Training

Dutch Throwdown qualifier

Afgelopen zondag ging ik weer eens buiten mijn comfortzone. Ik had me ingeschreven voor de Dutch Throwdown en dat betekent dat ik de komende weken een aantal qualifiers moet doen, waarvan de eerste afgelopen zondag.

[heading size=4 style=underline]Dutch Throwdown qualifier 1A en 1B[/heading]Mijn box had een gezamenlijk qualifier moment georganiseerd. Dat is een WOD die je in een bepaalde tijd moet volbrengen, waarbij een judge je moet beoordelen en waarvan de hele WOD van voor tot achter gefilmd moet worden. Voor ons allemaal de eerste keer, dus we waren best nerveus. Ik begreep ook even totaal niet waarom ik me hiervoor had aangemeld! Ik vond het helemaal niet leuk, die spanning, en daar was mijn buik het roerend mee eens. Startkak, maar dan anders! De WOD moet volbracht worden tussen zaterdag 26 november en 3 december en werd zaterdagochtend bekend gemaakt.

WOD 1A: 10 minute amrap

advanced: 35kg

5x hangclean
5x frontsquat
5x Shoulder to overhead

4 min verplichte rust

WOD 1B: 6 minute amrap

25 kg
1 shuttle sprint (5m heen en terug)
3 thrusters
2 SS
6 thrusters
3 SS
9 thrusters
Enz…

[heading size=4 style=underline]The heat is on![/heading]We waren met 4 dames en 2 heren en werden opgedeeld in twee heats. Ik zat in de eerste dames heat en na wat opstart problemen (o shit, de gewichten moeten óók gefilmd worden, waar is het meetlint, waar is mijn telefoon, een ‘shit-mijn-video-loopt-niet-en-de-klok-al-wel’ rechts van, overnieuw starten met al 3 hang cleans achter de kiezen, o wat heb ik een dorst van de zenuwen) ging dan de tijd van 20 minuten écht lopen.

Ik knalde meteen vol mijn hang cleans in en wilde zo lang mogelijk unbroken door gaan. Stom. Dat kostte me in de tweede ronde al te veel kracht en tijd en de rest van de WOD werd het een zooitje. Mijn onderarmen en schouders hadden het best zwaar, maar verbaasd was ik over mijn onderrug. O ja… had ik niet vrijdag een mylogenics behandeling gehad, waarbij ook mijn rug onder handen was genomen…? Die rug was dus zuuuur, niet normaal.
15192595_887604338006348_5472535363863356232_n
[heading size=4 style=underline]Deel 2…[/heading]Na 10 minuten liet ik een eigenlijk teleurstellend resultaat noteren. Dit had ik niet slim aangepakt. Dat bleek wel helemaal toen ik na 4 minuten rust aan deel 2 moest beginnen. De rug wilde niet meer. Ik wist neit dat spierpijn zo snel zijn intrede kon doen. Dit móest een record zijn! De thrusters kwam ik met moeite door en ik was blij als ik weer een stukje kon shuttle runnen. Wat een verschrikkelijk slechte score werd dit… Na ja het is niet anders. Ik eindigde op de grond.

[heading size=4 style=underline]Repeat?[/heading]De tweede heat kon ik lekker bijkomen met een inspanningskuchje en het aanmoedigen van de twee heren. En stiekem kreeg ik een plannetje. Wat als ik de WOD nu van de week nóg een keer doe? Met alle tips, tricks, verbeteringen, een betere opbouw en een herstelde rug, waardoor ik een hogere score kan halen…? Ga ik dat idee nog ten uitvoer brengen morgen of niet. That’s the question… In ieder geval was het een supergezellige middag bij Crossfit Amersfoort die we aleemaal kapot afsloten met een theeleut momentje.
15181142_887604964672952_5193549641715838445_n
Nogmaals bedankt Claudia voor het judgen en Hanno voor het filmen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!