RunAlongRun

RunAlongRun #Vera en Miranda

Dit keer geen RunAlongRun met 1, maar met 2 andere lopers! Vera heeft een bijzonder RAR-verhaal, maar dat verhaal is niet compleet zonder Miranda. Al maanden zetten zij zich in met een nobel doel. Een doel dat voor Miranda heel erg persoonlijk is en wat Vera de ogen heeft geopend.

[heading size=4 style=underline]Pre-RAR[/heading]Om half 8 had ik bij Vera thuis afgesproken op het Scherpenzeelse platteland. Dat is bij mij zo ongeveer om de hoek, maar vreemd genoeg kom ik er nooit. Ik zou verrast worden met een bijzonder mooi en afwisselend rondje!
Vera kan ik van LGAS, maar Miranda ontmoette ik voor het eerst. Alsof je elkaar eigenlijk al jaren kent! Eigenlijk hadden we vanaf dat ik voor de deur stond (ik moest kloppen want de bel doet het niet) al de grootste lol. Met een kopje thee werden de shirts door gepast en moesten we nog haast maken om de deur uit te gaan. Het is al te merken dat de dagen korter worden. Met 2 personen RAR-en betekent ook 2 keer zoveel input, verhalen, meligheid en vooral gezelligheid. Na een klein stukje asfalt doken we een paadje in tussen de weilanden door. Een bijzonder omgeving, waar weides, akkers en bos elkaar afwisselen trok aan ons voorbij.
Vera 3 Collage

[heading size=4 style=underline]Bijzondere marathon[/heading]Beide dames zijn in training voor een marathon. Vorig jaar zou Vera al aan de New York marathon deelnemen, maar door de ramp die over New York trok, werd de marathon afgelast. Dit jaar een herkansing. Voor Miranda wordt de marathon van New York haar eerste marathon. Toen ze 2 jaar geleden begon met hardlopen had ze niet kunnen bedenken dat ze op 3 november aan de andere kant van de wereld van start zou gaan op de magische 42,195 kilometer. Maar haar drijfveer is haar 13-jarige zoontje Joric. Tot zijn 9e een vrolijke jongen met een zorgeloos leventje. Totdat bij hem een hersentumor werd ontdekt. Hij heeft al vele ziekenhuisopnamen achter de rug voor operaties en chemokuren. Toch is de tumor steeds weer terug gekomen en is hij momenteel weer in behandeling. Ondanks de tegenslagen en complicaties die de behandeling met zich meebrengt, blijven Joric, zijn ouders en broer positief.
Ondertussen lopen we via klompenpaden door het landschap en komen we bij de Grebbelinie, waar met houten beelden een half strijdtoneel is nagebootst. Alsof je door het leven van Joric loopt: een strijdtoneel, met glooiende paden en hier en daar bijzondere mooie plekjes.
Vera 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Kika Scherpenzeel[/heading]Miranda en Vera hebben beiden 2 zoontjes van dezelfde leeftijd en kennen elkaar via de kinderen. De ziekte van Joric heeft tot een bijzondere verbondenheid geleid tussen hen. Vera is gescheiden en ziet haar zoontjes maar de helft van de tijd. Toch relativeert ze dit doordat er ouders zijn die hun kinderen nooit meer zien. De sterfte door kinderkanker is nog altijd 25%. Dit was voor haar de drijfveer om zich in te zetten voor Kika. Kika richt zich op het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Resultaten die feitelijk rechtstreeks ten goede komen aan de behandeling van Joric.
Samen met Miranda vormt ze team Kika Scherpenzeel en hebben ze de missie om de New York marathon uit te lopen. Met verschillende acties zamelen ze zo veel mogelijk sponsorgeld in voor Kika, zodat ze in New York mogen starten. Hiervoor moeten ze minimaal € 11.000,- aan sponsorgeld binnen halen. Alle beetjes helpen en hoe meer meer sponsorgeld er binnenkomt, hoe meer geld er is voor Kika. Wil jij sponsoren? Vul dan HIER het sponsorformulier in!

[heading size=4 style=underline]Queens of the castle[/heading]We lopen via het kasteelpark richting het slot van Renswoude. Een prachtig statig kasteeltje, dat tussen de bomen te voorschijn komt. Tijd voor wat foto’s en we hebben mazzel dat er mensen lopen die ons wel even op de plaat willen zetten. Onze RAR neemt ook plots een heeeeel andere wending met onze grote biechten van meest gênante momenten…. Ik bespaar jullie de details… Het begint al te schemeren en we moeten nu echt voort maken om niet als 3 zwarte spoken op de weg rond te dolen. Als 3 dolle mina’s hollen we richting huis en tikken zo precies 10 kilometer aan. Nog even bijtanken en we raken maar niet uitgekletst. Jammer genoeg gaat mijn wekker de volgende dag weer vroeg en is het echt tijd om te gaan.
Vera 1 Collage

Wow, dit was een aangrijpende en toch ook heel gezellige RAR! Miranda en Vera zijn 2 krachtige vrouwen, die allebei hun tegenslagen hebben te verwerken (gehad), maar zo ongelooflijk strijdlustig zijn en vol levensvreugde zitten! Hun positieve instelling en hun inzet maken mij enthousiast en humble. Ik wens jullie heel veel succes met de voorbereidingen voor jullie marathon en met jullie inzet voor Kika. Joric heeft een moeder en een vriendin om ongelooflijk trots op te zijn. Maar ik geloof dat hij dat al is. Ik ook!

[heading size=4 style=underline]Wil je ook RAR-en?[/heading]Lijkt het jou ook leuk om eens samen te RunAlongRunnen? Schrijf je dan hier in! Vermeld even in het onderwerp RAR en voeg je gegevens toe (naam, telefoon, mail en eventueel twitter of facebook). Wie weet lopen we binnenkort ergens samen in uniek RAR-shirt!

2 reacties

  • Miranda

    Het was het een topavond. Lekker gelopen in een supersfeer… Heel waardevol. Jouw enthousiasme Andrea; daar kan niemand omheen. 1,70 m positivo!! Thanks!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!