Training

Eindhoven meets Stadswild

Wat doe ik toch op een doordeweekse avond zo ver van huis in Eindhoven? Ik moest en zou toch echt de Stadswild training meemaken, mede georganiseerd door Run2Day en Adidas. Vanwege mijn planning kon ik de avonden dichterbij huis niet, maar ik had er graag een ritje voor over. Wat een leuke avond!

[heading size=4 style=underline]Brabantse gezelligheid[/heading]Alsof ik in een warm bad terecht kwam! Ik hou van die Brabantse gastvrijheid. Bij Run2Day was het al een drukte van belang en ik moest me nog even snel omkleden voordat ik er ook klaar voor was. Met een stel knalblauwe Adidas Boost Energy 2 en een bijpassend shirt leken we wel een groep smurfen. Ik dacht me als een soort van remi in de groep te bevinden, maar niets was minder waar. Evelien van Justkeeprunning.nl schoot me aan en er waren nog meer bekenden. Before picture!
10314013_10203720421518189_5109560119243350141_n
[heading size=4 style=underline]Boost it![/heading]
Voordat we werden losgelaten in Eindhoven kregen we eerst uitleg van Colin over de Adidas Boost. De zool van de schoen bestaat uit duizenden kogeltjes van thermoplastisch polyurethaan, welke worden ‘samengesmolten’ tot de zool. Dit materiaal levert een veerkrachtige zool, die voor een reactieve afzet zorgt. Temperatuur heeft geen invloed op de BOOST, zoals dat wel voor andere materialen, zoals EVA geldt. Bij lage temperaturen zijn bijvoorbeeld dergelijke dempingsplaten in loopschoenen stijver dan bij warm weer. Bij de BOOST blijven de eigenschappen van de schoen te allen tijde gelijk. Het bovenwerk van de schoen bestaat uit Techfit, welke voor comfort en support zorgt. De powerbands over het bovenwerk zorgen voor extra stabilisatie. Ten opzichte van de vorige versie heeft de schoen een paar kleine wijzigingen ondergaan. Zo is de flap de wreef softer geworden en is de zijkant van de schoen verstevigd voor meer stabiliteit.
10277110_10203720427878348_8168197252973048073_n
[heading size=4 style=underline]Let’s get wild![/heading]
Tijd om ze te testen! Dat deden we onder leiding van Angelique, Juri en Nakko van Stadswild. Ik had een tijdje terug de kans om hun boek te reviewen en die las ik in één zucht uit. Daarom wilde ik zo graag nu ook eens een training mee doen. Doordat we worden opgeslokt door onze dagelijkse verplichtingen in een betonnen omgeving vergeten we wie we zijn. En al helemaal het kind in ons. Met Stadswild herontdek je de stad op een creatieve en speelse manier. We begonnen met rustig inlopen, maar al snel kwamen er allerlei opdrachten tussendoor, zoals een burpee op ieder fluitsignaal en tikspelletjes. Bij een plein aangekomen werd de groep gesplitst. De ene helft begon met suicides en de andere groep met dippen/optrekken en een rondje rennen. Die hartslag vloog de lucht in! Genieten in het kwadraat! We verplaatsten ons weer en deden push ups bij de kerk, lunges over het marktplein tussen de terrassen door, tegen de muur aan zitten in een tunneltje. Omdat Evelien jarig was werd er ook nog uitbundig voor haar gezongen, terwijl we stonden te creperen tegen de muur aan. Bij het volgende kerkplein kregen we het zwaar te verduren. De ene van een duo begon met burpees, terwijl de ander een rondje onder het hotel doorliep via een pittig tunneltje. We sloten af met een looponderdeel, heerlijk even de benen losgooien! Om vervolgens nog een toetje te krijgen: verschillende vormen van planken. En nog een toetje op weg terug naar Run2Day: kruipend over de straat. Hilarisch om de overige verkeersdeelnemers te zien!
Stadswild 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Afterparty[/heading]
Bezweet aangekomen bij Run2Day stonden er heerlijke Paleo hapjes en smoothies op ons te wachten gemaakt door Saskia’s Huiskamerrestaurant. Ondertussen konden de voetjes van de voer op de klanken die de DJ uit de speakers liet knallen. Ik dacht op tijd naar huis te gaan, omdat ik nog zo’n end moest rijden. Maar wie trok zo ongeveer de deur achter zich dicht… Juist… Maar dat is om de reden dat ik het ongelooflijk naar mijn zin heb gehad. We hadden een hele leuke, sociale, enthousiaste groep. Tel daarbij op de behulpzaamheid en goede organisatie door Run2Day en Adidas, de heerlijke hapjes van Saskia en de fantastische training van Angelique, Juri en Nakko. Dan kan ik alleen maar zeggen: jullie zien me snel weer! Dank jullie wel!

Foto’s: Run2Day, Stadswild, Justkeeprunning en RunAndreaRun

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!