Training

Spartan Workout Tour kick-off

De ingrediënten van deze dag: zon, een flesje water, handdoek, goed humeur en een meute Spartans. Zet ons neer bij Reebok Crossfit020, zorg dat Joe De Sena langs komt voor een motivational speech en laat ons helemaal in het zweet werken. Dan heb je een groep mensen die met een grote lach op het gezicht weer naar huis gaan.

[heading size=4 style=underline]Kick-off[/heading]Vorige week dinsdag vond de kick-off van de Spartan Workout Tour plaats in Nederland. Dit jaar wordt voor het eerst een Spartan Race in Nederland georganiseerd, hoe vet is dat! Afgelopen jaar ben ik behoorlijk wat landen afgereisd om aan Spartan Races deel te kunnen nemen en nu behoort Nederland ook tot één van de landen!
Spartan Race Netherlands Workout Tour AmsterdamOm zo fit mogelijk aan de start te staan organiseert Spartan Race Nederland een Spartan Workout Tour. Deze Tour gaat door het hele land en wij konden dus bij de allereerste editie zijn. Zo’n Workout is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde Spartans en worden gegeven door gediplomeerde instructeurs (dit keer de heren van Reebok Crossfit020) en vantevoren wisten we dus niet wat ons voor training te wachten stond. Deze dag stonden vooral doorgewinterde Spartans onder een warm zonnetje te popelen om helemaal los te gaan. Dat was niet zonder reden… Joe De Sena zou namelijk vandaag ook aanwezig zijn!
Spartan Race Netherlands Workout Tour Amsterdam
[heading size=4 style=underline]The man[/heading]Wie bekend is met Spartan Races kent ongetwijfeld de naam Joe De Sena. Hij is namelijk de man achter dit alles, CEO en founder. Momenteel weten zo’n 1 miljoen deelnemers wereldwijd in ruim 30 landen de weg naar de meer dan 200 Spartan Races per jaar te vinden. En het mooie is, het gaat niet alleen om het racen en het binnenharken van (ok, ze zijn natuurlijk wel énorm gaaf!) medailles. Spartan Race is meer dan dat. Joe De Sena heeft met Spartan Race eigenlijk een compleet lifestyle pakket ontwikkeld, waar iedereen aan mee kan doen die wil groeien en zichzelf wil ontwikkelen. Met als meest zichtbare uiting de Spartan Races. Dus elke Spartan, die de naam Joe De Sena hoort, wordt een soort van wild.
Spartan Race Netherlands Workout Tour Amsterdam
[heading size=4 style=underline]Train hard[/heading]Dus, terug naar die dinsdag. We verzamelen voor de deur van de Crossfitbox, worden welkom geheten en gaan van start met inlopen. Een rondje van exact een mijl, waarbij het inlooptempo al meteen aardig pittig is! Vervolgens verzamelen we op het grasveldje voor stretching en verschijnt daar Joe De Sena met zijn vrouw Courtney. Terwijl we allemaal in steunstand liggen vertelt Joe van alles over Spartan Race, zichzelf en kunnen wij vragen stellen. Iedere keer als er iemand gaat liggen, gaan we door. Volgens mij heb ik vandaag mijn record planken verbroken! Spartan Race Netherlands Workout Tour AmsterdamVervolgens worden we ingedeeld in groepjes en kom ik samen met Courtney in een mannenteam terecht. De bedoeling is om eerst weer een mijl te lopen. vervolgens 20 keer een grote band te flippen. Tijdens de mijl lopen, rennen we langs een outdoor trainingslocatie met allerlei obstakels om op te trainen (openbaar toegankelijk, echt een aanrader) en moeten we daar de obstakels één voor één doen. Tussen ieder obstakel rennen we terug naar het startpunt en weer naar het volgende obstakel. Superleuke plek om te trainen!
Spartan Race Netherlands Workout Tour AmsterdamWant er zijn monkeybars, muurtjes, een burpee-area, tijgeren (in de distels, heerlijk), pull-upbars, etc. De training is, mede door het warme weer, behoorlijk intensief en niet iedereen kan het tempo bijhouden. De opdracht was om als team bij elkaar te blijven en dat lukte aardig. Voldaan en enorm zweterig eindigt de training en is er nog een meet & greet met Joe. Dan kan het niet uitblijven om met Joe en Courtney op de foto te gaan!
Spartan Race Netherlands Workout Tour Amsterdam

Nu al zin in de volgende Workout Tour editie!

Meer foto’s zien van deze Spartan Workout Tour? Check dan het facebookalbum. De komende Tourdata en locaties worden nog bekend gemaakt.
Spartan Race Netherlands Workout Tour Amsterdam
Foto’s: Joep Sierman en Harm Dommisse

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!