Sportweek

Sportweek 52 2013

De officiële laatste week van het jaar. Het doel was om in 2013 in totaal 2.500 kilometer op de teller te krijgen. Is dat gelukt? Het jaar is nog niet voorbij, maar telt nog 3 dagen… Ik ben in ieder geval op de goede weg en het moet wel heel raar gaan lopen als ik die 2.500 kilometer niet haal… Ik hoef er nog maar 9!

Met vriendlief liep ik zondag een rondje Twiske. Met allebei de marathon van Berlijn in de agenda moet hij ook kilometers maken. Niets zo leuk om dat samen te doen! Volgens Runner’s World niet gemakkelijk, omdat mannen en vrouwen over andere hormonen beschikken. Toch hebben wij daar geen last van. Maar wat een wind! De tranen stroomden uit onze ogen. Zo ontroerend, samen lopen.

Ook maandagavond stond er een pittige wind en regende het pijpenstelen. Ondanks dat liep ik een fantastisch  lekkere training met 9-7-5-3-1 minuut, met steeds een oplopend tempo. Ik was doornat en de benen werden onder mijn lijf weggeslagen door de wind. Vol met de kop in de wind tegen die wind invechten. Like it!!

Dinsdag wéér een stormachtige training. Dit keer een duurloop. Vanwege mijn enkel, die nog steeds wat dwars doet, koos ik de veilige weg: asfalt. Dat ging prima en ruim 10 kilometer later kwam ik zonder reactie in de enkel weer thuis.

Met Kerst was het weer ons wat gunstiger gezind. Het was wel modderig maar ik wilde perse de zandafgraving bij Maarn bezoeken, die sinds enkele weken voor het publiek open is: een nieuw trainingsrondje! Het was wat modderig, maar de enkel hield het prima. Deze locatie is echt een aanrader. Op 2e Kerstdag werd dan het assesment van AdidasMiCoach gelopen. Daarmee berekent MiCoach je trainingszones. Ik heb nu een doel ingesteld en het trainingsschema in het MiCoach programma leidt me daar naartoe met een gepersonaliseerd schema.

Dat schema sloeg ik meteen de volgende dag al in de wind. Eigenlijk zou ik een rustdag hebben. Ammehoela! Dat kerstdiner moest er af gewerkt worden! En daarvoor had ik een RunAlongRun met Jochem gepland. Samen liepen we een rondje van 15 kilometer, ook weer via de zandafgraving. Ik geloof dat ik een nieuw favo trainingsplekje heb gevonden!

Is de week al voorbij? Nee, we hebben de zaterdagtraining nog! Dit keer niet in Amerongen, maar in plaats daarvan hadden we een parcoursverkenning voor de Florijnwinterloop van 4 januari. Niet dat ik dat nodig heb, want na zo’n 12 jaar kan ik dat parcours dromen. Maar voor de battle met Jantiene is het natuurlijk wel handig om vast wat boobytraps uit te zetten… Ik liep de training via het MiCoach programma, waar ik regelrecht faalde. Door het lage tempo van de groep liep ik geen minuut in de juiste hartslagzone…

zo: duurloop (10 km)
ma: baantraining LGAS, 9-7-5-3-1 min (9 km)
di: duurloop (10,5 km)
wo: loslopen (5 km)
do: MiCoach assesment (4,5 km)
vr: RunAlongRun (15 km)
za: training LGAS, duurloop (14 km)

Totaal loopkilometers: 68 km
Jaartotaal loopkilometers: 2.491 km
Weekgemiddelde: 48 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!