Sportweek

Sportweek 7 2011

zo: van A naar B, via C en weer terug door Schoorl (5 km)
ma: hersteltraining op de weg, 7 x 5 min en uitdribbelen (7,5 km)
do: hersteltraining op de weg, 7 x 6 min en uitdribbelen (10 km)
za: training LGAS, fartlek (9 km)

Totaal loopkilometers: 31 km
Jaartotaal loopkilometers: 103,5 km
Weekgemiddelde: 15 km

Op zondag werden er toch stiekem een paar kilometertjes gesnoept in Schoorl. Mijn knie werd een beetje dwars van het hurken en stil staan, maar na een tijdje op de tribune gebivakkeerd te hebben en ’s avonds nog ff de coolpack er op, had ik er maandag geen last meer van.
Dus… maandag gingen de schoentjes weer aan en parkeerde ik de auto op de Kerkbrink in Groet om een deel van het parcours te lopen. Via de Achterom en Oostersprongweg (langs het huisje van Ans en John) ging het naar de Schoorlse Zeedijk. Aha… daar gaat het dus vals plat omhoog, merkte ik nu… Voor de Berenkuil sloeg ik rechtsaf richting Groet en over het brede schelpenpad met enorm mooie uitzichten ging het verder. De 7 x 5 minuten met een paar lekkere tempowisselingen brachten me na 7,5 km weer bij de auto.
Woensdag had ik mazzel dat een avondvergadering op mijn werk niet door ging, op tijd naar “huis” dus. Vanavond voor het eerst 7 x 6 minuutjes! Schoenen aan en via de Hondsbossche Zeewering ging het tegen zonsondergang richting Camperduin. Bizar om kilometers vooruit te kijken over de grote asfaltvlakte van de zeewering met naast je een zon die de zee in zakt. Een stukje over het strand en via de binnenzijde van de dijk weer terug naar Petten. Tempo ging steeds verder omhoog. De 6e en 7e serie gingen in 4.15 de km… Lijkt erop dat ik terug begin te komen….
En tot dusver blijft een reactie in de knie na het lopen uit.
Dus besloot ik dat het weer es tijd was om zaterdagochtend met de LGAS mee te trainen, de eerste keer dit jaar. En op het programma stond fartlek, een favorietje. Eindelijk weer met mijn loopmaatjes trainen, eindelijk weer in het bos en eindelijk weer een lekker loopprogrammaatje anders dan al die minuutjes. Het hoofdprogramma bestond uit 12 x 1 minuut met een omgekeerde piramide aan rust (60s-50-40-30-20-10-10-20-30-40-50-60). Aardig pittig! Gevolgd door 2 km. Ik stopte na 1 km want ik vond het wel best met de km’s deze week. Plus mijn benen waren totaal leeg.
Al met al toch een mooie en erg gevarieerde loopweek deze week! Gimme more!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!