Training

Run – Oly – Run

Deze week stond er een lange langzame duurloop van 21+ km in de planning. Maar ik kwam er niet aan toe, was druk met mijn opdracht, kon me er niet toe zetten en toen was het al in eens vrijdag! Wat nou?

[heading size=4 style=underline]Geniaal[/heading]Zaterdag probeer ik altijd een Oly-training mee te pakken, gewichtheffen. Maar die lange langzame duurloop moest eigenlijk ook nog gelopen worden… Komende maanden staan er best wat trails op de planning en dan is het wel zo fijn als je die ook wel enigszins gemakkelijk uit kunt lopen… Die lld was dus prio vandaag. Maar oly had ook prio. Ik kon niet kiezen. Dus zei mijn stemmetje in mijn hoofd die wel eens vaker met rare ideeën om de hoek komt: “Joh, dan ga je toch lekker lopend naar de training!”. Wat zit ik toch barstensvol goede ideeën zeg! Dat ik 14 kilometer bij de Crossfitbox vandaan woon, daar dacht ik in eerste instantie niet aan. Maar het duurde niet lang voordat ik me bedacht dat 14 heen en 14 terug toch 28 kilometer was. Dat was te veel. Maar ook daar bedacht ik een fantastische oplossing voor: het laatste deel van de retourroute kon ik gemakkelijk via de busroute lopen, zo kon ik de laatste 7 kilometer op ieder moment (bij de bushalte dus) op de bus springen.

[heading size=4 style=underline]Bammetjes speculoos[/heading]Zo gezegd, zo gedaan. De oly-schoenen pasten perfect in mijn rugzakje. En ook nog een shirtje voor tijdens Oly en een droog setje voor de terugweg, drinken, bammetjes met speculoos (ooooeeee zo slecht maar zooooo lekker!), gelletjes, ov chipkaart, pinpas, contact geld, telefoon… Ik stond er van te kijken wat er allemaal in dat rugzakje kon! Dat ik dat gewicht ook al die kilometers mee moest zeulen vergat ik even… Op sommige momenten ben ik iets minder geniaal. Iedere gek z’n gebrek.
12540607_10208661869451299_5255740629892326001_n
[heading size=4 style=underline]Part 1[/heading]Ik had mezelf twee uur de tijd gegeven om bij de Crossfitbox te komen. Dan had ik ook nog even de tijd om te eten, uit te zweten, om te kleden en een warming up voor oly te doen. De weersvoorspellingen waren prachtig voor vandaag. Maar toen ik de deur uitstapte was het vooral mistig en vochtig. Ook al was het weer niet helemaal wat ik gehoopt had, ik liep wel lekker! Met Google Maps op de telefoon zocht ik mijn weg door nieuwbouwwijken in Leusden en de randwijken van Amersfoort, waar ik anders echt nooit kom. Met nog een stukje fout lopen (uiteraard ontkom ik daar niet aan) kwam ik toch ruim op tijd bij oly aan.
12549050_1011595202235179_1658765328906639303_n
[heading size=4 style=underline]Part 2[/heading]Ok, mijn bammen met speculoos zijn absoluut niet paleo proof, maar wel lekker. Sorry Erwin, ik zal geen bammetjes meer meenemen.
Met de bam nog in de hand moest ik me snel klaar maken en schoof ik aan. Vandaag stonden er snatch-technieken op het programma. In een groepje van drie wisselden we elkaar af en konden we elkaar aanwijzingen geven. Al blijf ik het enorm moeilijk vinden om te zien wat iemand nu wel/niet goed doet. Zelf kan ik het nu eindelijk een beetje aanvoelen. Maar man wat is dat Olympische gewichtheffen, ook na 9 maanden training, enorm technisch en lastig. Heb ik de ene keer geen enkel probleem met de heupen te gebruiken om snelheid aan de stang mee te geven, de andere keer ben ik dat totaal kwijt.

Na het snatchen nog wat frontsquats. Met nog een terugweg voor de boeg deed ik dit maar even niet te gek en bleef ik onder mijn bodyweight. Al met al een heerlijke training en ik had geen last van de 14 kilometer op de heenweg.

[heading size=4 style=underline]Part 3[/heading]De loopkleding ging weer aan en na even flink wat gedronken en het toilet bezocht te hebben ging ik weer op weg. Ik koos voor een andere weg terug, want ik wilde niet weer door Amersfoort over stoepjes lopen en tig stoplichten tegen komen. Ik schoot via de fietstunnel onder de A28 direct Amersfoort uit richting Leusden. Ik slingerde over landweggetjes met aan de ene kant het idyllische dorpsleven, met oude boerderijen en waslijntjes in de tuin en aan de andere kant de flats van Amersfoort die recht op dit plattelandsleven uitkijken. Ik moest Leusden van noord naar zuid dwars doorkruisen om aan de laatste etappe van de route te beginnen. Ik had een escape in het centrum van Leusden en via een bepaalde route kon ik zo iedere bushalte op de bus stappen. Maar de benen voelden goed en ik rende door.
12592654_1011662985561734_2259026662814729908_nDe kilometers rolden voorbij en ik was bijna thuis toen ik me realiseerde dat ik vandaag helemaal geen pijntjes in de benen had! De laatste kilometers werden de benen wel pap. Of kwam dat omdat ik de weg daar op mijn duimpje ken en precies weet hoeveel meter het is naar huis toe? De bus nemen had totaal geen zin. Die kwam pas over 20 minuten had ik berekend, dus lopen was sneller. En zo kwam ik na 2 x 14 kilometer en een rugzak met oly-schoenen weer thuis aan. Moe en voldaan. Een goede reden om de rest van de avond met de benen op de bank te liggen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!