RunAlongRun

RunAlongRun #Marlies

“Hallo… ben je al wakker?” roept Marlies door de telefoon. Al laaaaaaaaaang was ik wakker, al had ik er niet op gerekend dat Marlies een uur eerder dan gepland op het station zou staan! Snel mijn ontbijtje naar binnen schuiven en richting het station in Maarn om Marlies op te pikken. Vanochtend gingen wij RAR-en door mijn achtertuin: landgoed Den Treek-Henschoten. Ik had een route van ongeveer 10 kilometer in mijn hoofd met een paar leuke on-Hollandse plekjes, mooie uitzichten en mijn favoriete boshotspots.

[heading size=4 style=underline]Hens on[/heading]Met de auto rijden we eerst naar het Henschotermeer, waar vandaan we starten. De hoop dat we nog reetjes of konijntjes zullen tegen komen laat ik al snel varen… Met 2 van die gierende meiden in het bos denk ik niet dat er ook maar 1 beest zin heeft om bij ons in de buurt te komen. Van verre kun je ons al aan horen en zien komen. Die roze Herzog compressiekousen, Adidas BOOST’s  en InknBurn 4arms vallen namelijk ook behoorlijk op! Gelukkig neutraliseren de shirtjes het geheel een beetje. Klein beetje… De 2 bommetjes energie gingen op pad. We starten ons rondje over het pad rondom het Henschotermeer. Via het bos steken we door naar De Laagt waar we een on-Hollands stenenpad omhoog klimmen.

[heading size=4 style=underline]Debuut[/heading]Marlies heeft voor vandaag een intervaltraining op het programma staan, dus onderweg plannen we een paar versnellinkjes in. Althans, Marlies doet de versnellingen en ik huppel er achter aan en maak foto’s. Ik mag ’s avonds nog aan de bak tijdens de Henschotermeer Games. Aangezien het hier in het bos niet vlak is en ik een paar leuke klimmetjes in de route heb gestopt kan Marlies haar lol op. Na het stenen pad lopen we via het prieeltje naar de Piramide, waar Marlies een rondje rondom de Piramide op tempo loopt.
Zondag doet Marlies aan haar allereerste triatlon mee. De 1/8 in Beesd. Ze is van ver gekomen en haar knieblessure door en ski-ongeluk heeft voor lange tijd flink roet in het eten gegooid. Na een jaar van revalideren werkt ze nu flinke omvangrijke trainingsweken af met 4 loop-, 4 zwem- en 2 fietstrainingen in de week. Hierbij is haar man Dirk haar grote steun, toeverlaat en trainingsmaatje. Deze week ligt de intensiteit wat lager om zondag helemaal fit aan de start te staan. Nadat ze haar debuut op de triatlon door een zwemongeluk moest uitstellen, is ze er nu helemaal klaar voor.
Marlies Collage

[heading size=4 style=underline]Big dream[/heading]Ondanks dat Marlies haar debuut nog moet maken, heeft ze al grotere plannen in haar hoofd. Haar grote droom is om ooit aan de start te  staan van IRONMAN en dan het liefst op Hawaii, waar het WK plaatsvindt. De weg daar naartoe is lang, maar het eerste tussenliggende doel krijgt al vorm. Volgend jaar loopt Marlies in Rotterdam haar 1e marathon. In de voorbereidingen naar de marathon heeft ze ook al 3 halve marathons in de agenda staan. Samen met een trainer maakt ze haar trainingsprogramma en evalueert ze de vooruitgang. Ze laat er geen gras over groeien en laat niets aan het toeval over. Hiervoor heeft ze drastische maatregelen in haar leven moeten nemen, maar met alle vertrouwen is ze voortvarend van start gegaan. Haar ijver, kracht, positieve instelling en doorzettingsvermogen bewonder ik.

[heading size=4 style=underline]Genieten[/heading]Onze route voert ons van de Piramide over de Treekerweg naar beneden, waar we gierend van het lachen eerder naar beneden rollen, dan lopen. Ondertussen genieten van de uitzichten over de Leusderheide. Stiekem is Marlies een beetje jaloers op mijn achtertuintje. En ik, ik realiseer me maar weer eens dat ik zo veel mazzel heb met deze trainingsomgeving. De Utrechtse Heuvelrug is toch iets anders dan het poldergebied waar Marlies doorgaans traint. Na een ruime 11 kilometer komen we weer bij het Henschotermeer, waar we als toetje de 2 pukkels van het eilandje over hollen. En dan… ploft Marlies uitgeput op de grond. Voor de foto, van de energie is nog geen grammetje verloren.

Alle trainingen kosten veel tijd. Gelukkig is dat goed te combineren met haar parttimebaan bij de Wereldwinkel.

526488_10201780411499151_445094958_n

[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en?[/heading]Lijkt het jou ook leuk om eens samen te RunAlongRunnen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in uniek RAR-shirt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!