RunAlongRun

RunAlongRun #Sanne

Als een wervelwind! Zo voelde deze ontmoeting met Sanne. Een meesterlijk creatief brein dat je zelfs tot in het toilet achtervolgt! Maakt de raarste gerechten in de keuken, heeft een kat die mijn plastic zakje kidnapte en is bovenal zo gezellig dat ik het echt jammer vond dat ik weer moest gaan…

[heading size=4 style=underline]De Kleine Huiskamer[/heading]Eigenlijk had ons eerste contact een totaal andere insteek. Sanne start binnenkort met haar fantastische initiatief: De Kleine Huiskamer. Een knusse en culturele ontmoetingsplek vóór en dóór Veenendaal. Ze wil een plek creëren waar samenwerking en verbinding centraal staan.

“Ik zie om mij heen dat steeds meer kleine, lokale, culturele en sociale instellingen verdwijnen. Niet omdat er geen behoefte naar is, maar omdat het altijd draait om (een tekort aan) geld. Veenendaal heeft recht op een nieuwe, kleurrijke en unieke plek. Die wil ik gaan creëren met behulp van honderd verschillende bouwstenen verkregen door uitwisseling en samenwerking. Een huiskamer die niet alleen van mij is, maar juist van iedereen. En dat degenen die dat willen ook zelf aan die huiskamer kunnen bijdragen. Mensen betrokken krijgen door mensen ook ergens bij te betrekken.”

Binnen De Kleine Huiskamer zullen allemaal verschillende activiteiten gestalte gaan krijgen. En daar kom ik in het verhaal. Op 6 april heeft Sanne De Kleine Huiskamerrun gepland staan en ze zocht iemand die deze groep wil begeleiden. Dus op haar vraag of ik dat wilde doen schreeuwde ik meteen enthousiast JA! Alleen een klein probleempje… ik ken de weg in de bossen van Veendendaal niet (lijkt me aardig essentieel). Dus om het parcours al vast te verkennen plakten we meteen deze RunAlongRun er aan vast.

[heading size=4 style=underline]Mammoetkloten[/heading]Zo kwam ik bij Sanne in haar knusse huiskamer. Het huis van Sanne IS Sanne: kleurrijk, creatief, reislustig en vol leven. Een plek waar je je welkom voelt. Die creativiteit is zelfs doorgevoerd tot op het toilet, waar de hele muur volhangt met reisfoto’s met de alterego’s van Sanne en haar vriend: Suzy en Stewie. Sanne vraagt of ik een mammoetkloot wil… Eehm juist ja… Hoe heb je die uit de grond gekregen? O ze zijn zelfgemaakt…! He… die zijn lekker! Oftewel: morgen het recept van de lekkerste mammoetkloten die er zijn! De Kleine Huiskamer raakt mijn dagelijkse werk en meteen steken we van wal, vol ideeën, gedachtes en meningen. Zullen we gaan lopen? O ja! We zouden dat door ons enthousiasme bijna vergeten.
Sanne 1 Collage
[heading size=4 style=underline]De stap[/heading]
In RAR-shirt gaan we op pad. We lopen een klein stukje door de Veenendaalse straten voordat we de Rondweg oversteken en zo het bos in lopen. Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe Sanne op het idee van De Kleine Huiskamer is gekomen en hoe ze de stap heeft durven maken. Het is niet niets om een dergelijk vrijwilligersinitiatief op de kaart te zetten. Over het nemen van deze stap heeft Sanne ook even moeten denken. Totdat Anne (jaja, Kanjer-Anne) haar in contact bracht met Wonderlijk Werken. In januari bracht ze drie weken door in Mexico en maakte ze van haar droom werkelijkheid door haar hart te volgen. Spannend? Enorm! Maar Sanne doet nu wel iets waar ze met haar hele hart voor gaat! Het samenwerken met en het verbinden van mensen en de betrokkenheid binnen de lokale gemeenschap vergroten.
1920033_10203284563021999_1721557315_n
[heading size=4 style=underline]Nog een passie[/heading]
Naast haar Kleine Huiskamer is Sanne ook een enthousiast hardloper. Sport is met de paplepel ingegoten: haar ouders liepen zelf ook hard en samen met haar ultralopende vader trainde ze voor de marathon van Amsterdam van 2013. Helaas mag haar vader niet meer lopen en raakte Sanne zelf geblesseerd in de aanloop naar de marathon. Een stressfractuur in de voet maakte dat ze een lange tijd aan de zijlijn stond. Eindelijk kan ze de loopschoenen weer aan en durft ze stiekem weer aan een marathon te denken. En nu ze de afstanden weer kan uitbreiden, kan ze ook weer lekker het bos in. Met haar vriend regelmatig als gids op de mtb maakt ze de mooiste kilometers over de Utrechtse Heuvelrug. Ik mag meegenieten van het rondje van Sanne. Na 2 kilometer heb ik alleen al geen idee meer waar we lopen, dus dat beloofd nog wat voor De Kleine Huiskamerrun… Mooi is het in ieder geval. Het bos wisselt af met heidevelden en heeee een bekend punt! De egelvijver, die ook in de route van de Heuvelrugloop van Veenendaal zat. Toevallig een wedstrijd waar we beiden aan de start hebben gestaan zonder dat we dat van elkaar wisten.
Sanne 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Kanjer 2[/heading]Het niet kunnen lopen betekende niet dat Sanne stil zat. Anne inspireerde haar om ook eens te gaan supporteren. Zo stond Sanne langs het parcours van de marathon van Amsterdam. De marathon die ze dus zou lopen, maar niet kon met haar stressfractuur. Het supporteren gaf eigenlijk net zo’n voldoening als het hardlopen zelf! Sindsdien gaat Sanne regelmatig naar wedstrijden met haar eigen spandoek om bekende en onbekende lopers te supporteren.
Jeetje, we lopen Veenendaal al weer in! En we zijn nog lang niet uitgepraat! Dus gaan we in de knusse huiskamer nog even door. Opeens komt daar Panda (de kat) te voorschijn die mijn plastic zakje confisqueert door er bovenop te ploffen. Vooruit dan maar poes, totdat ik toch echt de deur uit moet.
1896744_10203284565622064_917492424_nDeze ontmoeting met Sanne was bijzonder inspirerend. Ze heeft het lef om haar droom eerst achterna te reizen en vervolgens te verwezenlijken. Haar creativiteit werkt zo aanstekelijk, dat mijn hersenen op volle toeren draaien op weg naar huis! Dank je wel Sanne en tot snel!

Woon je in of in de omgeving van Veenendaal en wil jij huisgenoot worden van De Kleine Huiskamer? Dat kan! Sanne zoekt ook nog een pand in het centrum van Veenendaal.

[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en[/heading]Lijkt het jou ook leuk om eens samen een rondje te lopen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in RAR-shirt!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!