Sportweek

Sportweek 9 2011

ma: hersteltraining, 7 x 7 min en uitdribbelen (10,5 km)
wo: hersteltraining op de weg, 7 x 7 min en uitdribbelen (10,5 km)
za: hersteltraining op de weg, uitgestapt (1 km)

Totaal loopkilometers: 22 km
Jaartotaal loopkilometers: 163 km
Weekgemiddelde: 18 km

Na een helse fietstocht op zondag van 2,5 uur door de stromende regen, mocht ik maandag zelf de hardloopschoenen weer aan. Stapje voorwaarts in herstel: 7 x 7 minuten. Maar met de route die ik had uitgestippeld verliep dat niet heel erg soepel. De onverharde paden waren slecht begaanbaar en ik liep als een olifant door de modder te ploegen. Soepel ging het niet in de eerste 4 x 7 min. Maar vervolgens kwam ik weer op asfalt en was de stramheid uit de kuiten verdwenen. De kilometertjes vlogen weer onder me door. Deze training kwam de volgende dag in een ander daglicht te staan. Het was in eerste instantie de bedoeling om de terugweg via het Ekris te lopen. Op het nieuws kwam het bericht dat daar op dinsdagochtend een dode vrouw werd gevonden, omgebracht door haar vriend… Verschrikkelijk voor de nabestaanden. En heel naar om te beseffen dat je op nog geen 100m van haar vandaan hebt gelopen…
Gelukkig kon ik woensdag mijn zinnen in Petten weer verzetten! Weer 7 x 7 minuutjes, al was ik dat niet van plan. Ik had namelijk mijn nieuwe schoentjes (ON’s) aan en was van plan een kort stukje te lopen om te testen. Maar ze liepen zo lekker, dat ik ze meteen op de meest verschillende terreinen getest heb: asfalt, grond, schelpenpad, duin, gras, strand. En toen was ik al aardig ver van huis af… dus werd het toch 7 x 7 minuten. Maar die minuten heb ik op (groene) wolkjes gelopen.
Die wolkjes verdwenen vrijdag als sneeuw voor de zon. De knie voelde al wat instabiel aan en de stabiliteitsoefeningen vrijdag gingen ook niet echt soepel. ’s Avonds zat ik met een ijszak op de knie en had ik het idee dat de boel toch weer licht ontwricht was. Dat is een tijd geleden geweest! Maar wel goed verklaarbaar: instabiele schoen + instabiele knie = instabiliteit in het kwadraat. Iets minder lang op de nieuwe schoenen lopen Dre… Hoe voorspelbaar was deze actie… (ja maar ze lopen zo lekker…)
Het leek me niet verstandig de heuveltraining van zaterdag bij LGAS mee te doen, al zat de boel zaterdagochtend weer goed op de plek. Door het gepiel, getrek en geduw van vrijdag had ik tijdens het lopen een lichte reactie in de knie. Het werd dus een kilometertje lopen. Ter hoogte van de supermarkt besloot ik maar boodschappen te doen. Tja ieder nadeel heb z’n voordeel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!