RunAlongRun

RunAlongRun #Robert

He… dat is een bekend gezicht… Klopt! Robert zat enkele weken geleden nog in Runnin’ tattoo, maar deze vrijdag liep ik met hem de RunAlongRun. Via social media hadden we al even contact en het bleek dat dat urenlange chatten beter om konden zetten in een face-to-face gesprek. En zo ontmoet je je loopmaatje-voor-1-dag en heb je het idee elkaar al jaren te kennen!

[heading size=4 style=underline]Houten[/heading]Robert woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Houten en daar zouden we ook gaan RAR-en. Op het moment dat ik aan kom lopen, gaat de deur net open. Wilma haalt even de oudste van school, die die ochtend een sponsorloop heeft gelopen. Ondertussen bereiden Robert en ik ons voor op ons loopje. Althans, we verdwalen al in onze verhalen voordat we een stap hebben gezet! Robert had een leuk en afwisselend rondje in het buitengebied van Houten gepland van zo’n 12 kilometer. Zodra Wilma en dochter thuis zijn, gaan we op weg. We lopen eerst even door de wijk. Een opvallende bouwstijl, waar Houten vol mee staat. Geen doorsnee woningen in dit Vinex-dorp, maar een speels karakter en veel water bepalen het beeld. Via de vele fietspaden van Houten lopen we zo het dorp uit richting het kanaal. We hebben mazzel en de wind blaast in onze rug, terwijl we langs het kanaal lopen.
Robert 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Marathon[/heading]
In New York liep Robert zijn eerste marathon en in 2014 staan Berlijn en Valencia in de planning. En dat had hij een paar jaar eerder niet gedacht. Alhoewel hij als tiener op hoog niveau wedstrijden zwom, kampte hij de laatste jaren met overgewicht en dat werd hem duidelijk toen hij een foto van zichzelf zag. Dat was niet de persoon die hij wilde zijn. Een knop werd omgezet en Robert viel 10 kilo af. Hardlopen had hij in het verleden ook al gedaan en met de kilo’s die hij al kwijt was vond hij het verantwoord om weer te beginnen met hardlopen.
Ondertussen hebben we het kanaal verlaten en ingeruild voor plattelandsweggetjes en komen langs landgoed Wickenburg. Een opmerkelijk landhuis, waar een brocante gevestigd is.
Via zijn werk werd hij uitgedaagd om in oktober 2012 een halve marathon te lopen. Dat werd de Rock and Roll in Lissabon. Een bijzondere herinnering, want het parcours was ronduit oninspirerend. Een ervaring om nooit te vergeten dus! Toen zijn collega’s vervolgens inzetten op een marathon in het najaar van 2013, hoefde Robert niet lang na te denken. Uiteindelijk was hij de enige die daadwerkelijk de marathon liep. Dat werd de marathon van New York die hij voor Kika liep.
Robert 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Droom[/heading]We lopen door het ’t Goy, een heel klein dorpje en als we over het fietspad lopen, lopen we in het spoor van een hardloper die het niet kon laten om te wachten tot de betonplaten droog genoeg waren. Zijn voetsporen staan in het beton gedrukt.
Robert 3 Collage
Gezondheid is voor Robert een groot goed. De knop bij hem is om en zijn streven is om nog wat kilo’s kwijt te raken. Een gezonde leefstijl en hardlopen zijn echt zijn passies geworden en niet alleen die van hem! Ook zijn vrouw en dochtertje zijn aangestoken door het hardloopvirus en onlangs rondde hij met een succes zijn trainersopleiding af. Op zijn bucket list staat de big five van de marathons: New York is afgerond, Berlijn komt er aan. Chicago, Boston en Londen moeten nog gepland worden. Met nog een laatste fotostopje bij een Caribisch stukje Houten zijn we al weer bijna terug. De 12 kilometer zijn voorbij gevlogen!
Nog hoger op zijn droomlijstje staat het lopen van de marathon met zijn dochter. Op een speelse manier traint hij met haar samen en dat ze geen genoeg kan krijgen van hardlopen blijkt wel als we thuis komen. Ze heeft haar hardloopschoenen van de sponsorloop nog aan. Ze wil buitenspelen, hardlopen. Dat wij met rode snotneuzen en klappertandend binnen komen wil ze niet weten. Na 12 kilometer kan ik maar 1 conclusie trekken: Robert en ik zijn nog lang niet uitgepraat en -gelopen! Dusse… binnenkort de trappen bij de zandafgraving in Maarn maar eens testen?
Robert 4 Collage
[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en[/heading]
Lijkt het jou ook leuk om eens samen te trainen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in RAR-shirt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!