RunAlongRun

RunAlongRun #Tim

’s Ochtends waren de voorspellingen nog onheilspellend, maar de weergoden waren ons goed gezind. Het was zelfs erg mooi (en warm) hardloopweer! Met Tim liep ik woensdagavond de 2e RunAlongRun. Niet dat Tim een onbekende voor me is. Tim is een loper van het beruchte en geroemde Blue Team… Maar nu even in een RAR-shirt…

[heading size=4 style=underline]Darthuizen[/heading]De route die Tim in gedachten had, is zowat bij mij om de hoek, in Leersum. Maar dan op een plek waar ik nog nooit eerder geweest was. Ik heb echt wat gemist, want het was schitterend! We spraken af op de parkeerplaats bij restaurant Darthuizen. Via de Darthuizerberg en landgoed Broekhuizen volgden we een wandelroute met leuke singletracks, uitdagende klimmetjes, historische huisjes, landgoed Broekhuizen, bruggetjes en mooie uitzichten. Zo dichtbij… dat ik hier vaker terug ga komen! Allebei hadden we veel zin om een stukje te gaan lopen en we hadden mazzel dat de voorspelde tornado’s, orkanen en superstormen uitbleven.
RAR Tim 1 CollageEigenlijk heel maf. Je loopt al jaren bij dezelfde loopgroep, maar hebt elkaar nooit eerder ‘echt’ gesproken. Je kent elkaar wel, maar dan van gezicht en een ‘hoi’. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen! Dus we brandden meteen los. In een lekker tempo schoten we de Darthuizerberg op, ondertussen druk babbelend.

[heading size=4 style=underline]I’m bue dabadie…[/heading]Toen Tim in 2004 begon met hardlopen, wist hij nog niet wat hij aan ging stichten… Als loper van 1 van de loopgroepen van Loopgroep Aart Stigter, waar ik ook lid ben, leerde ik Tim van een afstandje kennen. Hij zit in een andere trainingsgroep op de zaterdagmorgen. Een trainingsgroep die in 2009 plotseling blauw kleurde en zichzelf het Blue Team noemt. En wij ons maar afvragen waarom ze zich zo ‘blue’ voelden. Was de maandag na de training een dag vol spierpijn en een blue Monday? Gelukkig niet! Het idee was opgevat om shirts te testen als teamshirt en laat het blauwe shirt nu iedereen het beste staan. Het legendarische Blue Team was geboren.

[heading size=4 style=underline]Samen uit, samen thuis[/heading]Met Tim als aanstichter neemt het Blue Team gezamenlijk deel aan wedstrijden en weet elkaar ook buiten het hardlopen te vinden. Wat vooraf een onmogelijke opgave leek, kreeg Tim voor elkaar: met z’n allen deelnemen aan een prutrace! Onder de stinkende blubber had iedereen de grootste lol.
RAR Tim 2 CollageDit voorjaar maakte Tim met het Blue Team zijn debuut op de baan. De Amersfoortse Baancompetitie bestaat uit 5 baanwedstrijden van verschillende afstanden (2 x 5000m, 3000m, 1500m en 800m). Onlangs werd de afsluitende 800m volbracht, waar hij een hele mooie tijd van 2.39 minuten liep! Dat Tim een veelzijdige loper is, blijkt wel uit het gemak waarmee de beklimming van de Darthuizerberg en de singletrack afdaling wordt genomen. Sinds vorige zomer is het Blue Team ook regelmatig te vinden op trailruns. Onlangs werden de Utrechtse Heuvelrugtrail, de Koning van Spanje en de Stuwwalloop afgelegd.

[heading size=4 style=underline]Trails[/heading]Tim liet mij vandaag een stukje proeven van het parcours waar het Blue Team haar trailtrainingen loopt. Aardig pittig! Ik heb me helemaal leeg gezweet en dat kwam niet alleen door de temperatuur! Met Trail des Fantomes in het verschiet, waar Tim ook aan de start staat, kreeg ik een paar handige tips voor het trailen. Dat het zwaar gaat worden in de Ardennen is een ding wat zeker is. Maar dat ik daar zal gaan genieten van de route, de natuur en de andere lopers, daar ben ik van overtuigd.
993514_10201370598694087_1740014500_n

[heading size=4 style=underline]The end[/heading]De route van 10 kilometer ging eigenlijk veel te snel voorbij! We waren nog helemaal niet uitgepraat, maar we kwamen alweer bij de parkeerplaats uit. Wat heb ik genoten van deze 2e RAR! Tim is zulk fijn gezelschap om mee te lopen! Sociaal, vrolijke babbelaar en heerlijk enthouasiast! Eigenlijk ben ik stiekem een beetje jaloers op het Blue Team dat zo vaak samen naar evenementen en wedstrijden gaat en elkaar door dik en dun steunt. Gelukkig kom ik ze regelmatig tegen op zaterdagmorgen en bij wedstrijdjes en pik ik zo een beetje ‘blue’ mee.
Ook Tim had van de RAR genoten en zo lief, ik kreeg een fles wijn van hem als dank! Die gaat met smaak genuttigd worden. Dank je wel Tim voor deze geslaagde RunAlongRun!

[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en?[/heading]Lijkt het jou ook leuk om eens samen te RunAlongRunnen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in RAR-shirt!

532598_10201370594653986_563799780_n

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!