RunAlongRun

RunAlongRun #Joke

De RunAlongRuns blijven me verbazen. Ik ontmoet ongelooflijk inspirerende mensen, leer ze beter kennen en ontdek dat we zoveel meer gemeen hebben dan vooraf gedacht. Tijdens de RunAlongRun met Joke ontmoette ik bijna mijn spiegelbeeld. Wat een bijzonder open gesprek voerde ik met haar. Zo herkenbaar op veel punten.

[heading size=4 style=underline]Start to run[/heading]Vijf jaar geleden begon Joke met hardlopen bij Loopgroep Aart Stigter middels een Start to Run clinic onder leiding van Ellen Abbringh. De opmerking van Ellen “het is me nog nooit gelukt om iemand niet te leren hardlopen” overtuigde Joke er van dat ook zij kon leren hardlopen. En nu geniet ze met volle teugen van het hardlopen. Vooral trailrunning heeft haar hart gestolen. Ze liep onder meer de Stuwwalloop en de Koning van Spanje. Als loopster van het Blueteam van LGAS neemt ze komend weekend deel aan de Trail des Fantomes.

[heading size=4 style=underline]Paaltjes zoeken[/heading]Dat was dus meteen een goede reden om ons rondje in een pittig bosgebied te lopen. In de Soesterduinen, waar nog actieve stuifzandgronden zijn, volgden we de orantje-paaltjes-route. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de oranje-paaltjes-route is er in meerdere afstanden en hier en daar kruisen de verschillende rondes elkaar. Sta je op een kruising met iedere kant op oranje paaltjes… welke weg kies je dan? De route voert ons door het gevarieerde terrein. Over singletracks, door het stuifzand, slingerende bospaadjes en over de heide. De Soesterduinen zijn erg afwisselend. En zo was ons gesprek ook. We hebben in het verleden allebei paardgereden. Alleen reed Joke op een veel hoger niveau en is ze zelfs reserve Nederlands Kampioen op Eventing (springen, dressuur en cross country) geweest! Kom ik aan met mijn Dik Trom-actie achterstevoren op een paard… Het paardrijden heeft voor ons allebei nu plaats gemaakt voor hardlopen.
Joke Collage

[heading size=4 style=underline]Wending[/heading]Als we het over ons werk hebben, neemt het gesprek opeens een wending. Hardlopen is niet alleen een hobby, een passie, maar ook een uitlaatklep en misschien op sommige momenten wel een redding. Voor ons allebei. In moeilijke tijden vallen we allebei terug op het hardlopen. Tijdens een zware intervaltraining of een lange duurloop het hoofd leeg lopen om zo geen energie meer over te hebben om te piekeren. Soms meerdere keren per dag! Omdat we allebei perfectionistisch zijn, moeilijk nee kunnen zeggen en ons overal verantwoordelijk voor voelen, hebben we dezelfde valkuilen en hebben we vergelijkbare ervaringen in het leven. Wat is het heerlijk om hier (weer) eens zo open over te praten! We herkennen onszelf in elkaars verhaal. Een bijzonder moment.
1003384_10201768390278628_1279256924_n

[heading size=4 style=underline]Dream on[/heading]Door zo diep in ons verleden te duiken, zouden we bijna onze dromen vergeten. Joke is werkzaam als fysiotherapeute. Met haar expertise zou ze graag in hulpbehoevende landen als vrijwilliger iets willen betekenen voor kinderen en volwassenen op het gebied van fysiorevalidatie. De ervaringen van een collega, die een jaar als vrijwilliger in Argentinië heeft gewerkt, heeft haar in deze droom gesterkt. Er is nog zoveel ellende, waar iets aan gedaan moet en kan worden. Daar zou Joke zich graag voor inzetten. Maar nu nog niet. Haar kleinkindjes wil ze niet missen.
Ik droom ook, heel veel eigenlijk. Of het nu allemaal even realistisch is, doet er niet toe. Staatsloterij winnen en een appartement in Berlijn kopen, of een vrijstaande villa met een tartanbaan in de tuin. Maar most of all zou ik graag (nog) meer tijd in mijn trainingen steken en in mijn blog, zodat ik nog meer van dit soort inspirerende RAR’s kan doen. Mensen een positive vibe geven schijnt toch iets te zijn wat bij me hoort, hoor ik nu van meerdere kanten. Dat doet me goed. Daar krijg ik ook weer barstensveel energie van!

[heading size=4 style=underline]Too short[/heading]Jammer genoeg moeten we ons even concentreren op de oranje paaltjes. Door het diepgaande gesprek en het dromen lopen we een stukje verkeerd, omdat er weer eens meerdere paaltjes op een kruising de weg naar Rome wijzen. Gelukkig bestaat er zoiets als een smartphone met GPS en een vriendelijke wandelaar, die ons de juiste kant op sturen. Ondertussen tikt de tijd door en Joke moet nog looptraining geven deze avond. Bij de parkeerplaats aangekomen is het tijd om afscheid te nemen. Maar niet voor lang, want dit weekend zien we elkaar bij de Trail des Fantomes! Ook nu blijkt dat 10 kilometer eigenlijk weer veel te kort was voor een RAR!

Joke, bedankt voor je openheid, maar vooral voor je gezelligheid! Ik heb genoten van deze RAR en hoop jij ook. Maar volgens mij hebben we elkaar flink geboost met positive vibes!

[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en?[/heading]Lijkt het jou ook leuk om eens samen te RunAlongRunnen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in uniek RAR-shirt!

1150193_10201768364157975_570460920_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!