Training

Explore de Loonse en Drunense Duinen #bucketstuff

De hele maand februari ga ik op ontdekkingstocht. Ik ga geen enkele keer mijn standaard rondje lopen, ik wijk van de gebaande paden af. Of ik ga gewoon heel ergens anders lopen!

[heading size=4 style=underline]Nieuwe gronden[/heading]Zo stond ik vanochtend in Loon op Zand voor een trailrun door de Loonse en Drunense Duinen. Hier heb ik ooit eerder één keer gelopen en wist ik niet hoe snel ik weer weg moest zijn voor de muggen. Maar vandaag geen muggen. Wel een heerlijke temperatuur om te lopen en goed gezelschap. Ik liep namelijk mee met Tini de Laat, die regelmatig met een groep trailrunners door zijn achtertuin heen trailt.
Met een briefje op de voordeur word ik via de poort naar de achtertuin verwezen. Aangekomen in zijn ‘runnershome’, een ruimte achter het huis helemaal vol met medailles, foto’s, oorkondes en gewonnen bekers van Tini (blijkt dat we gewoon redelijk vaak samen op het podium hebben gestaan tijdens de NK Veldloop Gemeenten!), word ik hartelijk ontvangen door Tini himself. Al snel is de groep compleet en maken we ons klaar voor de trailrun van vandaag.
IMG_20170204_112029
[heading size=4 style=underline]Shortcut program[/heading]Vandeweek ontving ik een enthousiaste mail: een prachtige “… route van 21 km…”. Slik… 21 km is op dit moment even iets te veel van het goede. Op mijn eigen planning had ik 11 km op het programma staan. Maar he, als je dan helemaal naar Loon op Zand rijdt voor een ontdekkingstocht, dan kun je maar beter genieten van de kilometers en zo kwam Tini met het idee van een paar shortcuts in het parcours, zodat ik op 15 uit zou komen. Helemaal perfect! “Gelukkig” was ik niet de enige met een voetprobleem en zo zou ik de shortcuts vergezeld worden door Henk, local. Verdwalen was vandaag dus echt onmogelijk! Al had dat Explore February nog een extra dimensie kunnen geven…
IMG_20170204_100635
[heading size=4 style=underline]Prachtig![/heading]We liepen de straat uit en direct zaten we al in het bos. Overigens een enorm afwisselend bos, met brede paden en slingerende singletracks, naaldbos en taxussen, kleine klimmetjes en een onmetelijk grote zandvlakte. De uitzichten waren waanzinnig! Ik huppelde fijn achterin de groep mee. Zo kon ik stiekem bij zandklimmetjes even wandelen, want dat vond voet iets minder fijn. De route voerde ons om de zandvlaktes heen. Henk en ik namen nog een shortcut voordat we aan onze laatste etappe begonnen. Een oversteek over het zand. Even iets minder fijn voor de voet, maar zó mooi! Daar namen Henk en ik afscheid van de groep: wij liepen via het fietspad terug naar het runnershome en de groep maakte nog een lusje om aan de 21 km te komen.
IMG_20170204_112002
[heading size=4 style=underline]Oeps…[/heading]Mijn benen begonnen toch een beetje zwaar te voelen. Deze lange afstanden ben ik toch niet meer gewend. De 15 kilometer waren we al voorbij en we zaten nog steeds midden in het bos! Oeps… Iets met mijn eigen programma volledig in de wind slaan…? Na ja, zolang de voet het goed hield vond ik het prima. Het was gewoon genieten in het bos. Loon op Zand kwam al weer in zicht en precies op 18 kilometer drukte ik mijn horloge uit. Eeehm… dat was ‘ietsje’ meer dan gepland, maar goed. Goed rekken na afloop. Daar hadden we mooi de tijd voor in de tuin, in afwachting van de groep en Tini met de sleutel van het runnershome.
IMG_20170204_104314-01
[heading size=4 style=underline]#bucketstuff[/heading]Zo grappig: iedereen een lach op het gezicht en Tini had de grootste. Heerlijk hoe iemand met zoveel passie een groep zo enthousiast kan krijgen. Na afloop konden we nog even bijkletsen en sterke verhalen uitwisselen onder het genot van koppen koffie en koekjes. Jammer dat leuke dingen altijd zo snel voorbij vliegen. Deze #bucketstuff challenge om te gaan exploren is meer dan goed gelukt! Wat een prachtig gebied om te lopen. Ik kan nu al zeggen dat het niet lang zal duren voordat ik hier weer rond loop te struinen.

Tini bedankt voor je enorme gastvrijheid en gezelligheid! Ik zie je snel weer!

[heading size=4 style=underline]Hoe werkt het?[/heading]Hoe gaat het met jouw #Bucketstuff challenge? Meedoen kan altijd. Je kunt de hele maand nog jouw Explore February moments posten in dit facebook event en dit is tevens het punt voor alle vragen, updates, lol, aanmoedigingen en delen van ervaringen.
1. Meldt je aan als deelnemer van het event.
2. Explore February én leg dit vast (foto, video). Inspiratie nodig? Check het event!
3. Post jouw #bucketstuff challenge uiterlijk 28 februari 2017 23.59 uur op Instagram met de hashtags #bucketstuff en #runandrearun of op facebook in het event.
4. Vergeet vooral niet je mede-challengers te stimuleren!

Net als vorige maand ook deze maand weer een gave prijs, die ik ga verloten onder de deelnemers. En ik zeg weer lekker niet wat! Als je in aanmerking wilt komen, zorg dan dat jouw #bucketstuff challenge op 28 februari voor 23.59 uur op Instagram of in het facebook event staat! Je kunt de hele maand instromen in het event, dus nodig zeker ook je vrienden uit. En ook niet onbelangrijk: ontdekken kun je ieder moment, de hele maand lang. Dus je kunt zoveel inzendingen doen als je wilt! En let niet op de startdatum van 15 februari, de challenge is de gehele maand. Alleen facebook kan geen events die langer dan 2 weken duren handelen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!