Sportweek

Sportweek 20 2011

zo: loslopen op ON (1 km)
ma: baantraining AV Altis, 6 x 100 m (9 km)
do: hersteltraining 7 x 5 min (6 km)
za: bostraining bij LGAS, 5 x 3 min (9 km)

Totaal loopkilometers: 25 km
Jaartotaal loopkilometers: 395 km
Weekgemiddelde: 20 km

Vorige week flink aan het sporten geweest, deze week ook!
Zondag ging ik met vriend mee naar Papendal waar hij op het kunstgras ging lopen. Ondertussen trok ik mijn ON’s weer es aan, zodat ik ff kort lekker op wolkjes kon lopen. Kunstgras en ON’s! En wel 1 km. Durfde dit keer niet te fanatiek door te lopen op de wolkjes. Daarna de sportschool ingedoken.
Maandags begon, zoals iedere week, met een uurtje fietsen op de sportschool, gevolgd door kracht en stabiliteit. En in de avond ging ik naar de baan voor de looptraining bij de masters. Zin in! Maar toen ik het schema zag.. Is that all??? 6 x 100m! Das toch niets?? Maar ik heb het geweten… In tijden niet zo’n spierpijn gehad! Maar wat was het lekker om weer eens hard over die baan heen te raggen! En de knie hield het tijdens de training goed. De volgende dag wel wat reactie, maar niet echt heel vervelend. Mijn hamstrings vonden het de volgende dagen vervelender, man wat een spierpijn! Ben dit niet meer gewend zeg.
Dinsdag en woensdag werd geprobeerd de spierpijn er uit te fietsen. Maar met windkracht 5 verliep dat niet geheel volgens plan. Niets losfietsen maar vol tegen die wind inbeuken werd het…
Donderdag werd dus echt een herstelloopje gelopen, al leek het of ik totaal niet vooruit kwam… Had ook weer de compressiekousen uit de kast getrokken, en dat is ook behoorlijk wennen, want de kuiten liepen helemaal vol. Maar zo liep ik in ieder geval niet te hard. Maar ook niet echt lekker.
De training in Amerongen op zaterdagmorgen weer gestart met de kousen aan, maar na het inlopen wist ik niet hoe snel ik ze uit moest trekken. En dat liep toch een stuk meer ontspannen. Het programma bestond uit 7 x 3 min. En dat ging super totdat ik last kreeg van mijn darmen en de 4e serie in de bosjes doorbracht. Leuk… Not… want dat op de hurken zitten had weer tot gevolg dat ik daarna toch wat last had van de knie. Nog 2 serietjes gelopen, maar de ontspanning van de eerste 3 was ik kwijt, helaas. Al met al lekker gelopen en om de knie hoef ik me niet druk te maken. Hurken kan ik gewoon niet doen, dat weet ik, maar als de nood hoog is… Dan heb ik er altijd even een paar uurtjes last van, dus thuis even de ijszak erop.
Maandag krijgen de benen extra aandacht en wat rust (ik skip de sportschool): dagje sauna met sportmassage! Volgens mij kunnen ze dat wel gebruiken! En dan ga ik me volgende week voorbereiden op de eerste 800m van dit seizoen. Weliswaar loop ik die als training, maar ben er nu al gespannen door!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!