Sportweek

Sportweek 2 2011

zo: hersteltraining op de weg, 7 x 2 min (3,5 km)
di: hersteltraining op de baan, 7 x 3 min (5 km)
do: hersteltraining op de baan, 7 x 4 min (6,5 km)

Totaal loopkilometers: 15 km
Jaartotaal loopkilometers: 17 km
Weekgemiddelde: 8,5 km

Vakantie hebben heeft een groot voordeel: ik kan doen en laten wat ik wil en wanneer ik wil! Me nu dus lekker bezig houden met herstel en me houden aan het trainingsschema van de fysio: stapsgewijs en minimaal 1 dag rust tussen het lopen in. En aangezien het vanwege de Florijnloop niet lukte om zaterdag mijn metertjes te maken, verschoven de 7 x 2 minuten op naar de zondag. En weer geen reactie, dus vol goede moed!
Dinsdagavond naar de baan geweest om zo weer even te kunnen kletsen met mijn trainingsgenootjes en trainer Luuk. Tijdens hun inlopen liep ik de eerste 4 x 3 minuten. Vervolgens mee gedaan met de warming up en een beetje loopscholing. En tijdens hun hoofdprogramma legde ik het restant van mijn training af. En ook weer geen reactie. Raak ik overmoedig?
Donderdagavond mocht ik 7 x 4 minuten lopen. Door de vele regen was het gras onbeloopbaar en werd er op de baan gelopen. De warming up en loopscholing werden meegedaan en een paar oefeningen met loopscholing weer geprobeerd op een lage intensiteit. Was deze combi dan toch te veel? 2 uur na de training begon het weer te irriteren in de knie en ook vrijdag was er nog een reactie. Plus dat ik het idee heb dat er weer vocht in zit… Koelen, koelen, koelen… Een te verwachten tegenslag. Ik ben er niet echt door overdonderd, maar baal wel. Goede les: nog rustiger aan… Alleen zo lastig als je tijdens het lopen totaal niets voelt en er dan toch later een reactie volgt. Hoe moeilijk is het om je eigen lichaam te kennen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!