Sportweek

Sportweek 49 2009

ma: ld (8 km)
di: baantraining AV Altis, 6 x 1 km (12 km)
do: baantraining AV Altis, ins en outs volgens de chaostheorie (8 km)
za: training LGAS, fartlek (10 km)

Totaal loopkilometers: 38
Jaartotaal loopkilometers: 1448 km
Weekgemiddelde: 30 km

Een totaal andere week dan ik de laatste tijd gewend ben. Mijn lldtjes ben ik aan het omruilen voor sdtjes en een extra interval in de week in aanloop naar Linschoten.
Maandag liep ik dus een snelle 8 kilometer. En daar had ik niet veel motivatie voor nodig: het werd namelijk heel snel donker! Aangezien ik geen steek zie in een onverlicht bos… tja… vul zelf maar in! In de schemering nog wel even gesmokkeld toen ik twee reetjes in een weide zag staan.

Dinsdag op de baan ben ik weer een ervaring rijker geworden: de baan vroor op!!! En werd dus spekglad met als gevolg dat ik nogal verkrampt liep en delen op het gras heb gelopen. Op het programma stonden kilometertjes, dus de laatste 2 heb ik met spikes aan gelopen. Dat ging meteen een stuk soepeler. En vooral sneller (4.45, 4.51, 4.27, 4.17, 3.59 en 4.07: lekker gelijkmatig getraind… NOT).

De baantraining op donderdag was er 1 die de boeken ingaat als wetenschappelijk te onderzoeken trainingsmethode! We deden ins en outs volgens Luuk’s chaostheorie… Met 5 lopers (genummerd 1 t/m 5) werden we verspreid over de baan. De oneven nummers liepen met de klok mee, de even nummers tegen de klok in. Iedereen start snel. Zodra je 2 personen tegen bent gekomen (in de rug lopend, of een tegenligger) draaide je om voor je rust. En na 2 personen weer omdraaien voor weer een snel gedeelte. En dan zo door. Dit 4 minuten achter elkaar. Dit ging in principe goed, totdat ik en 2 andere lopers elkaar tegen kwamen en we constant elkaars 2e loper waren. Gevolg: we bleven maar om elkaar heen draaien en kwamen er niet meer uit! De andere 2 lopers waren in geen velden of wegen te bekennen. Grote hilariteit onder de trainers, die vanaf het middenveld alles in de gaten hielden en slap van de lach over het gras rolden!
Na deze chaos werd de tactiek veranderd, namelijk bij iedere persoon die je tegenkomt van tempo veranderen. Dit was praktisch wat makkelijker, maar zorgde er wel voor dat er flink lange stukken gesprint, dan wel gerust werd.
De verwachte chaos bleef nog redelijk uit. Met 5 lopers is dit goed te doen. Ik ben wel benieuwd wat een dergelijke trainingsvorm doet met een groep van 30 personen…

En dan de zaterdagochtendtraining. Lekker rustig aan, want morgen staat de Montferlandloop op het programma. Als voorbereiding had Grijze Harrie ons al gevraagd een paar dichtregels te maken voor het mega-sinterklaasgedicht-voor-Hardloper-2009. Maar ook Hardloper had zich op Sinterklaas voorbereid en liet ons lootjes trekken met verschillende trainingsopdrachten. Ons groepje had achtereenvolgens 3-2-1 min, km ins en outs, pyramide heuvelop, km schatten, 1-2-3 minuut. De groep die het dichtst bij zijn geschatte kilometertijd uitkwam, won chocoladeletters. Nu ben ik een chocoaddict, dus ik heb mijn stinkende best gedaan. Verschil van 6 seconden onder de geplande km tijd van 5.15, maar helaas net te veel voor een overwinning. Onderwijl kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet in loopoutfitjes nog langs gebaggerd op zoek naar 1 van de andere hardloopgroepen in het bos.
Dit run op chocoladeletters hebben we echter nog goed gemaakt met onze laatste opdracht: tijdens het uitlopen een rijmpje maken voor de trainer. Een eitje na mijn blog van gisteren. Ik bespaar jullie de details…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!