Sportweek

Sportweek 31 2010

di: baantraining AV Altis, 5 x 1000m (9 km)
do: baantraining AV Altis, 2 x (400-300-200-100) (7 km)
za: training LGAS,6 x 4 min (10 km)

Totaal loopkilometers: 26
Jaartotaal loopkilometers: 760 km
Weekgemiddelde: 24 km

De hitte is voorbij, de trainingen lopen lekker. Nog steeds wel last van de slijmvliezen en conditie is naadje, maar ik kan tenminste lekker lopen.
Dinsdag een rustig tempo gelopen bij 5 x 1000. Gemiddeld tempo zo ongeveer 4.30. Dat is voor mij op dit moment redelijk netjes te noemen.
Donderdag ben ik eerst bij de fysio geweest voor een uitgebreid onderzoek naar waar dat gedoe met dat kuitbeen nu vandaan komt. En wie zoekt zal vinden, dus Ronald had het zo in beeld. Letterlijk. Op de loopband en buiten moest ik stukjes lopen. Zowel met landing op de hiel en, zoals ik nu op de baan loop, op de voorvoet. En dat op de verschillende schoenen. Wat een verschil! Komt er kortweg op neer dat ik door een beenlengteverschil middels rotatie in de rug mijn balans probeer te hervinden. Hierdoor zak ik verder door op mijn rechterbeen, waardoor er extra druk op mijn hamstring komt. En laat die nu net aan de aanhechting van dat kuitbeen gebeuren trekken! Oftewel. Lekker doorgaan met wat ik doe, nog wat meer aandacht voor core stability en voila, ik loop als een kievit. Als ik dan moet kiezen tussen hiel- of voorvoetlanding wordt me aangeraden om vooral de voorvoetlanding te gebruiken. Dit beperkt de druk op het bekken en dus in mijn rechterbeen bij de landing. Dus… Baantje you’re mine!
De training ’s avonds ging lekker. Na wat extra core stability eerst even op de oude schoenen gelopen voor hiellanding en die vervolgens ingeruild voor de Nike Lunar Elites om het verschil duidelijk te voelen met de voorvoetlanding. Al met al een lekkere training waarin de 100tjes mijn pr zo ongeveer evenaarden… Tijd om weer eens een 100m te lopen?
De training op zaterdagochtend was zwaar. Het was enorm benauwd door de hoge luchtvochtigheid. Tempo lag dus niet te hoog, zodat ik lekker ontspannen heb kunnen lopen. Ondertussen mentaal aan het voorbereiden op de run-swim-run van aanstaande woensdag… Zwemmen heb ik al in geen eeuwigheid gedaan, althans een afstand van meer dan 10 meter… Maandagavond plons ik dus even rond in het zwembad om te kijken hoe lang het duurt voordat ik verzuip…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!