Training

Me lens getraind

“Dre ga je met me mee?” vroeg RAR-maatje Karen, toen ze de hoofdprijs won bij de Under Armour #powervrouwen actie. Die hoofdprijs bestond onder andere uit een high intensity training bij Carlos Lens. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Tuurlijk ga ik mee!

[heading size=4 style=underline]Powervrouwen[/heading]Zondag moesten we ons bij Spa Zuiver in Amstelveen melden. Daar druppelden de powervrouwen binnen. Zo ook Karen, Inge, Esther en Jolanda. Na ons omgekleed te hebben werden we boven in de fitnesszaal ontvangen. Heee…. die twee meiden… die komen me bekend voor… Ha dat zijn de sexy ladies van RunBabeRun.nl! Ik kom steeds vaker medebloggers tegen, wat ongelooflijk leuk!
In de zaal stond de master himself, Carlos Lens, ons op te wachten voor een pittige workout.
10338702_10203820747066265_6852008409074212292_n
[heading size=4 style=underline]Powerhour[/heading]
Nadat iedereen een plekje had gevonden en een territorium had afgebakend, legde Carlos kort uit wat we gingen doen. Na een warming up kregen we negen blokken van elk drie minuten. Ik voorzag een boel zweet en spierpijn… De warming up zorgde er voor dat de hartslag binnen no time omhoog schoot. Ieder blokje richtte zich op een ander setje oefeningen, waarbij niet een specifieke spiergroep, maar je hele lijf aan het werk moest. Hier en daar lag het accent bijvoorbeeld op de schouders, buik of benen. Al na een paar sets liep iedereen een partij te hijgen en te puffen, om van het zweten nog maar niet te spreken! Nog een paar sets verder lukte het me niet meer om mezelf op te drukken en lag ik voor pampus op mijn matje. Damn!! Gelukkig werd die weer gevolgd door een cardio-oefening. Dit is een serieuze wake up call… Na een marathonmaand, waarbij ik me vooral focuste op afbouwen, marathon lopen en herstel, heb ik krachttraining toch wel aardig verwaarloosd. Dat bovenlijf was pap!! I need to do some serious work… Anders kan ik tijdens het WK OCR mijn lol op….
Ondertussen zweepte Carlos ons met zijn support op en ook de muziek zorgde voor een flinke boost. Toch hoorde ik hier en daar een zucht van verlichting, toen we de negen blokken hadden afgewerkt en aan de cooling down konden beginnen. We survived like real powervrouwen!
10309575_637926492960252_3665317641644239319_n
[heading size=4 style=underline]Dutch Mango[/heading]
Maar we mochten de zaal nog niet verlaten… Carlos had nog een primeur voor ons. Op 31 mei lanceert hij zijn eigen powerfood lijn, Dutch Mango. Deze lijn bestaat uit verschillende producten die vol zitten met een mix van powerfoods, zoals spruitjes, noten, fruit, kruiden, bessen, etc. Wij kregen de kans een paar van de smoothiesmaken te proeven en die zijn veelbelovend. En lekker! Dit wordt vervolgd…

[heading size=4 style=underline]Bijtanken[/heading]Maar eerst naar beneden, naar het restaurant, waar een uitgebreid lunchbuffet voor ons klaar stond en we met de hele groep nog even konden nakletsen en onze energielevels weer konden bijvullen. Iedereen zat met een tevreden koppie te chillen. Mag ook wel, na zo’n partijtje zweten. Toch iets anders dan hardlopen. Ik weet niet wat zwaarder is…. dit of een marathon lopen… De spierpijn vandaag laat me denken het eerste!
UA Collage
Foto’s: Under Armour, RunBabeRun.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!