Training

Sport diary #40 2019

Twee Beasts in één week op twee continenten. Dat bedacht ik me pas later, toen ik al gefinisht was en gelukkig nog heel was… Maar die 2e Beast bracht me wel een podiumplek en kwalificatie!

Zondag
D-Day. Wat een dag. Wat een gevecht met mezelf. En wat een overwinning op mezelf. Een uitgebreid verslag van het Spartan World Championship kun je hier lezen, maar deze race gaat de boeken in als onvergetelijk. Wat was het weer heerlijk om in Tahoe te lopen, de hele reis er naar toe samen met Kelly, de verschrikkelijke spanning voor de wedstrijd en dan ‘you’ll know at the finishline’. Letterlijk met deze race.
We kwamen pas aan het einde van de dag over de finish dus aten we in Olympic Village wat en ’s avonds maakte ik een begin met het inpakken van mijn spullen.

Maandag
Nayibe, Eva en ma vertrokken al aardig op tijd, maar Kelly en ik konden het wat rustiger aan doen. Na nog een fotostop op de venue (er lag nu echt een stuk meer sneeuw) reden we richting San Francisco.
Gelukkig waren we op tijd want ’s middags zagen we foto’s van wel hele witte snelwegen… Wij konden nog prima rijden, maar zagen wel overal sneeuwkettingen langs en op de weg liggen.
Via de Golden Gate Bridge reden we San Francisco in naar het hotel vlakbij het vliegveld. Bijkomen, relaxen en de koffers even heel goed inpakken voor de terugweg. De avond werd er goed gebunkerd.

Dinsdag
Ontbijtje om de hoek bij een koffietentje, auto aftanken en naar het vliegveld. Dit zijn altijd van die rare dagen. Op het vliegveld kwamen we Eva en ma weer tegen en zaten we om 14.00 uur in het vliegtuig. Een lange zit van zo’n 9 uur en wat tijdzones voor de boeg.

Woensdag
Het was dan ook zo woensdag. Beetje films kijken (tot het systeem er mee kapte), proberen te slapen (wat totaal niet lukte) en wat lezen. Om 23.30 uur onze tijd en 8.30 Nederlandse tijd kwamen we op Schiphol aan. We moesten ‘even’ onze bagage open gooien bij de douane (Kelly moest bijna haar kweek-je-eigen-Seqouiaboom-voor-in-de-achtertuin inleveren) voordat we bij pa in de auto ploften. Thuis. En moe. Aangezien mijn wasmachine voor vertrek begon te stinken naar verbrand plastic gooide ik er bij mijn ouders een was in en dook ik zelf voor een paar uurtjes in bed. En toen was de dag alweer voorbij.

Donderdag
Een goede nacht geslapen en vanochtend op tijd uit de veren. Deze dag kwam ik prima door! Alles uitpakken, nagenieten, wat achterstallige administratie, snoepjes testen die ik uit Amerika heb meegenomen en de tassen voor het komende weekend weer inpakken. Ergens was ik niet helder toen ik besloot het weekend na het Spartan World Championship een Trifecta weekend in de UK te plannen geloof ik…

Vrijdag
Met Celine en Simone reed ik richting de UK, waar we om de hoek van de racevenue een gave Airbnb hadden. Daar sloot ook Marieke zich aan. We lagen na een goede (iets te goed, driegangen, goddelijk toetje) maaltijd op tijd op bed. Ik heb het idee dat ik geen last heb van een jetlag en voel me prima!

Zaterdag
Dag 1 van het Trifecta weekend in Windsor met de Beast op het programma. De weersverwachtingen waren ronduit slecht voor dit weekend, maar we hadden mazzel, want het is de hele dag droog gebleven. Windsor is vrij plat en als het droog is kan er behoorlijk hard gelopen worden. Mits je je niet klem loopt op de single tracks, maar dat ging aardig goed. Wat ook goed ging waren de obstakels, zelfs de speer ging er vandaag met een mooie boog in! Burpee vrije race en dan nog 3e worden in de Age Group ook (met een 5e overall tijd bij de Age Group dames). Waar haal ik dit vandaag met het WK nog in mijn lijf? Met deze uitslag ben ik ook meteen gekwalificeerd voor het Spartan European Championship op 11 september 2020 in Oberndorf!

Totaal loop kilometers deze week: 45 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 794 km

Totaal januari: 79 km
Totaal februari: 96 km
Totaal maart: 88 km
Totaal april: 88 km
Totaal mei: 103 km
Totaal juni: 97 km
Totaal juli: 48 km
Totaal augustus: 82 km
Totaal september: 90 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!