Training

Meet me at the bar #4

De vierde editie van Meet Me At The Bar leverde me niet alleen heel veel lol, maar nog meer spierpijn op. Drie fantastische team-WOD’s met steeds wisselende partners. De hele box stond afgeladen vol!

[heading size=4 style=underline]Crossfit time![/heading]Voor mij mijn tweede deelname aan Meet Me At The Bar. Een laagdrempelig Crossfitevent bij mij in de box, waar heel veel atleten uit het hele land al op af komen. Ooit gestart als datinggebeuren, maar nu staat ontmoeten centraal. Alle Wod’s doe je dan ook in teams of duo’s. En het niveau varieert van beginner tot wedstrijdatleet. Omdat je dus geen invloed hebt op de teamsamenstelling is het wedstrijdelement van ondergeschikt belang, al gaat iedereen volledig tot het gaatje. Superleuk en gezellig dus! Zaterdag stond ik met mijn tosti-ijzers al vroeg in de nog ijskoude box. Het had gevroren en we waren al geadviseerd om ook warme kleding mee te nemen. Naast een heleboel Amersfoortse Crossfitmaatjes, waren er ook bekenden van de vorige keer en Susanne was er dit keer ook bij. Om 9 uur lag ik al even op de tafel van de fysio, die de hele dag inloop had en stond ik met een tapeje om de pols (echt, vraag me niet wat ik nu weer gedaan had…) even later weer buiten.

[heading size=4 style=underline]Barbell love[/heading]Nu bestaat Crossfit Amersfoort uit twee ruimtes. De grote box werd gebruikt voor de WOD’s en de kleinere box stond vol met allerlei kraampjes vol leuke en nuttige sportspullen, voedingssuplementen, energierepen en overheerlijke biltong. Iedereen ontving bij binnenkomst zijn nummer en na een warm welkom steeg de temperatuur in de box en konden we ons klaar maken voor de eerste WOD “Barbell love”. Een team-WOD voor vier personen, waarbij ik ingedeeld was met dodo en mede Trailrunweker Geert uit mijn eigen box en Asia en Nils.

img_20161112_085055

Terwijl het ene duo een hold-positie in moest nemen, moest het andere duo zo snel mogelijk een aantal herhalingen maken. En dat 20 minuten lang. We knalden er keihard in. Asia en ik namen onze taak als deadlift holders serieus, terwijl Geert en Nils los gingen met roeien. Vervolgens Nils en Geert in een overhead hold (barbell boven het hoofd houden) en Asia en ik deden 25 om 25 backsquats. Voor ons direct gevolgd door een plate squat hold (met een gewichtsschijf voor de borst in een squatpositie blijven zitten…).
img-20161113-wa0026Omdat we de backsquats zonder wissel deden om tijd te besparen, had ik nu ongelooflijk papbenen! De burpees, die volgden, leken wel een moment van herstel (sinds wanneer zijn burpees herstel??)! Dat was ronde 1… De 2e ronde knalden we ook hard doorheen, al verloren we wat tijd op de laatste twee stations, maar Nils ging in de laatste minuten helemaal uit zijn dak op de roeier. En zo eindigden we op een mooie 3e plek! Maar man o man, wat waren mijn benen nu al zuur! En dit was pas de 1e WOD!

[heading size=4 style=underline]No bars allowed[/heading]Alle WOD’s waren ingedeeld in heats. Zo kon je tussendoor de anderen aanmoedigen en had je wat rust voor je je kon klaar maken voor de volgende WOD. De tweede was er eentje zonder barbells (die hadden we net genoeg gezien), maar had allerlei Strongmanonderdelen in zich. Vier stations, waar je 3 minuten volle bak kon knallen.
img_20161112_112511In een ander kwartet (dit keer met Anna, Michael en Frank Jan) startten in de 4e en laatste heat we met de tireflips. img-20161112-wa0065Daarna deed 1 persoon walking lunges met een zandzak boven het hoofd, terwijl de rest in handstand hold moest staan.
15037178_1228204783907552_454533452625229920_nHier verloren we helaas punten, doordat eentje van ons moeite had met de handstandhold. Ondanks mijn pijnlijke pols lukte het me wel de handstandhold te houden, maar schaalde ik de zandzak naar dragen op de schouders. Dan een superleuk onderdeel: twee personen trekken de sledge en de 3e staat erop, terwijl nummer 4 rust heeft. Dat was te grappig! Het laatste onderdeel was een pittige. Lopen met de yoke (vrouwen 100 kilo, dat is toch echt iets boven mijn bodyweight…), terwijl de andere 3 in plank lagen. Na 12 minuten waren we klaar. Deze keer met gelukkig iets minder verzuring. Maar ik hield mijn hart vast voor de derde en laatste WOD van de dag. Toch een mooie plek bemachtigd met ons team, 4e!

[heading size=4 style=underline]Medball madness[/heading]Gelukkig startte ik de laatste WOD ook in een latere heat, zodat ik lekker lang rust had. Want ook de reguliere pauze viel tussen deze twee WOD’s in. Tijd om te lunchen en voor de demo van Karen Tovmasjan, één van de beste gewichtheffers die Nederland rijk is. Met een vrijwilliger als voorbeeld leerden we de fijne kneepjes van het gewichtheffen.
img_20161112_131259Vervolgens de derde en laatste WOD van de dag, die we in duo’s deden. Ik was een duo met Marianne en de medball madness zagen we met angst en beven tegemoet. Het was echt verstand op nul en gaan met die banaan!
img-20161113-wa0015Omdat we in een latere heat zaten konden we tactieken afkijken en nog even wat moves oefenen om zo min mogelijk tijd te verliezen tijdens de wissel (de klok tikte immers gewoon door). We hadden er een flinke vaart in en de minuten vlogen voorbij. Vooral de wallballs en squats met de ball tussen onze ruggen geklemd waren zwaar, maar omdat we de ball maar een enkele keer verloren en snel weer te pakken hadden konden we  lekker vlot door gaan. Dat leverde ons een mooie 11e plek op. En nu echt helemaal kapotte benen…
img-20161113-wa0017
[heading size=4 style=underline]Yoga time![/heading]
Maar we waren er nog niet! Traditiegetrouw wordt Meet Me At The Bar afgesloten met partneryoga. Omdat Susanne en ik vandaag niet samen hebben ge-WOD deden we de partneryoga samen. Of dat een goede samenstelling was… We lagen dubbel van het lachen en ik geloof dat de ademtechniek niet helemaal goed werd gebruikt. Maar effectief was het wel! Hele fijne stretches, die je in je eentje onmogelijk voor elkaar krijgt, maar met iemand op je rug is het echt een verademing!
De onofficieuze prijsuitreiking is altijd een grote verrassing. Omdat je niet op je individuele prestatie wordt ‘beoordeeld’ staan niet de sterkste atleten op het podium. En daarom zit er ook geen prijs aan vast, maar gaan alle namen in de letterlijk hoge hoed en worden er prijzen verloot. Jammer genoeg grijp ik altijd mis…
img_20161112_154657Meedoen met de volgende editie van Meet Me At The Bar op zaterdag 13 mei 2017? Geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar mmatb@outlook.com. Deelname kost € 17,50, inclusief hamburger.

Dank je wel Susanne en Acacia voor de foto’s!
Header: Barbell Photography

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!