Sportweek

Sportweek 6 2011

ma: hersteltraining op de weg, 7 x 4 min en uitdribbelen (6,5 km)
di: hersteltraining op baan, 7 x 5 min, loopscholing en uitdribbelen (8 km)
vr: hersteltraining op de weg, 7 x 3 min (4,5 km)
za: hersteltraining in de duinen, 7 x 5 min (6,5 km)

Totaal loopkilometers: 25,5 km
Jaartotaal loopkilometers: 72 km
Weekgemiddelde: 12 km

Een week met een hoger gemiddelde! Am I nuts? Nope… ik ben niet aan het trainen voor de marathon. So noooo worries! Maar vanwege een buikgriepje kon ik zaterdag en zondag niet lopen, dus schoof de training door naar de maandagochtend.
En verandering van trainingsomgeving doet lopen. Vanaf dinsdag heb ik de beschikking over een vakantiehuisje in Petten (goh… dat ligt toch naast Schoorl?? Hoe tactisch uitgezocht met de Groet uit Schoorl run volgend weekend…), waar ik voor mijn werk tot half juni gebruik van kan maken! De komende maanden kan ik heerlijk over de Hondsbossche Zeewering dolen en door de duinen raggen om op de stoep van de kerncentrale mijn schoenen te legen.

Maandag was een mooie dag, maar met veel wind. Voortvarend in eigen dorp op weg met een tempo van 11-12 km per uur. Op de terugweg met wind tegen ging het tempo iets naar beneden (10 km per uur). Een paar dagen slecht eten heeft veel invloed op je energieniveau.
Dinsdag was het al te donker om de onbekende weg rond Petten (ook zonder verlichting… Wat is dat hier toch in het Noordhollandse…) te verkennen, dus dacht ik dat het wel weer eens leuk zou zijn als ik naar AV Hylas in Alkmaar zou gaan. De warming up en een deel van de loopscholing kon ik mooi mee doen. En om de baan is een mooie grasmat (deels wat mollerig, maar goed te becrossen), dus kon ik mijn 7 x 5 minuten mooi afwisselen met ondergrond, weer wat socializen (was er toch al weer 2 maanden niet geweest) en me op laten fokken. Na de training van gister was ik eigenlijk van plan niet harder te gaan dan 11 km per uur… Maar met al die snellerds om me heen en op sommige plekken superlekkere ondergrond lag het tempo toch weer rond de 12. Stiekem een beetje met tempo gevarieerd door 1 serie op de baan te lopen in een wat hoger maar wel ontspannen tempo.
Donderdag had ik een berg aan smoesjes (was laat klaar met werk, geen lantaarnpalen, ik ken de weg niet, het regent, ik voel een spiertje trekken…) dus werd er vrijdag na werktijd een kort rondje gelopen over de Zeewering en aan de achterkant weer terug. Met een training op zaterdagochtend in de planning leek het me verstandig niet de volledige 7 x 5 minuten te lopen.
En die training werd gelopen met Ans en John in Schoorl. Een deel van het parcours van de Groet uit Schoorl run werd afgelegd en de duinen werden onderzocht. Een supermooie omgeving! Hier kan ik me de komende maanden goed uit gaan leven. En hopelijk met wat mooier weer, want man wat een regen!! Duimen dat het zondag droog is!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!