagstuk hoe lang we elkaar nu eigenlijk kennen. We komen er niet uit. Ik denk dat onze hersenen oververhit zijn… Sinds John in 2006 begon met hardlopen is er in ieder geval heel wat veranderd. Gestopt met roken, flink afgevallen en samen met vrouwlief Ans een gezamenlijke passie voor het hardlopen ontwikkeld. Vooral de lange afstanden zijn veruit favoriet en John liep al meer dan 20 marathons. Thuis hangen de hal en het toilet vol met medailles en foto’s van hun avonturen. Eén van de meest in het oog springende medailles is die van de Goofy Challenge (what’s in a name…) in Disney World. De foto’s laten niets aan de verbeelding over. Als Mini Mouse en Donald Duck werd de marathon gelopen en de prachtige medaille is een mooie herinnering.
11060268_10207510584549896_5292657584297700398_n
[heading size=4 style=underline]Besluiteloosheid ten top[/heading]Op een trailpaadje houden we even een foto-, lach- en bijtankstop. Gelletje erin, foto’s, fotos, foto’s, giebel en door. Snel, snel om die bejaarde wandelaars voor te blijven die zich net half dood schrokken omdat wij luidrichtig lachend wel heeel snel nader bij kwamen (echt we liepen zo hard!). Je zag ze denken. He ik hoor iets, wacht ik blijf even stil staan en dan ga ik mij omdraaien. Aha, zie je wel ik hoor inderdaad iets. Daar komen twee mensen aan. O, ze naderen wel heel snel. Jeetje en nu… Zal ik een stap naar links doen. Of naar rechts. Of naar links. Of naar rechts. Even kijken wat de anderen doen (draait zich weer 180 graden om), o die kijken gewoon vooruit, zullen wel niets gehoord hebben, draait weer terug. O jee, ze zijn nog dichterbij… “Blijf maar staan hoor, wij komen er wel langs”, terwijl we nog net niet door de brandnetels en verse tuinkruiden hoeven te ploeteren. Het kan verkeren als je hardloper bent.
11863244_10207510583869879_1195996798646933808_n
[heading size=4 style=underline]Waterpret 1[/heading]
We laten Haarzuilen achter ons en lopen richting de A2. Via de fietsbrug, die ons wat hoogtemeters oplevert, komen we in Maarssenbroek. Hier ben ik echt nog nooit geweest! Ik heb echt wat gemist. Want er is hier een heel leuk speelbos. Voor kids. En voor ons. Via een wiebelbrug waar John helemaal op los gaat, steken we een sloot over, komen via een veldje en een doorsluiproute bij een pontje. Zo’n trekpontje over het water.

Hilarisch natuurlijk. Helemaal met ons er op. We weten overigens nog steeds niet hoe wij elkaar hebben leren kennen. Ik denk dat dat tijdens de Utrecht Marathon in 2008 was. John betwijfelt het. Toen blogte hij nog niet. Kak… verder denken…

[heading size=4 style=underline]Marathons[/heading]Na deze meest trage kilometer van onze tocht (ik had mijn horloge aan laten staan) huppelden we weer vrolijk verder. Maar niet nadat we een iets verkeerde afslag namen en John een dusdanig smerig cola-gelletje had, dat die in de berm werd uitgeknepen onder het toeziend oog van een verbaasde meneer. Ja John, moet je ook niet daar staan of je staat te plassen!
Marathons dus. Aangezien John een broertje dood heeft aan zand is de eerstvolgende uitdaging de Zeeuws Kustmarathon. Hij liep hem een keer eerder, zei toen “nooooooit meer” (net als na zijn eerste marathon) en tja, dan schrijf je je gewoon toch weer in he. Of dat nog niet genoeg is staat een maandje later de Berenloop in de agenda. Samen met de marathons in Utrecht en Sneek komt dat uit op een totaalscore van 4. Menig hardloper moet daar niet aan denken… Niet voor niets is John een beetje gek en sinds kort onderdeel van runnerscrew Half Crazy Runners. Een groep fanatieke langeafstandslopers die samen een blog bijhouden en elkaar treffen op allerlei events. En allemaal gek. Op hardlopen dus.
RunAndreaRun RunAlongRun John
[heading size=4 style=underline]Waterpret 2[/heading]John begint steeds harder te lopen, schiet het pad af, een zandpad omhoog. “Joooohn waar ga je heen!” Als we over de zandbult heen zijn zie ik het. De Haarrijnse plassen liggen er aanlokkelijk bij. Ahaaaa nu snap ik waarom John een handdoek mee heeft genomen! Onze schoenen en sokken gaan uit, maar met kleding en al nemen we een duik in de plomp. Heerlijk! Na even chillen besluiten we toch maar weer verder te lopen. We hebben 17 kilometer achter de kiezen en nog 5 te gaan. Over het strand hollend, kuilen en kinderen ontwijkend, arriveren we op Het Lint. Ik heb toch best wat zware benen. Maar het einde is in zicht. Na nog een tussenstop bij een waterkraan met iiiijskoud heerlijk water en een korte visite bij een paar loopmaatjes (waarvan de helft van dat paar niet aanwezig was) zetten we de klok stil op 22 kilometer. Mooi zo. We hebben de schoenen nog niet uit, als Ans ook thuiskomt vanuit haar werk.
RunAndreaRun RunAlongRun John11828695_10207510583309865_263274815792025648_n
[heading size=4 style=underline]Eureka!![/heading]Na een verfrissende douche (wat kan dat lekker zijn zeg na zo’n zweettocht) staat er een heerlijke salade voor me klaar. Nog even lekker uitpuffen in de schaduw en gezellig ouwehoeren in de schaduw en plotseling krijgen we een helder beeld. We weten waar we elkaar van kennen! Het koste ons 22 kilometer, 6549 liter zweet, een zware overtocht per pont, natte voeten (en kleren), maarrrr… De Amersfoort Marathon is de aanstichter van dit alles. Waar ik mijn eerste marathon liep, was John samen met Petra aan het supporteren en fotograferen! Hehe, het kostte wat moeite…
Jammer genoeg is het tijd om af te taaien. Ans en John, super bedankt voor jullie gastvrijheid, gezelligheid en goede zorgen! Zie jullie hopelijk snel weer voor een hoop lol en gezelligheid!
11844989_10207510580469794_2063606688045671137_o
[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en[/heading]
Lijkt het jou ook leuk om eens samen een rondje te lopen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in RAR-shirt!

Shirts by RunandCasual.

 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!