Sportweek

Sportweek 4 2011

ma: hersteltraining op de weg, 7 x 2 min (3,3 km)
do: hersteltraining op de weg, 7 x 3 min (4,5 km)
za: hersteltraining op de weg, 7 x 3 min (4,7 km)

Totaal loopkilometers: 12,5 km
Jaartotaal loopkilometers: 33,5 km
Weekgemiddelde: 8 km

Na een bezoekje aan de fysio en een sportarts op Papendal op maandag begint er gelukkig weer een zonnetje te schijnen. Ruim een week niet gelopen en niet naar de sportschool geweest leverde zaterdag bijna een nervous breakdown op.
De MRI werd op Papendal nog eens bekeken. Het vocht lokaliseert zich in een zakje en is niet van negatieve invloed op de pezen of meniscus. Oftewel, als ik pijn voel komt dat voort uit het weefsel rondom het vochtzakje (volgens de fysio “bloemkolig” van structuur). Dat is niet ernstig, hooguit vervelend. Mocht ik er meer last van krijgen dan is nogmaals een cortisoneninjectie of het operatief verwijderen van het weefsel mogelijk. Maar dat is nu niet aan de orde.
De oorzaak moet aangepakt worden en ik denk dat die wel redelijk duidelijk is. Met mijn x-poten en platvoeten zak ik op de baan op mijn nikes toch te veel door mijn stutten. Oftewel, de zooltjes die ik in mijn andere schoenen heb, moeten ook in de nikes. En liefst ook in de schoenen die ik buiten de training om draag. Daarnaast doorgaan met de stabiliteitsoefeningen. Hoe megasterk ik ook denk te zijn na al die krachttraining in de sportschool van de laatste weken, mijn stabiliteit kan nog wel wat verbetering gebruiken!
Maar na deze medische bezoekjes heb ik eerst de loopschoenen weer aangetrokken om een stukje te lopen. En dat ging gelukkig weer goed! De positive vibe comes back again!
Met maandag nog voorzichtig 7 x 2 minuutjes en alert op ieder gevoel in mijn benen kon ik toch weer een leuk rondje lopen.
Dinsdag en woensdag werd de stabiliteit rigoureus aangepakt. Seriously… ik had spierpijn! Ok… waarschijnlijk een beetje overdreven met het aantal herhalingen, maar als het gaat dan gaat het.
Donderdag schroefde ik mijn minuutjes op. In een zoektocht door Schagen (leuk als je de weg niet kent…. mooi excuus ook om te verdwalen en noodgedwongen een paar km extra te moeten maken… Helaas gebeurde dat niet…) rende ik 7 x 3 minuten al leek het veel korter. Het was een beetje zoeken naar de weg en soms ook naar het pad. Sommige stukken waren niet verlicht en wat er met daglicht uitziet als een lekker zacht dempend schorspad is in het donker net ook een zacht dempend schorspad. Alleen onzichtbaar… Avonturier ten top!
Zaterdag scheen de zon heerlijk en werd er in Woudenberg weer 7 x 3 minuten gelopen. Deze week ging probleemloos. Komende week minuutje erbij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!