Training

Los met Nike Running Club

Voor mijn werk was ik woensdag in de buurt van Amsterdam. Dus een hele goede reden om ’s avonds mee te trainen met de Nike Running Club. Iedere woensdagavond organiseert Nike vanuit de Nike Store op de Kalverstraat een training onder de naam Nike Running Club We Run AMS. Iedereen, ongeacht niveau, kan hieraan deelnemen.

[heading size=4 style=underline]Warming up[/heading]Nadat ik de auto in Zuid had geparkeerd liep ik met vriendlief richting de Nike Store. Een mooi stukje inlopen van 4 kilometer. Daar aangekomen was het al flink druk. Normaal gesproken lopen ongeveer 130 man en vrouw mee tijdens de Nike Running Club. We waren niet de enige die deze avond voor het eerst aanwezig waren. De Nike Running Club is nog steeds groeiende! Maar vanavond was er 1 fanatiekeling die even in het zonnetje werd gezet. Hij liep vandaag voor de 50e keer mee en ontving een oorkonde. Wat mij vooral opviel was dat zo’n grote groep mensen zo’n hecht groepsgevoel heeft. Iedereen praat met iedereen en de sfeer is lekker ongedwongen.

1380769_10202136316716559_1121196233_n

[heading size=4 style=underline]We Run AMS[/heading]Iets over half 7 vertrokken we met de hele groep richting het Rijksmuseum onder begeleiding van een groep trainers met muziek. Op het Museumplein deden we wat warming up oefeningen, waarna de groep opgedeeld werd. De beginners liepen zo rond de 3,5 kilometer, de gemiddelden ongeveer 8,5 en de advanced zouden 10-12 kilometer gaan lopen. Ondanks de belabberde training van de avond er voor kozen we voor de advanced. Binnen deze groep werd de groep weer opgesplitst naar verschillende tempo’s. We sloten aan bij het groepje 11-12 km/u. En ineens was het Museumplein volledig leeg. Alle lopers schoten met hun groep hun eigen kant op. Wij liepen met ongeveer 12 man/vrouw. Een gezellige groep en met de muziek er bij vlogen we door de straten van Amsterdam, voetgangers en fietsers voorbij zoevend. Het tempo zat er lekker in en we moesten zelfs inhouden, omdat een paar het niet bij konden benen. Via het Java-eiland liepen we terug richting de Nike Store. Vanaf de grachten mochten we het tempo verhogen en samen met een paar andere lopers stoven we er van door. Langs de grachten, even wachten voor het stoplicht en een eindsprint door de Kalverstraat, waar we met applaus werden ontvangen door de nog aanwezig lopers en Nike crew. In totaal liepen we met het inlopen naar het Museumplein een totale afstand van 12 kilometer met een gemiddelde van 5.12 min/km.
We ontvingen onze stempelkaart. Iedere keer dat je meeloopt ontvang je een stempel en die leveren je leuke gadgets op. Volgende keer nog even officieel inschrijven en dan behoren we ook tot de Nike Running Club.
O ja… en dan vergeet je onderweg gewoon foto’s te maken, lekker handig!

[heading size=4 style=underline]Klein puntje van kritiek[/heading]Een puntje van kritiek. Iedereen loopt in enorm gave shirts van We Run AMS, maar die zijn zwart. Met het vroeger donker worden is het absoluut niet veilig om zonder reflecterende kleding of lampjes te lopen. Nu rent er een donkere massa door de straten van Amsterdam. En in Amsterdam zijn er maar weinig fietsers zijn die zich aan de verkeersregels houden. Daarnaast ben je voor automobilisten een onzichtbare vlek. Volgende keer neem ik een reflecterend hesje mee. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid, maar wat mij betreft zou Nike dit ook als voorwaarde mogen stellen om deel te kunnen nemen aan de trainingen (misschien is dat al zo, maar bijna niemand liep met reflectie aan en dat viel mij op). Dit kan tot onnodige gevaarlijke situaties leiden.

[heading size=4 style=underline]Halfway the challenge[/heading]Nadat we onze spullen hadden opgepikt liepen we in een rustig tempo weer terug naar Amsterdam Zuid, naar de auto. Gek genoeg voelden de benen de hele avond supergoed aan en ook tijdens het uitlopen had ik niet in de gaten dat ik toch al richting de 20 kilometer aan het lopen was. Een mooie onverwachte en niet geheel geplande totaalafstand voor deze avond. Zo red ik de Nike challenge van deze week helemaal met gemak! Weer een totaal van 42 kilometer in een week. En nu sneller dan de voorgaande weken. Met de Singelloop, deze training, de baantrainingen en de Tough Dirt Run zaterdag moet dat helemaal goed komen.
Nike-challenge

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!