Training

De nog lange weg naar Berlijn…

Het lijkt nog zo ver weg: 28 september 2014. De marathon van Berlijn. Toch is de eerste stap in die richting al gezet op de lange weg die er nog voor me ligt. Afgelopen zaterdag hadden we onze eerste clinic met gezamenlijke training.

[heading size=4 style=underline]Kick off[/heading]Vanuit Loopgroep Aart Stigter, mijn loopclubje, wordt een marathonreis georganiseerd. Volledig verzorgd, met busreis, hotel, startbewijs en in aanloop naar de marathon de deskundige begeleiding van Aart en Ellen. In de vorm van een trainingsschema en clinics. Afgelopen zaterdag was de aftrap met de eerste clinic. Hiermee is officieel onze ‘reis’  naar Berlijn gestart.

[heading size=4 style=underline]Clinic[/heading]Normaal gesproken loop ik zaterdags altijd met mijn eigen groep, maar vandaag zag ik hoe ze zonder mij vertrokken richting het bos. Ik voegde me binnen bij de Berlijngangers, zo’n 30 vandaag in totaal. Een aantal ken ik van de loopgroepen, maar een ander deel kwam uit alle uithoeken van het land. Allereerst vertelde Ellen wat ons te wachten stond in Berlijn. Hoe langer ze aan het woord was, hoe meer zin iedereen kreeg om zo snel mogelijk naar Berlijn te gaan. Maar eerst nam Aart ons mee in de trainingsleer en hoe we ons het beste kunnen voorbereiden op de marathon. De juiste manier trainen naar de marathon toe, de intensiteit, verschillende soorten trainingen en vooral de valkuilen. Vervolgens gaf Ellen ons nog voedingstips, waarna we ons gereed konden maken voor onze eerste gezamenlijke training.
1098334_10203436304695446_352256250_n
[heading size=4 style=underline]Tempo[/heading]
Aangezien ik zondag de laatste laaaaange laaaaaaangzame duurloop voor Rotterdam op de planning had staan, zou ik het programma meelopen op mijn beoogde marathontempo. Gedurende 40 minuten zouden we kilometers lopen en je kilometertijd bepaalde hoeveel rust je had. Mijn tijd zou zo rond de 4.45-4.50 min/km moeten liggen. De eerste kilometer ging precies in de juiste tijd. Daarna kwam het dieseltje in me los en had ik er moeite mee een rustig tempo te behouden. Met tussendoor een ruime minuut rust liep ik zo 7 kilometertjes. En eigenlijk wilden de benen nog niet stoppen. Maar wetende dat ze de volgende dag 35 kilometer mogen buitenspelen kon ik me inhouden niet nog even het bos in te duiken.
Dit was een mooie start van het volgende traject in 2014. Eerst nog even wat ‘afronden’ in Rotterdam en dan vole bak de focus op het volgende doel! Berlin ich bin dabei!
LGAS 2 Collage

Foto’s: Pieter Koevoets

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!