RunAlongRun

RunAlongRun #Ronald

Is het mogelijk om een RunAlongRun te lopen met iemand die je zelf al kent, maar die vooral door iedereen gekend wordt? Ronald Meijer a.k.a. RunningRonald is geen onbekende in het hardloperswereldje. Sterker nog, wie nog nooit van hem gehoord heeft, heeft waarschijnlijk liggen slapen! Maar dat ook een RAR met een bekende een succes is, is woensdagavond gebleken. Eigenlijk hadden we juist veel te veel gespreksstof en was de route van 11 kilometer eigenlijk te kort…

[heading size=4 style=underline]After work[/heading]Ronald en ik werken in hetzelfde dorp. Dat heeft al een aantal gezellige lunches opgeleverd. Woensdag na werktijd reed ik via een ‘route du toeristique’ achter Ronald aan naar Alphen aan de Rijn. Na even gezellig van de werkdag bij te zijn gekomen in huize Meijer met zijn gezin werden de loopschoenen en het al bijna beruchte RAR t-shirt tevoorschijn getoverd en gingen we op weg.
1006216_10201475966568218_1538081089_n

[heading size=4 style=underline]Sightseeing[/heading]Ronald had een mooie route uitgezet vanaf zijn huis. Aan de noordkant van Alphen aan de Rijn liepen we de polders in. Mooie vergezichten, oude karakteristieke straatjes, kanaaltjes en de Wijde Aa, fantastische villa’s, lammetjes, babyzwaantjes, een molen in een stiltegebied, industriegebied. Overal waar we kwamen wist Ronald een berg aan informatie te geven. Niet gek ook, als je in deze omgeving bent opgegroeid en het landschap en de bedrijvigheid mee hebt gemaakt en hebt zien veranderen. Blindelings loopt hij zijn route… En ik bots tegen hem op, omdat ik de weg vervolg, terwijl Ronald afslaat. Een visser kijkt verstoord op omdat we gierend van het lachen voorbij komen huppelen.
1044529_10201475953767898_377229012_n

[heading size=4 style=underline]Sub 3[/heading]Ronald is niet zijn hele leven hardloper geweest. Eigenlijk begon hij  ‘pas’ in 2004 met hardlopen, maar het duurde niet lang voordat de magische afstand van de marathon werd afgelegd. In 2006 was zijn debuut op deze afstand tijdens de marathon van New York en liep hij een tijd van 4.00.45. Bijna 30 marathons verder staat zijn PR op de marathon sinds 2011 een uur scherper, op 3.00.33. Die magische sub 3 uur is in beeld! Helaas wil het nog niet lukken om onder die grens te duiken. In 2012 werden veel marathons gelopen, waarvan ook haasklussen. Waren dit er niet te veel? De serieuze pogingen om een PR te lopen, liepen op een teleurstelling uit. Na een te zware editie van Zwolle stond 2 weken later in Eindhoven de man met de hamer genadeloos klaar. En ook Rotterdam dit jaar leidde niet tot de langverwachte sub 3. Leiden dan? Een fantastisch parcours door het gebied waar hij opgroeide. Maar alle aanmoedigingen onderweg van familie en vrienden leidden ook hier niet tot het uitkomen van die droom… Weer niet gelukt….

[heading size=4 style=underline]Primeur![/heading]Onderwijl lopen we door het mooie poldergebied en stoppen voor een noodzakelijk rekmomentje. De afgelopen tijd heeft Ronald overdacht wat nu te doen. De Kustmarathon in Zeeland staat in de planning, maar de droom van de sub 3 uur laat hem niet los… Stiekem laat hij weten dat er een wijziging in de planning plaats gaat vinden. De Kustmarathon… zo mooi, maar een sub 3 uur is hier niet haalbaar… Eindhoven lonkt. Nog 1 keer een poging wagen met een serieuze voorbereiding onder begeleiding van zijn trainer Rob Veer. Het zal toch moeten lukken? De knoop is doorgehakt. De Kustmarathon zal Ronald niet meelopen (huh, hoor ik je denken…), maar alle pijlen worden gericht op Eindhoven. Heb ik een primeur? Ja ik heb een primeur!  Maar wat gaat Ronald dan doen met het startnummer voor de Kustmarathon…? Daarover hebben we tijdens de RAR ook nagedacht… En wat je tijdens het hardlopen al niet kan verzinnen! Lees nog even verder….
Met de PR-poging in Eindhoven laat Ronald zijn PR-ambities in 2014 varen. dan wordt het tijd om weer echt te genieten met alleen maar leuke en mooie marathon. Parijs, Hoorn, Landgoed Twente en Visé staan al op het lijstje. Welke zullen nog volgen?

We lopen langs een nog heel jong lammetje dat niet op de foto wilde. Bij de molen aan de rand van een stiltegebied kunnen we het niet laten een geintje uit te halen. Even verderop komt de familie Zwaan langs, die wel op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. De polder geeft rust. De ruimte is bevrijdend en hier mogen trainen is fantastisch.
RAR Ronald Collage

[heading size=4 style=underline]Yummie![/heading]Alphen aan de Rijn kwam weer in zicht. We waren al weer bijna terug! De tijd en de kilometers gaan soms echt te snel (en zo hard liepen we niet)!
Bij terugkomst had Miranda het diner al voor ons klaar. Lekker soep met broodjes en kwarktaart, gemaakt door dochter, Michelle als toetje. Nu is het met Ronald al gezellig babbelen, maar met Miranda er bij wordt de gezelligheid alleen maar groter! Het was dan ook moeilijk om er een einde aan te breien, er wachtte me nog een ritje naar huis.

[heading size=4 style=underline]Winnen![/heading]O ja, niet vergeten… De primeur van Ronald leidt er toe dat hij een startnummer voor de Kustmarathon heeft, die niet gebruikt wordt. Ik mag het startnummer van Ronald (met volgnummer 25, Ronald schreef zich op 1 januari 2013 om 0.02 uur in) voor de Kustmarathon weggeven aan degene die het mooiste verhaal heeft waarom hij/zij de Kustmarathon wil lopen! Reacties kun je hieronder in een comment plaatsen.
Hou, als je kans wilt maken op het startnummer, wel rekening met de voorwaarden, die de organisatie stelt aan het overnemen van startnummers overschrijving dient voor 1 augustus te gebeuren, de kosten hiervoor zijn € 25,-). Deelnemen aan deze verloting kan tot 20 juli 2013.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!