RunAlongRun

RunAlongRun #Petra

Aangezien het lekker weer was en ik de weg wel wist, ging ik op de fiets naar Driebergen. Vrijdag stond een RunAlongRun met Petra in de planning. Heerlijk weer, mooie route en dan ook nog een met Petra op stap! Als er iemand als een wervelwind door het het bos gaat, dan is het Petra wel! Het was een wonder dat we nog een ree zagen!

[heading size=4 style=underline]Hallooooo??[/heading]Ik kwam in de straat aan, maar wist het nummer even niet meer. Dankzij het wonder genaamd telefoon was ik binnen 5 minuten op de juiste plek…
Petra: wacht even, ik kom naar buiten….
Ik: He? Waar sta je dan?
Petra: Buiten!
Ik: Waar dan?
Petra: Hiiiiieeerr!!
Ik: Ja maar ik zie je niet!
Petra: Waar sta jij dan?
Ik: Volgens mij voor je deur…
Petra: Nee hoor, ik zie je niet…
Ok, ik stond dus in de verkeerde straat. Blijkt dus dat er een paar identieke hofjes naast elkaar zijn en ik stond dus in de verkeerde… Telefonisch werd ik de goede kant op geleid. De toon was gezet!

[heading size=4 style=underline]America it is![/heading]Even de fietskleding verwisselen voor loopkleding inclusief RAR-shirt en Petra en ik gingen op weg voor een rondje van 12 kilometer. Inclusief onze flitsende zonnebrillen, want het zonnetje scheen venijnig. Na een kort stukje door het dorp kwamen we al in het bos en liepen we door de seminarie. In de oude kloostertuin staat een vreemd koepeltje van bouwpuin. Waar het voor heeft gediend? Geen idee! Ik kon er ook niets van op internet vinden… Nu de vakantie voorbij is, worden de volgende plannen al weer gesmeed. Alhoewel… Petra heeft al geboekt! Haar verjaardag deze winter brengt ze door in Florida. Samen met haar moeder en dochter gaat ze naar haar tante, waar ze op haar 18e in huis heeft gewoond, toen ze een jaar in Amerika studeerde. Als ik Petra zo zie kon ik me dan ook totaal geen beeld vormen toen ze vertelde dat ze met flink wat overgewicht thuis kwam. Ze ging direct op dieet om de overtollige kilo’s er af te krijgen. Amerika is sindsdien niet meer weg te denken uit haar leven. Al tig keren is ze er naar toe geweest en iedere keer voelt het een beetje als thuiskomen. Mijmerend over vakanties lopen we door de heidetuin, die al een beetje begint te bloeien en we kunnen het niet laten om hier wat foto’s te maken.
Petra 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Tone it up[/heading]Sinds haar jaar in Amerika leeft Petra een stuk gezonder. Ik ken Petra niet anders dan een sportfreak voor wie gezondheid het grootste goed is. Ze werkte jaren als schoonheidsspecialiste en voedingsdeskundige. Zo’n 2 jaar geleden ontdekte ze het programma Tone it up. Een wereldwijde online community voor vrouwen om elkaar te stimuleren en motiveren gezond te leven. De 2 trainers Karena en Katrina uit Los Angeles, plaatsen regelmatig workouts en recepten en er is zelfs een compleet voedingsprogramma. Het programma sluit perfect aan bij de behoeften van Petra. De deelnemers houden elkaar op de hoogte van de vorderingen en stimuleren elkaar op die manier.  Via instagram worden foto’s van trainingen en gerechten gedeeld. Toen Petra vorig jaar in Amerika was, heeft ze de 2 oprichters van Tone it up ook ontmoet.
We lopen ondertussen verder door het vaste trainingsgebied van Petra, Bornia, een mooi bosgebied. Op een paar plekken is de kans om reetjes te zien heel groot. Eerlijk gezegd geloof ik daar vandaag niet zo in, want volgens mij hebben ze ons al van verre aan horen komen! Niet dus! In eens staan we oog in oog met een ree. Het is heerlijk lopen en tegelijkertijd ideeën en visies uit te wisselen. Zelf gezond leven is iets wat voor ons best wel vanzelfsprekend is, maar juist de discussie hoe anderen hier mee omgaan en hoe je hier op kunt inspelen vult heel wat kilometertjes.
Petra 3 Collage
Hardlopen is niet het enige wat Petra doet. Ze geeft fanatiek bodypump les op de sportschool, doet thuis allerlei (yoga) workouts en heeft zelfs een kamer omgebouwd tot gym! Ook nieuwe dingen uit proberen is wel aan Petra besteed: ons sup-tochtje van een paar weken geleden is daar een mooi voorbeeld van. Een tomeloze bom aan energie. Het weer begint nu om te slaan en we krijgen een dikke wolkbreuk over ons heen. Door de dikke regenflarden heen ziet Petra iets bruins bewegen in de bosjes. Helaas geen ree, maar een stel boskippen. De bewoonster van het huis ziet ons daar nogal verdacht staan kijken en komt even kijkje nemen. De kippen hebben we maar in het bos gelaten.

[heading size=4 style=underline]Suppen?[/heading]De tijd is weer veel te kort. In een kleine 12 kilometer hebben we voor een marathon bij elkaar geklept! We lopen het dorp al weer in. Maar niet voordat we een paar rare foto’s maken, Petra op haar hoofd heeft gestaan en ik in een paal ben geklommen. En dan begint het weer te plenzen… Bij Petra thuis aangekomen word ik verwend met een selfmade Zoku ijsje, dat helemaal Tone it up verantwoord is. Het blijft onophoudelijk regenen en Petra is zo lief om mij met mijn fietsje naar huis te brengen. Hebben we meteen meer tijd om te ouwehoeren.
Lieve Petra, onwijs bedankt voor je übergezellige hardlooprondje! Je bent voor iedere sporter, van welk niveau dan ook een bron van inspiratie. Je tomeloze energie, enthousiasme en gekkigheid zijn heerlijk! Wanneer weer?
Petra 4 Collage
[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en[/heading]Lijkt het jou ook leuk om eens samen te trainen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in RAR-shirt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!