Training

Rondje Kasteel

Ik ben er!! En hoe!! Een lange slaaploze reis, stramme spieren van het zo goed als bewegingsloos zitten, een dikke langdurige bloedneus op het vliegveld van Kaapstad, een temperatuurverschilletje van ongeveer 30 graden en dan ook nog eens dikke voeten… Ik ben in Kaapstad! En heb me meteen aan de lokale fauna aangepast met mijn olifantspoten. En wat doe ik dan? Ik ga een stukje hardlopen.

Na een eerste dag acclimatiseren, settelen, wandelen heerlijk eten en een goede nachtrust willen mijn benen op vrijdag morgen wat meer. Vanuit mijn appartement kijk ik namelijk op de Tafelberg en recht in het Kasteel De Goede Hoop.
En dat doet jeuken… daar wil ik lopen! Rond het Kasteel dan wel te verstaan. Dat lijkt me een goed begin. Zondag loop ik de halve marathon en ik wil toch wel even weten wat mijn lijf op dit moment doet.
Dus de spullen komen uit de kast en uit de tas voor zover ik ze nog niet had uitgepakt. Alles aan, op en ingesmeerd vertrek ik rond 11 uur naar buiten. Heerlijk weer… zal wel even wennen zijn.
Mijn rondje loopt van Mutual Heights naar de Parade, om het Kasteel heen en weer terug. Het is erg druk op straat, vooral het gedeelte tot het Kasteel. En dat loopt niet zo lekker. Omdat ik achterlangs niet strak langs het Kasteel heen kan lopen, loop ik een stukje door en kom uit op een stuk langs een verlaten weg. En dat loopt ook niet zo lekker… Terug langs het Kasteel wordt het weer druk op de stoep. Er moeten ook flink wat wegen overgestoken worden Het rondje is 2,5 kilometer, maar ik besluit binnen in de gym maar even de training af te maken in plaats van nog een keer om het Kasteel te hollen.

In de Mutual Heights is een gym. Het stelt niet al te veel voor, maar er kan getraind worden. En gevarieerd ook. Loopbanden, steps, roeiers, spinningfietsen, een ligfiets en diverse krachtapparaten staan gereed. De loopband wordt het. En dan merk ik pas echt wat zo’n reis met je benen doet Ben je buiten nog je weg aan het zoeken op onbekend terrein en ondergrond, dwars door het verkeer. Nu voel ik alles! Mijn benen zijn zwaar. Mijn voeten lijken vannacht nog wel 3 maten gegroeid, de bovenbenen zijn stijf en doen pijn en ook de kuiten en schenen lijken wel bagger…. damn… en ik ga zondag, overmorgen al(!) een halve marathon lopen?? Gelukkig komen de benen langzaamaan wat los en kan ik met een goed gevoel van de loopband afkomen. Ik heb nu toch wel 25% van de afstand van zondag afgelegd. En op deze manier moet die andere 75% ook wel lukken.

Volgende training toch maar in Camps Bay langs de boulevard bij de atletiekclub

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!