Training

Sports dairy #28 2021

Een periode van stress kwam gelukkig tot een einde. Tijd om de zomer te gaan vieren! En om weer meer kilometers te maken.

Zondag
Van mijn goede voornemen om vandaag te gaan hardlopen kwam niet veel terecht. De kuiten stonden nog steeds op ontploffen en het was vies drukkend warm. Maar om toch de benen even uit te laten besloot ik te gaan wandelen. Een stukje door het bos hier vlakbij. En langs de ijssalon. Uiteraard. De rest van de dag maakte ik me nuttig met achterstallig brandweerhuiswerk.

Maandag
Deze werkweek ziet er heel anders uit dan de vorige weken. Ik merk dat het langzaamaan richting de zomer gaat. Wat overigens niet betekent dat ik het veel rustiger heb, maar de verdeling van werkzaamheden verloopt wat anders. Zo start ik deze week met een artikel voor het Wandel magazine, waar ik een paar leuke interviews voor af mag nemen.
De dag wordt ook nog even onderbroken door een krachttraining in de gym, waar ik mijn squats doe die ik afgelopen zaterdag niet heb kunnen doen.

Dinsdag
Ik weet niet wat ik gisteren anders heb gedaan tijdens het squaten, maar ik had me toch een spierpijn in de bovenbenen vandaag!

Woensdag
Lekker de werkdag onderbroken met een fijne lunchrun. Mijn werk is weer even op schema en het gaf me de gelegenheid even het hoofd leeg te lopen.
Onze laatste opleidingsavond van de brandweer voor de zomer. Een heel afwisselende avond met drie verschillende onderdelen. Ik startte met de praktijkoefening ter voorbereiding van onze toets morgen, gevolgd door een informatie over traumaverwerking en afsluitend mocht ik met een collega een ‘gewonde’ collega (volledig bepakt met ademlucht) de trap op sleuren. Dat ik nog niet fit ben merkte ik direct: instant hoofdpijn. Ik maak me toch best wel zorgen over de test morgen…

Donderdag
Gelukkig had ik een goede nachtrust en stond ik best fit op. De hoofdpijn was in ieder geval een heel stuk minder! Op naar De Kleefse Waard, waar ik (gelukkig) als eerste weer de toets mocht doen. Samen met mijn buddy maakten we best wel een goede beurt! Geslaagd! Door naar de volgende ronde. Uiteindelijk was de gehele klas geslaagd. En er viel direct een enorme last van de schouders. Dit ging zoveel beter dan de praktijkdagen in Weeze! Schijnbaar met mijn warrige brein toch nog wat opgepikt.
En om het te vieren had ik ’s avonds een heel leuk uitje met vrienden! Een bioscoopavond in ons ‘eigen tuintje’ en omdat we met vier waren bouwden we meteen ons conclaaf. Een mooie film (Lion), heeeel veel eten en… een snoepjes buffet!
Vrijdag
Met mijn buik nog vol van al het eten en snoepjes rolde ik vanochtend naar Breda voor mijn training. Ik draag sinds kort zooltjes van Posturepro en mijn deadlifts zijn echt sterker en stabieler geworden.
’s Avonds genoot ik van het mooie zomerweer met Alwin tijdens een gezellig etentje en een afterdinnerwalk door Lunetten. Ik wist niet dat deel van Utrecht zo groen was!

Zaterdag
Wat een lekkere training deze morgen! Zonnetje er bij, onderbenen naar de klote en fijne squats, afgetopt met rope pulls.

De week werd afgesloten met een middagje relaxen bij mijn ouders in de zon en jacuzzi.

Totaal loop kilometers deze week: 10 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 759 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!