Training

Fantomes here I come!

In augustus doe ik mee aan Trail de Fantomes, mijn allereerste echte trailrun! Daar moet wel even voor getraind worden, want ik loop dan de 25 kilometer en in dat parcours zitten 1250 hoogtemeters. Ik ben de Amerongse Berg wel gewend, maar Fantomes gaat toch echt wel wat anders worden! Nu de wedstrijdperiode (voor de kortere afstanden) er op zit, moet er nu dus als een gek meer getraind worden op duur en kracht. Want die lange duurlopen stonden de afgelopen weken nauwelijks in het programma. Alles was gericht op snelheid om mijn PR’s aan flarden te lopen.

Ik had veracht dat ik daarom qua duurvermogen best wel wat had ingeleverd. Vorige week vrijdag en zaterdag ondernam ik al een poging om een duurloop van 20 kilometer te lopen, maar onweer gooide roet in het eten. Helaas… Vanwege mijn werk heb ik de mogelijkheid vanuit huis te werken en dus mijn eigen uren in te delen! En dat is op dit soort momenten ideaal. Vanochtend werd dus eindelijk de duurloop van 20 kilometer gemaakt. Driemaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen…

Mijn vaste 14 kilometerrondje via Maarsbergen en het Henschotermeer kan ik met verschillende lusjes uitbreiden. Zo kom ik weer eens op plekken waar ik anders niet zo vaak kom, zoals in bepaalde delen van landgoed Den Treek en bij de Piramide van Austerlitz. Een stukje bijzondere geschiedenis in mijn achtertuin.
1005112_10201674499371414_1069841115_n
Tot aan de 14 kilometer liep ik zonder problemen een lekker ontspannen tempo. Daarna begon ik wel te merken dat ik een tijdje geen lange duurlopen gedaan heb. Maar een gelletje doet wonderen. Op een paar pensionada’s na, was het heerlijk leeg in het bos. Het was echt genieten! Hoe vaak ik ook hier door de bossen loop te struinen, het ziet er iedere keer weer anders uit. Je hoeft je hier geen moment te vervelen en de kilometers schieten onder je voeten door.
Via landgoed Den Treek verliet ik het bos en kwam langs de akkers waar de mais al flink de lucht inschiet, geflankeerd door de akkerranden waar de veldbloemen kleurrijk bloeien. Een prachtig gezicht en volgens mij ook best bijzonder. Ik ken in de nabije omgeving geen andere akkerranden dan die in Den Treek.
523380_10201674493651271_1429170213_n

Ondanks dat ik de kilometers behoorlijk in de benen voelde, waren die 20 kilometers veel te snel voorbij! In de wetenschap dat ik hier vandeweek weer zal lopen prijs ik me gelukkig dat ik in zo’n fantastisch trainingsgebied woon en hier regelmatig van kan genieten!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!