Training

Going extreme #1

Lazy Sunday? No way! Met een wekker op standje Helweek (lees: te vroeg) stond ik afgelopen zondag naast mijn bed. Bedenkend wat ik eigenlijk ging doen en waarom die wekker zo vroeg stond… O ja! Extreme Workout Strongmanrun! Ik was wakker…

[heading size=4 style=underline]On the road to…[/heading]In aanloop naar de Fishermansfriend Strongmanrun in september wordt een achttal Extreme Workouts Strongmanrun georganiseerd. Dit was de tweede van de acht Extreme Workouts, de eerste had ik helaas moeten missen. Samen met Susanne en Gijs reed ik naar Nijverdal waar we op Sportcentrum De Wilgenwaerd werden ontvangen. Na ons gemeld te hebben kregen we een bandje voor onze trainingsgroep en ons trainingsshirt. De 200 deelnemers werden verdeeld over vier niveau’s trainingsgroepen, die gelijk staan aan de startwave tijdens de Strongmanrun: Going for the kill, Eating trees, Drinking mud en Staying alive. Of je dus beginnend sporter bent of doorgewinterde diehard obstaclerunner, ieder niveau kan meedoen en wordt gedurende twee uur bezig gehouden in het naastgelegen bos… Dat belooft wat…
10930118_703694766415726_3418317128828285572_n
[heading size=4 style=underline]Going for the kill[/heading]Wij besluiten ons aan te melden voor Going for the kill. Maar of dat zo verstandig is…. Dat zou later blijken. Na ons omgekleed te hebben, een plons koffie achterover geslagen te hebben en met de organisatie hebben gebabbeld, verzamelen we ons allemaal buiten. Daar worden we opgewacht door de trainers en per groep het bos in gestuurd. Wij vertrekken richting een veld, waar we samenkomen met de andere trainingsgroepen voor een gezamenlijke warming up. Ontelbare jumping jacks, roll over burpees, pus ups en squats verder zijn de mollen wakker. Vervolgens vliegen we in noodvaart het bos in richting de zandkuil. O nee… die ken ik nog wel… Ondertussen beginnen de kuiten van Susanne zich te transformeren in tikkende tijdbommen die op ontploffen staan. We zijn genoodzaakt het tempo te laten zakken en komen als laatsten aan bij de zandkuil. Daar mogen we eerst de de rand van dichtbij bekijken met jumps om vervolgens de steile wanden en het mulle zand aan een nader onderzoek te onderwerpen. Mijn hamstring vindt het nodig om weer eens op te gaan spelen en neemt in haar enthouasiasme mijn peesblad ook maar even mee. Tussen de oefeningen door strek ik me een rolberoerte. Als vervolgens Gijs ook nog eens last van zijn knie begint te krijgen is de maat voor ons vol. We zijn gekilled en laten ons afzakken naar de trainingsgroep Eating trees. In afwachting tot we ons bij hen aan kunnen sluiten besluiten we daarom maar even in een boom te gaan hangen met z’n allen. Over eating trees gesproken.
10968401_703695516415651_1842871598610509168_n
[heading size=4 style=underline]
Eating trees[/heading]Door Marian worden we bij een verversingspunt gedropt, waar we ons kunnen aansluiten bij de boometers, al heb ik de voorkeur voor Treehuggers. Onze volgende stop was het touwtje springen en de autobandoefeningen, waar de mannen en vrouwen tijdelijk werden gescheiden. Op naar de volgende stop. He, daar hebben we de zandkuil weer… Met de schoenen nog vol zand van de vorige zandkuil ronde konden we onze lol weer op met omhoog, omlaag, omhoog, omlaag, omhoog, omlaag en doe es gek, doet dat nog een paar keer. Als toetje kregen we een stukje verderop nog een langere klim en een afdaling door een hordenbosje voor de kiezen, die toch wel het leukste was! Onder de lage stammetjes moest je kruipen en de hoge moest je op wat voor manier dan ook overheen. Eerst een paar keer koprol en nog een paar borstwaartsommetjes voor de lol. Het laatste stukje naar het sportcentrum werd rustig dribbelend afgelegd. Wie wilde kon nog een sprong in De Regge wagen. Toedeledokie, vandaag even niet. Ik koos voor een warme douche gevolgd door een lekkere lunch op het sportcentrum om vervolgens moe en voldaan huiswaarts te keren. This one is down, six to go!
10968196_703695893082280_2212226628552108483_n
[heading size=4 style=underline]
Join Extreme Workout![/heading]Meedoen met de Extreme Workout? Dan kan! Ook als je je nog niet hebt ingeschreven voor de Strongmanrun, maar eerst wilt kijken of je het aan kan. Deelname kost € 12,50 en inschrijven kan hier. Betaling gaat contact op de dag zelf. Zet dus de volgende data in de agenda!

Data: 8 maart, 12 april, 17 mei, 14 juni, 12 juli en 9 augustus
Locatie: Sportcentrum De Wilgenwaerd in Nijverdal
Kosten: € 12,50

Enne… hou www.runandrearun.nl in de gaten… Prijsvraag met startbewijzen voor Strongmanrun en Strongsisterrun coming up!

Foto’s: Strongmanrun

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!