Training

Meet Me At The Bar #5

Zaterdag was al weer de vijfde editie van Meet Me At The Bar, een onwijs leuk Crossfit event bij Crossfit Amersfoort, de box waar ik train. Gegarandeerd fun, gezelligheid en spierpijn. O wacht, dat laatste had ik al…

[heading size=4 style=underline]Crossfit time![/heading]“Ooit” begon Meet Me At The Bar als een event voor Crossfittende singles. Door in teamverband WOD’s te doen leerden de deelnemers elkaar kennen, Soort van blind date tussen de barbells, of liefde op het eerste gezicht met een kettlebell in de handen. Er zijn uit die eerste editie zelfs een paar setjes ontstaan! Dit event was zo’n succes, dat ook niet-singles graag deel wilden nemen. Nu is het dan ook een event, waar Crossfitters uit het hele land aan mee kunnen doen en staat vooral ontmoeting en gezelligheid voorop. Zaterdag dus al weer de vijfde editie, dus extra reden voor een feestje!
Meet Me At The Bar Crossfit
[heading size=4 style=underline]WOD 1[/heading]We kregen vandaag drie WOD’s voor de kiezen, met iedere WOD andere teamgenootjes. Het is dan ook een grappig gezicht als je de deelnemers hun teammaatjes ziet zoeken. Met een nummer groot op de arm geschreven, loert iedereen naar armen, of roept nummers door de box. Ik zat in de eerste WOD in de 4e heat ingedeeld en had nog alle tijd om even wakker te worden. Mijn teamgenootjes voor de eerste WOD waren Frits, Kenneth en Sharon en de WOD bestond uit 4 Strongmen oefeningen. In drie minuten moesten we steeds zoveel mogelijk herhalingen maken. Addertje onder het gras: we hadden twee zandworsten, die niet op de grond mochten  komen. Tire flippen, lopen met de yoke (terwijl de anderen lunges doen), deadliften en de sledge trekken met een teammaatje erop. Het was best even knallen en met die 30 kilometer van de dag er voor in de benen, vielen vooral de lunges me zwaar!
Meet Me At The Bar Crossfit
[heading size=4 style=underline]WOD 2[/heading]Poe, one down! Nog twee te gaan. De tweede WOD was een partner-WOD en mijn  maatje Josina deed vandaag voor het eerst aan Crossfit! Mijn eerste gedachte was even ‘dit is best een pittige kennismaking met Crossfit!’. We namen de oefeningen voor WOD eventjes door: boxjumps, en double kettlebell swings, squats en … lunges… AGAIN! Ook hier zaten we pas in de 4e heat, dus alle tijd om even de tactieken bij anderen af te kijken en nog even een feestcakeje (ter ere van de 5e editie van MMATB) naar binnen te werken. Jeetje, deze WOD was pittig zeg! Terwijl nummer 1 30 box jumps (of beter gezegd: 30 keer de box op en af stappen, want springen zat er al heel snel niet meer in) deed, probeerde de ander zoveel mogelijk herhalingen met de kettlebells te maken. En dat gedurende 10 minuten! We hadden er flink de vaart in en eindigden onverwachts op een 7e plek!
Meet Me At The Bar Crossfit
[heading size=4 style=underline]WOD 3[/heading]Het was tijd voor een pauze. Met hanburgers, een clinic double unders en heel erg hard realxen op de Fatboys. Heerlijk! Ik moest hier niet te lang blijven liggen, want dan zou ik zo in slaap vallen!
Meet Me At The Bar CrossfitMaar de briefing van de 3e WOD maakte een einde aan dit chillmomentje. Samen met Suzanne, Maarten en Ben was ik een kwartet voor de laatste WOD. We werden in team A en B verdeeld. Terwijl nummer 1 van team A 200 meter roeide, moest de ander zoveel mogelijk herhalingen hang power cleans maken. Dan wisselden team A en B. Nummer 1 van team B 200m roeien en de ander zoveel mogelijk reps deadlifts. Zo wisselden we steeds om en om en had ieder zijn ‘eigen’ oefening. Vanwege mijn schouder confisqueerde ik de deadlift.
Meet Me At The Bar CrossfitMet een gewicht van 25 kilo kon ik flink doorrammen en kon mijn teamgenootje heel rustig aan roeien. Want hoe meer tijd ik had voor deadlifts, hoe meer ik er kan maken! Ook deze WOD duurde tien minuten en ik was kapót! Want het roeien moest op een nog aardig hoog tempo, omdat mijn maatje met de sumo deadlift high pulls in de verzuring kwam. Gas erop! Na tien minuten waren we klaar. Klaar met de drie WOD’s van vandaag. Dit was sneller en beter gegaan dan ik vooraf had verwacht, maar één ding wist ik dat moment al wel: zondag doe ik helemaal niets!
Meet Me At The Bar Crossfit
[heading size=4 style=underline]In de prijzen![/heading]Terwijl de jury alle uitslagen ging verwerken voor een ludieke prijsuitreiking, was het tijd voor de partner yoga. Altijd een hilarisch moment als je je met je yogamaatje in de meest vreemde posities wringt. Samen met Joyce was ik een duo. Het leuke van partneryoga: je kunt elkaar helpen met de stretches, waardoor je nét iets meer stretch kunt voelen. Daarnaast is het vooral puzzelen en balanceren, terwijl je met de slappe lach het voorbeeld van de twee instructrices probeert na te doen.
Meet Me At The Bar CrossfitNa de yoga stond de  ludieke prijsuitreiking op het programma. Omdat je alles in teams doet, is iedere teamscore bepalend voor de ranking. Er is dus nooit een pijl te trekken op wie er op het podium komen te staan. De winnaars ontvangen een grappige medaille. Maar de echte prijzen worden verloot onder alle deelnemers. De vendors, die vandaag aanwezig waren, stelden allemaal een prijs ter beschikking. Ik pies hier altijd naast de pot, behalve vandaag! Ik won een pot whey proteïne van Fitnessprof! Blij mee, want ik was zelf bijna door mijn proteïne heen! En zo kwam er weer een einde aan dit te gekke event! Moe, leeg en met een smile op mijn gezicht ging ik weer naar huis. Dank je wel Claudia, Lonneke, Kim en alle vrijwilligers, vendors en Crossfit Amersfoort voor weer een superleuke editie van MMATB!
Meet Me At The Bar Crossfit

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!