Sportweek

Sportweek 40 2010

di: baantraining AV Altis, 20 min parcours (8 km)
do: baantraining, 800-600-400 rust 300-200-100 (8 km)
za: duurloopje (8 km)

Totaal loopkilometers: 24
Jaartotaal loopkilometers: 907 km
Weekgemiddelde: 23 km

Wat een gevarieerde week! Was ook wel nodig na de spierpijn van de clubkamipoenschappen van 2 oktober… Oei… dat voelde ik nog wel een paar dagen! Gelukkig stond er dinsdag een rustige training op het programma, namelijk na een uitgebreide warming up 20 minuten rond het veld rennen, incl heuveltje. Dus even lekker de tijd om bij te kletsen.
In voorbereiding op de 800m van 17 oktober moest ik donderdag wel hard aan de slag. Via mijn werk contact gekregen met een atletiekvereniging in de kop van Noord-Holland, waarbij ik schijnbaar een dusdanig vertrouwen wekte dat ik die avond de hele baan tot mijn beschikking kreeg, zonder toezicht, alles open, etc. Het bestaat nog! Wat een geweldige mensen! Ik kon dus tussen de puppillen en de senioren door mijn eigen training doen, een zuurstofschuldtraining. 800-600-400 meter met 200 rust. En dat ging hard. Te hard de eerste 400m, want ik liep precies mijn 800m wedstrijdtempo. Maar goed, hartslag dus meteen lekker hoog. Dat kon ik niet vast blijven houden en ik had een flink verval. De rust na de 400m had ik ook echt nodig om even goed bij te komen. Mijn oren suisden, de ledematen tintelden. Zuurstofschuld? Seems like it! Doel gehaald! Maar ik was er nog niet. Na herstel nog 300-200-100 in wedstrijdtempo. De 300 ging precies in mijn 800m tempo. Weer rust en daar voelde ik in eens een blob in mijn linkerkuit. Goed uitgelopen, en vervolgens die 200m… Maar die zuurstofschuld deed zijn werk goed. Na nog geen 50m schoot het ook in mijn rechterkuit! Aha, dus zo voelt het om tijdens het lopen een kramp te krijgen. Stoppen, uitlopen en toch tevreden nog even nagekletst met een aantal mensen van de seniorengroep.
Zaterdag werd de training in Amerongen omgeruild voor een duurloopje. In een zonnetje werd mijn rondje richting Hens en weer terug afgelegd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!