Training

Met Mountain Athletics tegen de vlakte!

Wintersport, je eerste trailrun, het cross-seizoen, allemaal mooie winterse activiteiten, waar je het liefst fit voor aan de start wil staan. Met #ITrainFor van Mountain Athletics kom je beslagen ten ijs, met het online trainingsprogramma. Of train gewoon gezellig mee met de Mountain Athletics clinics in Amsterdam!

[heading size=4 style=underline]Mountain Athletics[/heading]I train for is niet voor niets het motto van de campagne van Mountain Athletics, de functionele lijn van The North Face, die speciaal ontwikkeld is om je voor te bereiden op je ultieme doelen. Maar om te kunnen knallen tijdens ons hoogtepunt van het jaar is training nodig. Hoe recreatief of competitief we ook zijn, om ons doel te bereiken moeten we iets doen. dat gebeurt niet vanzelf. De topatleten Sam Anthamatten (extreme skiër) en Tamara Lunger (bergebeklimster) zijn de gezichten van Mountain Ahtletics en helpen jou je doel te bereiken. Met een compleet trainingsprogramma die online te downloaden is, kun je zelf aan de slag. Handig: je hebt er weinig voor nodig. Met iets waarmee je de tijd meet en waarmee je nauwkeurig afstanden kunt meten kom je al heel ver. Máár… je kunt ook meetrainen met de Mountain Atheltics trainingsclinics! En dat deed ik gisteren, samen met IJze van het pr-bureau.

[heading size=4 style=underline]Benchmark day![/heading]Op een stormachtige woensdagavond zette ik koers richting de Bever outdoorwinkel aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Op woensdags is dit de uitvalsbasis voor de Mountain Athletics training. Een training waar ik al maanden probeer aan deel te nemen, maar waar geen zegen op leek te rusten! Een dwarse voet, wedstrijden in de planning, werk, griep… Maar eíndelijk kon ik gisteren mee doen! Viel ik met mijn neus in de boter… Benchmark dag! De Mountain Athletics trainingen worden verzorgd door trainers van Vondelgym en zijn eigenlijk een soort van bootcamp+! Er wordt gewerkt met periodes van 6 weken (zie ook het online schema), waarin steeds een specifiek aandachtspunt wordt behandeld, waarna een testmoment (de benchmark) plaats vindt. Zo zullen de komende 6 weken in teken staan van strength. Maar eerst de benchmark van deze avond…
MA2
[heading size=4 style=underline]Slappe hap[/heading]Met ons groepje zetten we koers naar het Vondelpark, waar we beginnen met een warming up van loslopen en mobiliteitsoefeningen. Oeps… dit heb ik best wel gemist in de afgelopen weken waarin ik iets te inactief was door griep en aanverwante restverschijnselen. De rek op de spieren geeft al aan dat er weer werk aan de winkel is. De benchmark vanavond bestaat uit amraps en een for time:

2 minuten push ups
2 minuten air squats
2 minuten sit ups
7 minuten burpees
ik sla ze over: 2 pogingen om zo ver mogelijk te komen met triple broad jump (kikkersprongen)
2,5 kilometer hardlopen

Zooooo… ik kan merken dat ik griep heb gehad! Het lijkt wel of mijn hele lijf is opgevroten door de koorts en bacillen! De push ups gaan moeizaam en ik moet zelfs op de knietjes om de tijd vol te maken! De airsquats gaan gelukkig unbroken, maar als ik zelfs moeite lijk te hebben met de sit ups en dizzy omhoog kom… O jee… nog 7 minuten burpees er achteraan ook! Ik doe ze in een slow tempo en ben blij als ik tijdens de kikkersprongen even rust heb en probeer IJze op de foto te zetten.
IMG_20170111_201436
[heading size=4 style=underline]Can’t stop burpees[/heading]Afsluitend rennen we een rondje van 2,5 kilometer door het Vondelpark. Mijn benen zitten ongelooflijk vol van de squats en burpees en ik lijk wel waggelend vooruit te komen. Dat trekt na een paar 100 meter wel weg. We draaien een donker pad in en moeten een bruggetje over. Ik hoor IJze nog wat roepen, maar hoor niet wat. En dan lig ik in eens plat op mijn plaat! Niet met mijn neus in de boter, maar in een bruggetje… O, opstapje zei je? Kak, die had ik dus in het donker niet gezien, met als gevolg dat mijn knieschijven jodelen en mijn heup vooral de klap opgevangen lijkt te hebben. Alsof ik nog niet genoeg burpees heb gedaan! Ik wandel even een stukje voordat ik de rest dribbelend afleg naar het startpunt. Het valt gelukkig mee. Het ergste is nog dat mijn tight een mooie schaafplek op heeft gelopen. Maar he, géén gat he! Sterk spul! Die Mountain Athletics tights! Dit was het laatste onderdeel van de training. Gelukkig, anders zou ik door mijn kneuzige actie nog de halve training mislopen ook! We wandelen weer terug naar Bever en na wat napraten trekken we de deur achter ons dicht om naar huis te gaan. Deze training vraagt zeker om een herhaling! Niet alleeen om mijn eer te herstellen, maar ook om betere foto’s te maken, want die zien er gewoon echt niet uit! Iets met te weinig licht en een telefoon die daar niets mee kon. Daarom een paar persfoto’s in dit artikel.
MA3
[heading size=4 style=underline]Ook meedoen?[/heading]De trainingen zijn gratis en worden verzorgd door trainers van Vondelgym (Ray en Ronny). Wel even aanmelden via bever.nl/trainingclinic en volg ook meteen de facebookpagina.
Woensdag 19.30-20.30 uur, locatie Bever Stadhouderskade in Amsterdam
Zaterdag 11.00-12.00 uur, locatie Bever Gelderlandplein in Amsterdam

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!