Training

I believe I can fly!

Donderdag zette ik voor de tweede keer in één week koers naar het Vondelpark. Dit keer voor een Dam tot Damloop clinic van Asics. Wat we vandaag gingen doen was nog een verrassing.

[heading size=4 style=underline]Vliegles[/heading]Aangekomen werd ons al snel duidelijk wat we gingen doen: vliegen! Nadat we de vorige keer een clinic hadden gekregen van Robert Lathouwers, waarbij we onze eindsprint leerden verbeteren, kregen we nu vliegles!

Asics Dynaflyte jumping fitnessDaarvoor moesten we eerst drie kilometer dwars door het Vondelpark en over de grachtengordel hardlopen naar Studio Anna Mora. Daar stonden de trampolines voor ons klaar. We kregen een clinic jumping fitness! Iets waar ik in eerste instantie enorm sceptisch over ben. Want zeg nou eerlijk… het ziet er niet uit… Dat gepoink op een trampoline, dansjes doen, niets voor mij…

[heading size=4 style=underline]Onderschat[/heading]Bij binnenkomst werd er even raar opgekeken dat we met schoenen aan binnen kwamen. Schijnbaar is dat niet gebruikelijk, maar als we moeten leren vliegen met de Asics Dynaflytes, dan zullen we ze toch aan moeten houden! Iedereen nam plaats op zijn of haar trampoline en de ventilatie in de kleine ruimte kon meteen aan, want het was behoorlijk warm binnen. De les werd gegeven door twee instructeurs, die elkaar per nummer afwisselden. Na twee nummers met bijbehorende choreografie was me duidelijk waarom ze dat deden… Het zweet gutste van me af. Zelfs een simpele tripling is al inspannend op een trampoline, want je staat jezelf constant te corrigeren. Om nog maar niet te spreken over de sprongen die je op alle mogelijke manieren voorgeschoteld krijgt! Ik geloof dat ik dit serieus een beetje onderschat heb…

[heading size=4 style=underline]Zeiknat[/heading]Met een heel druk Tiroler weekend voor de boeg nam ik even een pauze. Die kuiten zouden het dan nog zwaar te verduren krijgen, dus was het nodig om ze een beetje te sparen. Zeiknat van het zweet bekeek ik hoe iedereen door de lucht vloog en het uitgierde van het lachen. Want niet alleen zag het er komisch uit, stiekem was het nog leuk ook! Een luchtje scheppen tussendoor op de veranda was echt nodig, want het was ondertussen warmer dan subtropisch geworden in de ruimte, om van de luchtvochtigheid nog maar niet te spreken. Het flesje drinken was dan ook binnen mum van tijd leeg.

[heading size=4 style=underline]Klaar voor de Dam tot Damloop![/heading]Een workout trampoline springen van een uur. Ik wist niet dat ik zoveel vocht in me had. HAD ja, want hier ga je zó van zweten! Een rondje hardlopen haalt bij lange na niet de calorieverbranding, die deze workout te weeg brengt. Wil je dus écht zweten en calorieen verbranden? Dan moet je dit echt eens proberen!
Asics Dynaflyte jumping fitnessNa afloop gingen we weer lopend door het Vondelpark terug naar Run2Day. De buitenlucht die we op de heenweg nog als moordend warm bestempelden, voelde nu heerlijk verkoelend aan na ons zweetuur op de trampolines. Het hardlopen was ook erg lekker om de onderbenen weer even los te lopen. In de pop up store van de Dam tot Damloop (loop deze week nog snel even binnen voor de geweldige prijsvraag!) konden we nog even bijkomen en nakletsen. Wij zijn klaar voor de Dam tot Damloop!
Asics Dynaflyte jumping fitness
Foto’s: ZOUT fotografie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!