RunAlongRun

RunAlongRun #Nicole

Dit was veel te lang geleden… De laatste RunAlongRun was al bijna een jaar terug! Er kan veel gebeuren in een jaar. Onder meer een dwars been waardoor het lastig was lange duurlopen te plannen. Maaaaarrrr… Waarom plannen als je ook spontaan een loopje af kunt spreken?

[heading size=4 style=underline]Hiero?[/heading]Dat gebeurde deze week. Zit je op instagram de foto’s van de mensen die je volgt te bekoekeloeren, zie je een foto van Nicole, die op een camping bij mij in het dorp staat! Whuut? Dus binnen no time hadden we afgesproken om donderdag een rondje door Den Treek te gaan lopen, want Nicole was wel benieuwd naar leuke loop- en fietsrondjes. En die weet ik er genoeg!
Ik nam de benenwagen naar de camping, waar Nicole al klaar stond. Even de provinciale weg oversteken en we zaten in het bos, waar we meteen kennismaakten met het lastigste deel van de route: een mul paardenpad. Gelukkig maar een klein stukje, voordat we het bos indraaiden en richting mijn favoriete uitkijkpunt liepen.
11040833_10207288815925819_2175232895362906017_n
[heading size=4 style=underline]Halve marathon in aantocht[/heading]Nicole had vandaag een opdracht: lopen in haar Z2 tempo. Ze is namelijk in training voor de halve marathon van Eindhoven in oktober. Dat wordt haar tweede. Vorige maand liep ze haar eerste halve marathon in Zwolle. Na eerst de halve marathon vervloekt te hebben begon het vervolgens al weer snel te kriebelen en zijn de plannen al weer gesmeed. Samen met de meiden van Justkeeprunning staat ze straks aan de start. Sinds dat ze een startbewijs won voor de 10 kilometer in Rotterdam is er een leuke vriendschap ontstaan. Maar een marathon? “Nee daar moet ik (nog) niet aan denken” zegt Nicole. “Ik wil eerst die halve marathon lekker lopen en mijn tijd verbeteren. Wat mij meer trekt is het trailrunnen. De Sallandtrail van 25 kilometer, zo ongeveer in mijn achtertuin, zou ik volgend jaar heel graag willen lopen.”
11162201_10207288814965795_8912028515662340659_n
[heading size=4 style=underline]Van Evy naar AV[/heading]We hebben het uitzichtpunt verlaten en slingeren op de grens van bos en akkers en zoek ik naarstig naar reetjes, die zich vandaag niet willen laten zien.We lopen vandaag een route van ongeveer 8 kilometer. Een afstand die ze twee jaar geleden nog niet eens had durven dromen. “Ik ben toen begonnen met hardlopen met Evy, om mijn conditie te verbeteren. Met twee puberjongens in huis, die fanatiek voetballen, kon ik niet achter blijven. Toen ik door mijn zwager werd uitgenodigd voor een wedstrijdje in het dorp (waar hij uiteindelijk zelf niet aan mee deed, maar me wel stond aan te moedigen) kreeg ik de smaak te pakken. Ik volgde een clinic om deel te kunnen nemen aan de Holterbergloop en sindsdien loop ik wekelijks bij AV Atletics in Nijverdal en ben ik echt verslaafd aan het lopen. Iedere maand probeer ik een loopevenement mee te pakken.” Ondertussen staan we op een mooi heideveldje driftig met onze telefoontjes in de lucht te zwaaien om een foto te instagrammen, wat niet lukt. Dan maar weer een stukje lopen naar een volgend mooi punt.
Nicole 1

[heading size=4 style=underline]Vakantiefun[/heading]Nicole is met haar gezin lekker op vakantie. Twee weken hier, dan een week naar Bourtange om vervolgens de laatste week in Brabant te vertoeven. Al jaren gaan ze met de caravanclub op vakantie, die activiteitenweken voor kinderen organiseren. Dat wordt al jaren gedaan door een paar gezinnen en de kinderen, nu bijna allemaal pubers, zijn in die tijd met elkaar opgegroeid. De 14- en 16-jarige zoons van Nicole hoeven zich dan ook niet te vervelen met survivals, een eigen tentenkamp en lasergames. En Nicole? Die heeft geen kind aan ze. Via singletracks hebben we ons een weg gebaand richting het uitzichtpunt over de Trekerheide. Ons rondje zit er bijna op. We pakken nog een stukje van de route van de Florijnwinterloop mee en nemen na bijna 10 kilometer afscheid. Maar niet voor lang! We kunnen hier namelijk ook heel mooi fietsen!
Nicole 2
[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en[/heading]
Lijkt het jou ook leuk om eens samen een rondje te lopen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in RAR-shirt!

Shirts by RunandCasual.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!