Training

Sports dairy #1 2023

Nou… laat dat ‘sports’ maar weg! Ik had niet verwacht nog steeds ziek 2023 in te gaan, maar niets is minder waar. Ik kreeg zelfs op mijn kop van de huisarts…

Zondag
Nieuwjaarsdag! Ontbijten doe ik vandaag met… oliebollen. En normaal gesproken wil ik dan van alles ondernemen. Nieuw jaar, nieuwe ronde, je weet wel. Ik had van alles in gedachten: rondje hardlopen, in mijn homegym losgaan, een duik in het Henschotermeer en gezellig borrelen op het nieuwe jaar. Maar mijn ‘gezondheid’ gooide flink vuurwerkroet in het eten. Sinds gisteren ben ik enorm astmatisch: piepende ademhaling, ik hoest weer meer en ik ben benauwd. Ik denk dat het komt door de fijnstof van het vuurwerk. Maar ik verbleef vandaag binnen bij mijn luchtfilteraar aan en had 0,0 energie om ook maar iets te ondernemen.
Maandag
Ook al voel ik me niet fit, ik ben dat niets doen zat. Ik besluit deze week halve daagjes te werken. Zo kan ik toch wat doen op mijn eigen tempo. Een artikel schrijven moet wel lukken en van een andere opdrachtgever liggen nog een webinar en podcast om te beluisteren. Als ik toch de hele dag op mijn kont zit kan ik best mijn handen over een toetsenbord laten gaan.

Dinsdag
Oeps en dat ik niet helder ben, blijkt wel uit het feit dat ik gisteren in een schema een deadline over het hoofd zag. Niet één maar drie artikelen moeten deze week aangeleverd worden en dat red ik niet. Helaas moet ik een beroep doen op mijn collega’s en bezorg ze last minute extra werk. Misschien toch niet handig om me halve dagen met werk bezig te houden.

Woensdag
Je gaat rare dingen doen als je je verveelt. Althans ik… Om te voorkomen dat ik ècht rare dingen ga doen, verzin ik van alles om me bezig te houden. Vandaag heb ik dan nog een artikel geschreven, maar ik had er moeite mee. Concentratie is belabberd en ik kan gewoon niet goed denken.
Maar ik heb ook nog een Lego bouwproject. Ik had de bouw destijds stil gelegd, omdat ik veel te snel ging en het kasteel niet af wilde bouwen. Maar het moest er toch van komen… Alleen volgde er vlak voor voltooiing weer een bouwstop. Er misten vier dakpanelen. En dat terwijl ik net op de laatste bladzijde van de bouwinstructies was!

Donderdag
Wakker worden met piepende longen gebeurt me nu dagelijks, maar vandaag was het wel heel extreem. Toch maar even de huisarts bellen, want sinds Oudjaarsdag zijn de klachten alleen maar weer toegenomen. Na een telefonisch consult, waar ik op mijn kop kreeg dat ik deze week gewerkt heb (je bent ZIEK) en ik iets zei over sporten/hardlopen (JE BENT ZIEK) heb ik er andere medicatie bijgekregen… En nu hopen dat ik eind deze maand (wtf!! hoelang nog??) dit niet meer nodig heb…
En wauw, een uitje vandaag! Met ma naar het tuincentrum om even wat nieuwe binnenplantjes te halen. Als je dan toch binnen zit wil ik wel tegen groene planten aankijken en niet tegen verdroogde takken. Nee, ik heb geen groene vingers. 

Vrijdag
Na het de hele week ijzig koud te hebben gehad, had ik het vanochtend na de boodschappen doen toch wel erg warm. En dat werd na een uur nog niet minder… Temperatuur meten en tja… had ik weer 38 graden! Wéér koorts! Dus wéér de huisarts bellen en wéér langs om de ontstekingswaarden te testen… En nu mag ik ook griep toevoegen aan mijn bingokaart…
Dit is niet goed voor mijn portemonnee. Niets kunnen doen betekent dat ik ga lopen internetshoppen. Momenteel bestaan mijn sociale contacten uit de pakketbezorger, de huisarts en het winkelpersoneel in het dorp voor de boodschappen. Top dit… Zo had ik me de start van 2023 niet voorgesteld.

Zaterdag
Zoals iedere jaar staat het halve dorp bij de voetbalvelden voor de Florijnwinterloop. Helaas word ik wakker met enorme spierpijn in de rug en word ik er aan herinnerd dat ik griep heb. Top dit…
Drie jaar geleden liep ik voor het laatst mee en kreeg toen te maken met een reanimatie. Een keerpunt in mijn leven, want ik ontdekte toen dat ik in noodsituaties handel en niet verstijf. Ik besloot toen dat ik daar wat mee moest doen en de komst van corona was wat dat betreft een uitkomst: ik ging bij de brandweer. Hoe bizar liep het dan ook vandaag. Eerst ’s ochtends nog appen met de persoon die ik gereanimeerd heb om hem succes te wensen. Hij liep vandaag weer mee! Ik had graag mee willen lopen, maar helaas, dat ging dus niet. Toen ik zijn finishfilmpje ontving stroomden de tranen even. Zo mooi! Hoe bizar is het dan dat nog geen half uur later een melding reanimatie binnenkomt en ik van één van de burgerhulpverleners (we volgen elkaar via insta) een bijna zelfde verhaal hoor als ik meemaakte! Hopelijk komt deze man er goed bovenop en loopt hij een volgende editie weer mee!

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 0 km

Eén reactie

  • Jack Kuijten

    Beterschap met al je gezondheidsstrubbelingen.
    Goed herstellen en dan sterker terugkomen, is iets om voor te knokken.
    Toi,toi,toi

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!