Sportweek

Sportweek 10 2011

ma: hersteltraining, 7 x 7 min en uitdribbelen (11 km)
wo: hersteltraining op de weg, 7 x 8 min en uitdribbelen (13,5 km)
za: training LGAS, 15 x 1 min (10 km)

Totaal loopkilometers: 34,5 km
Jaartotaal loopkilometers: 197,5 km
Weekgemiddelde: 20 km

Na een paar dagen terugval begon maandag de zon letterlijk te schijnen. Na een bezoekje fysio, waar ik weer een leuke rotatie oefening voor de onderrug heb gekregen, vond hij het wel een prima plan als ik de bossen van Amerongen even onveilig zou maken. Hij zag geen probleem aan de knie, anders dan dat het kapsel gewoon bloemkolig is. En dat is normaal. Voor mijn knie dan.
En met die zon kon het niet anders dan in korte broek te trainen. Voor het eerst dit jaar, finally! Met 7 x 7 minuten op het programma besloot ik de route van de Koploop (5 km) te nemen en er hier en daar wat lussen aan te frummelen. Een supermooie route met enorm veel heuvels. De gemiste heuveltraining van zaterdag heb ik mooi ingehaald. En de kilometers ook. 11 op de Garmin, weer een record voor dit jaar.

Dat record werd woensdag in de duinen van Schoorl weer gebroken. Met voor het eerst 7 x 8 minuten op het programma werden er mooi 13,5 km weggetikt (Garmin begon alleen raar te doen, dus het laatste deel van de training is niet opgeslagen)! En het ging superlekker. Zonnetje, rustig door de bossen en de duinen, mooie uitzichten en een lekker tempo. Ik ruik de lente!!

Zaterdag liep ik zowat krom van de spierpijn van de krachttraining de dag ervoor. Voor het eerst sinds 3 maanden de benen weer mogen trainen en ondanks dat ik het gewicht al had gehalveerd, was het schijnbaar nog meer dan genoeg om me alle vezels te laten voelen! Toch gek hoe snel je de gewenning van een bepaalde trainingsvorm kwijt bent…
Maar de looptraining bij LGAS zaterdag ging weer als van ouds: lekker, vertrouwd, goed en hard. Met 2 groepen samen gingen we onder leiding van trainer op weg voor het hoofdprogramma van 15 x 1 min. En dat ging aardig goed. Ik kwam toch steeds weer op dezelfde plek of verder uit. Dus met het uithoudingsvermogen lijkt het aardig goed te gaan.
Al met al een week waarin weer ruim 30 kilometers zijn gelopen. Kijk, kijk, zo komen we nog es ergens!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!