Sportweek

Sportweek 22 2011

ma: baantraining AV Altis, 2 x (100-200-300-400-300-200-100) (11 km)
wo: baantraining AV Altis, 2 x 600 – 1 x 300 – 3 x 200m (9 km)
za: bostraining bij LGAS, 1 -2 min, 2 x 300m, 2 x 200m (8 km)

Totaal loopkilometers: 28 km
Jaartotaal loopkilometers: 423 km
Weekgemiddelde: 19 km

Poe de vorige week heeft er mentaal best ff ingehakt. Na een rondvliegende pen op kantoor kwam ik tot de conclusie dat ik aardig gestresst ben. The cure: sporten!!
Zondags werd, voordat we naar de FBK-games gingen, anderhalf uur in de sportschool rondgebracht en ook maandagochtend bivakkeerde ik in de sportschool. En het was supermooi weer dus waarom niet op de mountainbike naar de looptraining in Amersfoort? Dat mooie weer sloeg op de baan echter om in een straffe regenbui. Gelukkig geen onweer, wel een lekker programma! De tempo’s lagen voor mij dusdanig dat ik erg ontspannen kon blijven lopen. Achteraf had ik misschien beter bij een sneller groepje aan kunnen haken, maar met het trainingsschema van Luuk (met daarin 3 snelheidstrainingen in 1 week) zal deze week pittig genoeg worden. Tja, ik blij dat ik dus droge kleding mee had. Op de fiets ging het weer terug. Maandag tikte ik 4,5 sporturen weg. Nu de stress nog…
Dinsdag bracht ik in de sportschool door op de ligfiets met boek (veel mensen zijn nog steeds niet gewend aan dat beeld…) en stabiliteitstraining. Ik begin me toch een romp te ontwikkelen!
Voor de verandering kon ik woensdag op de baan in Amersfoort trainen. Weer bij de masters, maar met het programma van Luuk. De warming up en loopscholing werd met de masters meegedaan, nadat ik me al had ingefietst van huis naar Amersfoort. Daarna een programma van 2 x 600m op souplesse gevolgd door 300m in 61 en 3 x 200m in 41s. Man, man… ik ben het aanvoelen van het juiste tempo totaal verleerd!! De 300m ging in 59s en de 200-tjes respectievelijk in 37-38-38s… Oeps… Aan de andere kant… Ik liep wel superlekker, hoefde er niet keihard aan te trekken. Dus misschien is dat ook wel een goed teken…
Dit programmaatje werd enigzins gewijzigd zaterdag in Amerongen nog een keer gedaan. Na het inlopen en de wamring up (het was al 23 graden dus het was meer een melt down) heb ik de 1 en 2 min van het programma van Hardloper meegelopen om vervolgens met pionnetjes een 200m en 300m uit te zetten. Het meest vlakke pad uitgekozen maar ook dit pad liep toch duidelijk niet vlak… Met 2 x 300 en 2 x 200m in 800m-wedstrijdtempo betekende dat afzien. De afstanden naar beneden gingen wel, iets te snel. Maar o wat moet je opletten op waar je je voeten zet. Technisch was dit waardeloos… En dan de stukken omhoog, die waren killing. Mijn benen liepen volledig vol! Daarna nog uitgelopen en op de mountainbike weer terug naar huis. Deze week stopt de klok op 15 trainingsuren… Het begint ergens op te lijken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!